1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie Starszych Gier Xbox 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez K1szka, Styczeń 23, 2012.

  1. K1szka

    K1szka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ściągnąłem Kinect.Sports.XBOX360-MARVEL czy po rozpakowaniu mogę od razu tą grę nagrać imgburnem czy muszę ją przepuszczać przez abgx360? I jak to jest z innymi grami? Dodam że mam Lt 2.0 i board 14699.Jak trzeba przepuścić przez abgx to proszę o pomoc w ustawieniach bo tam widzę dużo opcji. Czy do starszych gier można używać najnowszego abgx360 wersja 1.0.6? Pierwszy raz będę nagrywał grę a nie chcę płyt marnować.
    Posiadam:
    Płyty : Verbatim
    Nagrywarka : ihas124b przerobiona na 524b z wgranym image burn max do xgd3

    Proszę o pomoc.

    Pozdrawiam
    k1szka
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. K1szka

    K1szka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli wszystkie gry oprócz gier z ap 2.5 i xgd3 po prostu mogę ściągać i nagrywać bez przepuszczania przez abgx pod lt 2.0?
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  6. K1szka

    K1szka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam też Assassins.Creed.Revelations.PL.XBOX360-SRT to jest XGD3. Czyli tą grę od razu nagrać pod LT2.0 bez przepuszczania przez abgx ?
     
  7. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    na lt 2.0 nie skanujesz xgd3 wogule bo nie będzie działać, xgd3 odrazu nagrywasz
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  9. K1szka

    K1szka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a są gry xgd3 które posiadają ap2.5 ? Jeśli tak to czy je trzeba przez abgx przepuszczać ?
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wszystkie gry XGD3 mają ap 2.5, ale ich nie możesz sprawdzać abgx'em, ale normalnie muszą chodzić (trochę nielogiczne, ale to prawda).
     
  11. K1szka

    K1szka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki za pomoc. Niedługo zabiorę się za nagrywanie.

    Pozdrawiam
    k1szka
     
  12. K1szka

    K1szka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nagrałem 4 gry w tym 3 działają kinect sports , ufc personel trainer i alane wake . Assasins Creed Revelations nie działa (nagrała się bez problemu nagrywarka ihas 124b) normalnie jak wsadzam grę mam ikonkę odpalania gry gdy daje graj to wyskakuje mi błąd płyta jest nie obsługiwana. Wszystkie gry nagrywałem bez przepuszczania przez abgx-a. Dlaczego assasins creed nie działa?
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ustawiłeś BookType (książeczka z prawej strony)?
    Liteon-->Change for: Drive (For DVD+R DL Media-EEPROM!)
    New setting: DVD-ROM
    Skoro masz iHASa to proponuję wgranie LT 3.0, bo gry z XGD3 będziesz musiał jeszcze raz nagrywać (po sprawdzeniu abgx'em 1.0.6).
     
  14. K1szka

    K1szka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie ustawiłem tego. Na razie nie mam zamiaru wgrywać LT2.0 za miesiąc dwa wrzucę se 3.0. Czy po ustawieniu tego będzie działać ? Bo szkoda płyt.
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jak nie masz lt 2.0 ani lt 3.0 to nie pójdzie.
     
  16. K1szka

    K1szka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    sorry pomyliłem się mam lt 2.0 za miesiąc dwa 3.0 wrzucę to jak tam ustawie te book to będzie dobrze?
     
  17. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  18. K1szka

    K1szka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nagrałem drugi raz z booktype dałem tak jak powiedziałeś i gra się zainstalowała ale dalej wyskakuje ten sam błąd płyta jest nie obsługiwana. O co chodzi?
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Opisz punkt po punkcie co robisz i wtedy podpowiem ci co robisz źle/czego nie robisz.
     
  20. K1szka

    K1szka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam rozpakowanego asassina
    [​IMG]

    We write mam ustawione tak :

    [​IMG]

    W change book tak:

    [​IMG]

    W menu głównym przed nagrywaniem tak :
    [​IMG]


    Niby wszystko ok gra się instaluje ale gdy chce odpalić wyskakuje płyta nie jest obsługiwana.
     
  21. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    W BookType źle ustawiłeś (pominąłeś "DL") i jeszcze w menu głównym zaznacz Verify (pod "Destination").
     
Wczytywanie...

Poleć forum