1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nagrywanie xgd3 pod lt+2.0 metoda TRUNCATE

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez swy1985, Styczeń 8, 2012.

  1. swy1985

    swy1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    UK
    Od jakiegos czsu prubuje wypallic obraz iso gry z zabezpieczeniami xgd3 na mojego ixa przeobionego lt2.0 metoda truncate ale wciaz nie udaje mi sie. wypalalem juz 4 rozne gry i tylko zmarnowalem plytki. Z tego co wiem to nalezy wypalac surowy obraz uzywajac najnowszego imgburn, wybrac jako metode zapisu truncate ( do konca dysku ) i powinno smigac na lt 2.0ale moj x wywala mi komunikat "unrecognized disc"
    - co robie zle??
    - czy da sie jeszcze wypalac obrazy xgd3 pod lt+2.0??
    - jezeli tak, to jak to zrobic poprawnie?
    - gry ktore wypalalem to skyrim 5, cod: Modern Welfare, assassin creed: revelations.

    HELP!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. swy1985

    swy1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    UK
    thx, ale temat do ktorego dales linka dotyczy odpalania xgd3 po cichej aktualce, sprawdzalem xval-em i moj x nie jest flagowany, wszystkie gry z ap25 ktore do tej pory wypalilem dzialaja swietnie, mam problem jedynie z wypalaniem xgd3.
     
  4. swy1985

    swy1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    UK
    ok dzieki, mam jeszcze jedno pytanko. a jesli kupie nagrywarke liteon ihas124b z wgranym flashem od ce4a i wtedy nagram te gry 1:1 to czy beda chodzily na lt+2.0
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    jak masz cicha aktualke to nie zabawa z plikamu tu albo lt 3.0
     
  6. swy1985

    swy1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    UK
    ok, czy da sie przerobic hitachi na lt+3.0??
     
  7. swy1985

    swy1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    UK
    Ok, hitachi 47 nie da sie przerobic na lt+3.0 i nie ma takiej potrzeby, poniewaz wszystko powinno byc cacy z lt+2.0, wystarczy tylko zaopatrzyc sie w nagrywarke ihas 124b z wgranym flashem od ce4a i wszystkie gierki powinny smigac, u mnie bynajmniej to poskutkowalo :) a wiec problem rozwiazany i temat uwazam za zamkniety.
    Pozdrawiam.
     
  8. januszszunaj

    januszszunaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam
    a do hitachi 79 też trzeba nagrywać nagrywarką Liteon iHAS124
    hitachi ma sofcie lt+2.0
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie, ale mogą być problemy z grą z dysku.
     
  10. januszszunaj

    januszszunaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam nagrywarkę plextor i nagrane płyty nie idą
    Idą tylko z ap25 a z xgd3 już nie np:batman,baterfild 3
    czy jak kupię Liteon iHAS124 to nagrane na niej płyty pujdą?

    mam napęd hitachi 79
     
  11. swy1985

    swy1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    UK
    zalecam nagrywanie na ihasie, tutaj masz tutka jak sflaszowac:

    Flashing Lite-on iHAS124 with LT MAX - YouTube

    nagrywaj tylko na plytkach verbatim, pod te plytki wlasnie jest m.i. ten falsh, poza tym naowa nagrywara, nowy laser - dokladniej nagrywa, no i przede wszystkim kopia gry jest 1:1 co stanowi zasadnicza roznice przy grach online (mniejsze szanse na bana :) )

    tu masz tutka jak poprawnie nagrywac:

    How To Burn XGD3 Backups The Right Way (Modern Warfare 3) - YouTube

    pod nowsze napedy hitachi, taki jak twoj (79 ) zalecam lt+3.0, poniewaz gry z xgd3 moga nie smigac poprawnie, chodzi o jakis zabezpieczenia plyt i topologie danych, do starszych napedow hitachi ( 47 jak moj ) nie musisz sie o to martwic, dlatego lt+3.0 na nie wogole nie wyszlo i raczej nie wyjdzie.
    wtedy juz tylo ihasik, agbx i wszystko bedzie smigac jak ta lala :)

    mialem dokladnie ten sam problem, nie moglem odpalic zadnej gry z xgd3 na moim lt+2.0, wyskakiwaly komunikaty ze nierozpoznawalny dysk, abo zebym wyczyscil go szmatka, dopiero po zakupie i sflashowaniu ihasa wszystko smiga az milo :)
    dlatego zalecam kazdemu ihasa.
    mam nadzieje ze pomoglem.
    pozdrawiam
     
  12. swy1985

    swy1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    UK
    jak juz wczesniej pisalem, pod hitachi 79 zalecam lt+3.0, gry przepuszczac przec agbx, nagrywac ihasem i wszystko bedzie chodzic.

    jak chcesz to najpierw zainwestuj w ihasa i sprawdz czy beda ci gry z xgd3 smigaly, tylko wtedy wypalaj surowy obraz, koniecznie na verbatimach i nie zapomnij sflashowac napedu.
    jezeli bedziesz nagrywal gry z ap2.5 to przepusc obraz przez agbx 1.0.5 ( wersja 1.0.6 tylko pod lt+3.0 ).
    jesli wszystko bedzie ok, to mozesz zostac przy lt+2.0, jesli nie to bedziesz musial przerobic na lt+3.0

    mam nadzieje ze pomoglem :)
     
  13. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  14. FNR

    FNR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Widzę że koledzy nie znają tego napędu. Hitachi nie obsługuje gier nagranych metodą "Truncate"
    Hitachi v2.0+ does not support truncated XGD3 nor Xbox 1 backups (Xbox 1 originals are fine). HITACHI = zakup iHAS, lub rezygnacja z najnowszych gier
    LT3 wkrótce TYLKO dla napędów Hitachi 78/79, pozostałe go nie potrzebują

    @ januszszunaj
    SPRAWDŹ JAKI MASZ DASHBOARD W KONSOLI: USTAWIENIA SYSTEMU-USTAWIENIA KONSOLI-INTERFEJS 2.0..... (jeśli 14699 to czekasz na LT3)
    kup nagrywarkę iHAS(wgraj odpowiedni dla modelu FW z iXtreme_Burner_Max_v1_0), nagraj 1 grę XGD3 bez przepuszczania w ABGX i potem daj znać jaki efekt

    wprowadzasz w obieg informacje 'trochę' ogarniając temat - 'trochę' to za mało ;)
    Zastanów się po co LT3 dla 78/79, możesz nie odpowiadać, ale zapoznaj się z tematem

    Pisałem o tym powyżej
     
  15. januszszunaj

    januszszunaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam
    DASHBOARD W KONSOLI mam właśnie ....699.0
    w takim razie zamówiłem nową nagrywarkę ihas
    w tym tygodniu ma przyjść

    i jeszcze jedno czy dasboarda nie da się zmienić na inny?
     
  16. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Dashboard możesz zaaktualizować na nowszy (Ty już masz), niestety w drugą strone to nie działa..
     
  17. januszszunaj

    januszszunaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam
    właśnie przyszła nagrywarka ihas wgrałem nowy soft
    i wypaliłem na niej płytę [batman] niestety dalej nie chodzi


    mam chitahi 79 i DASHBOARD 699.0 oraz lt+ 2.0
    czy jeszcze coś można zrobić?
     
  18. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  19. januszszunaj

    januszszunaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a kiedy wyjdzie LT+ 3.0 na hitachi ?
     
  20. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  21. januszszunaj

    januszszunaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    c4eva Speaks! | automated irc logs, updated instantly whenever and wherever c4eva speaks


    nie wiem jak ściągnąć lt+ 3.0 hitachi z tej strony
     
Wczytywanie...

Poleć forum