1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie XGD3 ze zmianą wartosci LayerBreak

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez czeski24, Październik 26, 2011.

  1. czeski24

    czeski24 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam.Czy każdą grę XGD3 nalezy nagrywać ze zmienionym LayerBreak=2086912?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zbychu7

    zbychu7 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. Masywny

    Masywny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jezeli standardowo w obrazie jest LayerBreak=2133520?
     
  5. czeski24

    czeski24 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    heh tylko że po tym jak mi przestały działać gearsy 3 to sprawdziłem płytke w IMgBurn i mam ustawiony Layer na 2086912...więc nie wiem why gra mi przestała działać

    P.S gre wcześniej pobrałem z netu i nie pamiętam jaką wartoscią Layera nagrywałem ale to chyba bez znaczenia bo mi pokazuje i tak 2086912
     
  6. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Jak to przestała działać ? jakieś szczegóły ? :)
     
  7. czeski24

    czeski24 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    objawy takie jakie były opisane na forum...po logo epic i pozniej microsoftu czarny ekran...i tak non stop....gra już przestała smigac
     
  8. czeski24

    czeski24 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  9. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    If people are still having problems with Gears freezing, a member "wyldewolf" on the Epic forums has found a fix for this which I and many others have tested and it works fine. I have been playing split-screen and haven't experienced any problems since doing this.

    Here's his post:

    WARNING: This will reset your collectibles and some counters towards achievements. This will not wipe progress bars to medals, ribbons or rank.
    Kinda sucks to lose these, but it's better than not being able to play the game no?

    Now on with the fix:

    1. Move your affected profile onto an external device e.g. Usb thumb drive, along with your saves.
    2. Clear your system cache
    3. Load up gears while signed into your affected profile, and as soon as you see the epic logo, unplug the usb drive (you will get a message asking you to plug it back in, ignore this!)
    4. Hit start, and check your stats, you should have lost all your collectibles. This is a sign to show it has worked.
    5. Plug your usb drive back in and try loading up a game of anything, it should no longer freeze!

    Good luck!!

    http://www.trueachievements.com/forum/viewthread.aspx?threadid=1601504
     
  10. czeski24

    czeski24 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale jaja odinstalowałem grę (savy zostały) i nagle gra ruszyła bezpośrednio z płyty...ktoś mi wytłumaczy o co kaman??
     
  11. kylex

    kylex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    152
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja nagrałem GOW 3 najnowszym IMgBurnem wegług instrukcji znalezionej w którymś poście (nie zmieniałem LayerBreak, czymkolwiek to jest:) Pograłem trochę i po jakimś czasie wyskoczył mi czarny ekran po logu microsoftu. Zrobiło mi się tak dwukrotnie. Po kilkakrotnym zrestartowaniu konsoli gra zaczęła działać poprawnie.
     
  12. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    No to jest tak jak Ci napisałem, coś powiązane z profilem.
     
  13. kylex

    kylex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    152
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    W jaki sposób sprawdzić nagraną grę jaka z jakim LayerBreak została nagrana???
     
  14. michafibi

    michafibi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czy jak ktoś posiada nagrywarkę ihas 124b i fw od c4 to jak przyjdzie nagrywać grę i jak mam ją pobraną to mam juz w pliku iso.dvd layer break i mam go zmieniać czy nie?
     
  15. Wajsxy

    Wajsxy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poniżej płyta z wypaloną grą xdg3 na nagrywarce liteon z softem od c4eva:
    [​IMG]

    Poniżej płyta z wypaloną grą xdg3 na standardowej nagrywarce:
    [​IMG]
     
Wczytywanie...

Poleć forum