1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie XGD3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez k0zik, Sierpień 28, 2012.

  1. k0zik

    k0zik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pułtusk
    Witam.

    Na pocżatku przepraszam ze zakładam ten temat ale pomimo poradników i doswiadczeń innych osób na forum, nie udało mi się poprawnie gry na moją konsolę.

    Posiadam konsole FAT z napędem Samsung + LT 2.1 Wcześniej w konsoli siedział Lite-on, ale został zamieniony na Samsung.
    Dashboard - 14719

    Od kilku dni przy pomocy forum próbuję nagrać grę ale póki co bez większych sukcesów. Po nagraniu gry i włożeniu płyty Xbox w ogóle jej nie widzi.

    Posiadam obraz Wiedzmina 2 - XGD3.
    Do obrazu dograłem topologie LT 2.0 Po dograniu topologi obraz wrzucam do abgx'a ( opcja zapisu wyłączona ) i mam informację że :
    - The first 12 sectors of topology data are blank.

    Tak przygotowany obraz nagrywam zwykłą nagrywarką na płyty Platinum.
    Płytę wypalam IMGburnem.

    Po wypaleniu wkładam płytę do konsoli i konsola w ogóle nie widzi płyty. Coś tam zamieli i pokazuje się otwórz napęd.
    Bardzo proszę o pomoc bo już zmarnowałem około 10 płyt.

    Dodatkowo mam kilka pytań.
    1. Czy jeśli do obrazu XGD3 dogram topologie pod LT 2.0 to wciąż mówimy o XGD3 czy już o XGD2 ?
    2. Czy po dograniu topologi pod LT 2.0 w pliku *.DVD trzeba zmienić LayerBreak na ten pod XGD2 ?
    3. W poradniku jest informacja że - Nie da się odpalić gier XGD3 na spoof'owanym napędzie, czy właśnie ja mam taką sytuację ? ( niejasność z pkt. 1 )
    4. W poradniku napisane jest że jeśli ma się napęd SAMSUNG z LT 2.1 to wszystko powinno hulać bez problemu, pytanie - czy dotyczy to oryginalnie zamontowanego napędu, czy również podmienionego ?

    Bardzo was proszę o pomoc bo walczę z tym już 3 dzień i w tej chwili nie mam już żadnego pomysłu co jeszcze sprawdzić.
    Pozdrawiam
    k0zik
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Nie pozostaje Ci nic innego jak powrót to fabrycznego napędu, czyli LiteON'a.
    Bez tego niestety nie pograsz w najnowsze gry.
     
  4. k0zik

    k0zik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pułtusk
    Czy to musi być jakiś szczególny model czy jakikolwiek napęd DVD firmy LITE-ON ?
     
  5. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Tu akurat nie chodzi o nagrywarkę, tylko o Lite-On'a do X'a :p

    Co do tego to chyba musisz mieć oryginalnego Lite-On'a który był fabrycznie w konsoli. Ale nie jestem pewien, jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi :p
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    omg nie czytałem.....naped musi być taki jak w oryginale najlepiej
     
  7. k0zik

    k0zik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pułtusk
    Jeśli to będzie LITE-on który siedział w Xboxie, ale nie moim to:

    - czy będzie działał ?
    - czy wymiana polega na fizycznej podmianie czy trzeba kombinować coś więcej ? ( pomijam kwestię flashowania napędu extremem ).
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  9. luziq

    luziq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Brzeszcze
    dodatkowo jeśli podpinałeś konsole do neta, i złapałeś cichą aktualizację to nie pograsz w wiedźmina pl na lt 2.0.
     
  10. k0zik

    k0zik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pułtusk
    A skąd wezmę ten klucz skoro poprzedniego napędu ( oryginalnego LITE-ONa ) nie posiadam ? Można to jakoś zdobyć ? Czy moja konsola jest już praktycznie bezużyteczna ?

    Dodam jeszcze że aktualny napęd Samsunga działa bez problemu ze wszystkimi grami oprócz XGD3. XGD2 nie sprawdziałem. Więc może ten napęd samsunga zawiera klucz z oryginalnego LITE-ONa ?

    Samsung miał wgrany extreme 1.5

    Konsola nigdy nie była podłączana do netu. Dashboard został wgrany z pendrivea.

    Czy ten napęd będzie ok ?
    http://allegro.pl/naped-lite-on-dg-16d2s-74850-liteon-x360-robson-i2567213733.html
     
  11. Mizi

    Mizi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    wrocław
    klucz mozesz wyciagnac z tego napedu co jest teraz w x
    a co do napedu to obojetnie jaki ale musi byc Lite-on
    gry xgd3 nie dzialaja na spoofowanych napedach

    tak ten naped bedzie dobry ;)
     
  12. k0zik

    k0zik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pułtusk
    Dalszy ciąg mojej walki z nagrywaniem...

    Wymieniłem napęd na Lite-on, czyli taki jaki był oryginalnie.
    W napędzie siedzi LT3.0
    Dash - 14719
    Płyta - Verbatim +dl
    Program IMGBURN
    Iso sprawdzone, topologia dograna
    Gra - dark souls XGD3

    po wrzuceniu gry do xboxa konsola w ogole nie widzi płyty, zamieli pare razy i jest informacja - otworz napęd.

    Kompletnie nie mam już pojęcia co jeszcze mogę zrobić żeby gry w końcu zaczeły działać !
    Błagam, pomocy.

    Po wypaleniu gry i wrzuceniu jej do Xa konsola w ogóle nie widzi gry.

    Zamierzam zakupić nagrywarkę LITE-ON IHAS B ale w domu posiadam tylko laptopa więc zamierzam kombinować z adapterem. Pytanie czy nagrywarka podłączona przez taki adapter będzie zachowywać się identycznie jakby siedziała w normalnym kompie stacjonarnym ?
     
  13. Wojtek1989

    Wojtek1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2012
    Posty:
    38
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Co do nagrywarki: jak najbardziej, wszystko będzie działało, sam właśnie z takiego rozwiązania korzystam i jak narazie każda płyta wypalona idealnie, zweryfikowana i zainstalowana na dysku.
    Warto tylko zwrócić uwagę na przejściówkę sata - USB, dołożyć parę złotych, bo w tych najtańszych ponoć pada zasilacz.
     
    1 osoba to lubi.
  14. k0zik

    k0zik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pułtusk
    Panowie i Panie

    Wielkie dzięki za pomoc. W końcu bez problemu mogę wypalić gry i wszystko działa jak należy.
    To forum jest *********.

    Skończyło się na :
    - wymiana napędu na Lite-on + Lt 3.0
    - Dash - 14719
    - nagrywarka Lite-on iHAS 124 B + Wgrana modyfikacja. Podłączona do laptopa przez adapter.
    - płyty verbatim

    Sporo się nawalczyłem i sporo naczytałem forum.
    I faktycznie, na tym forum jest wszystko co potrzeba :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum