1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywarka "laptopowa" i problem.

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Simo, Czerwiec 25, 2011.

  1. Simo

    Simo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    437
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Chodzi o to że nagrywam tzn nagrywałem płyty za pomocą nagrywarki od laptopa. Tylko i wyłącznie na Emtecach bo na innych płytach wogóle nie chciała ruszyć ale zaczął pojawiac się taki problem. Teraz już wogóle nie chce ruszyć przy próbie nagrywania i za każdym razem pisze takie coś "

    Set L0 Data Zone Capacity Failed !
    Reason: Power Calibration Area Error!

    Jednak za którymś tam razem nagyrwarka ruszy i Buffer załaduje się do 100% ale dalej nic. I wyskakuje znowu Error. Kupiłem już pare płyt i na każdej jest to samo;/ Laser czyściłem i dalej nic (kiedyś to pomagało). Czy ona już jest do wyrzucenia ?? Czy może spróbować innego programu do nagrywania bo teraz używam Imageburn albo sterowniki pomogą ?
    Próbowałem różnych prędkości nagrywania ale dalej nic, tylko czasem ruszy ten buffer do 100% i koniec a czasem odrazu error wyskoczy.
    Ta nagrywarka to SlimType DVD A DS8A2S

    Jaką nagrywarek byście polecali tak do 100zł.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Watpie zebys kupil nagrywarke laptopowa do 100zl, próbowałeś na Verbatimach nagrywac ? lub na innym programie ?
     
  4. suh4

    suh4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Frankfurt an der Oder

    miałem identyczny problem ... i nie chodzi tu o to ze cos jest nie tak z laptopem po prostu za bardzo sie nagrzewa podczas narywania przez co nic za cholere nie nagrasz ;) polecam ci nagrywanie u kogos na stacjonarnym kompie
     
  5. Kniaziu

    Kniaziu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja mam samsunga TS-L632N i jak narazie działa bez problemu, nagrałem już dość sporo płytek.
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Niby co ci sie nagrzewa podczas nagrywania, jak lapek to wymaga czyszczenia, a nagrywarka moze byc ciepla podczas wypalania
     
  7. beardo0

    beardo0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja mam laptopową nagrywarkę TSST corp cos tam i slabo sobie radzi z nagrywaniem, nawet verbatimow, cos stacjonarnego bedzie lepsze :)
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A i owszem bedzie lepsze tylko nie kazdy chce, laptopowe tez daja rade, a dowodem tego sa osoby tutaj na forum ktore wypalaja gry do xboxa i dzialaja te gry, tsst to samsung ewentualnie toshiba, nie napisales tez ile ta twoja nagrywarka ma latek bo jak kazdy sie zużywa
     
  9. amnesia

    amnesia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    http://xboxforum.pl/iso-f10/nagrywarka-jaka-kupic-7153-66.html#post752303 i tyle w temacie do tego kabel usb sata. Slimy to twory nagrywarko podobne a jak się tsst trafi to już w ogóle możesz sobie co najwyżej wypalić na tym cd z danymi.

    Do slima to musisz wrzucić verbatima dl żeby się nagrał a nie wiadomo jeszcze czy będzie w ogóle chodził na X
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Owszem slimy to slabsze nagrywarki w stosunku do destopowych ale tak samo mozna porownywac tlocznie z nagrywarkami destopowymi, na slimie mozna bez problemu nagrac plyte do xboxa, wiele osob sie tu wypowiadalo ze wypalają gry i im dzialaja
     
  11. Simo

    Simo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    437
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Ta nagrywarka ma 2 lata jak i laptop, próbowałem na Verbatimach ale ani razu nawet nie ruszyło zawsze ten błąd jedynie na tych emtecach udawało mi sie nagrywać a próbowałem naprawde dużo firm heheh i tyllko na tych emtecach właśnie nagrywałem no możę raz udało mi się na TDK nagrać ale tylko raz

    Nagrywarkę chce kupić ale nie do laptopa tylko do zwykłego kompa bo też mam ale właśnie bez nagrywarki. Jaki program jeszcze jest do nagrywania DVD DL ??

    Ściągnełem sobie Nero 10 nie wiem czy dobrze robie ale przeciągam tylko ten plik .dvd do nagrywania daje nagraj coś się zaczyna robić ale za chwile otwiera się napęd z płytą i wyskakuje błąd
    " Wykonanie polecenia Rozpocznij w trybie DAO nie jest możliwe" O co w tym chodzi może źle mam jakieś ustawienia ??
     
  12. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jedyne sluszne programy to clone oraz imgburn!:)
     
  13. amnesia

    amnesia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    hahaha to jak Cię stać kup to zamów sobie w tłoczni pirata gry ;) obstawiam że poniżej 1000 szt nie schodzą a dobra nagrywarka deskopowa kosztuje z 70zł plus 20zł przejściówka sata usb
     
  14. Kser

    Kser Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Biała Piska
    Mialem tak samo w laptopie kupilem grzebien(na usb) razem z zasilaczem na allegro i normalna nagrywarke i smiga
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No to stara nagrywarka, wymaga wymiany, pada laser i nic nie zrobisz, a nagrywarke do kompa to szukaj pioneera np model 218

    A czy ja mowie o piratach ja tu porównywałem jakosc wypalonych nosnikow z reszta tlocznia tloczni nie rowna, wez sobie jak masz jakas tloczona plyte i sprawdz jakosc zobaczysz albo bardzo dobrze nagrana albo bedzie miala tyle bledow ze przy tym nagrywarka laptopowa to krol nagrywania, owszem nie zaprzeczam destopowe sa lepsze ale na laptopowej tez nagra bez problemow, a wieksza wygoda bo nie musisz co chwile wszystkiego odpinac gdy bierze gdzies lapka
     
  16. kamel12345

    kamel12345 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    180
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mi nie nagrywało w ogóle na Windowsie XP,zawsz wywalało błędy dopiero jak wgrałem Siódemkę to nagrywa bez żadnych problemów. U mnie była to wina systemu.
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tez moze byc tego wina bo XP nie posiada sterownikow ASPI, a do nagrywania po czesci potrzebna jest usluga nagrywania w windowsie xp ktora wylaczona moze powodowac nie możność nagrywania nawet na innych programach takich jak imgburn, natomiast vista/siodemka posiada swoje sterowniki SPTI ktore sa nieco poprawione i nie wymagaja ASPI
    Problemy z nagrywanie takze moga byc spowodowane sterownikami kontrolera nvidia ata o ile ktos posiada nagrywarke na ata
     
  18. Simo

    Simo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    437
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Ja posiadam Windows 7 jednak wszystko wskazuje na to że nagrywarka mi już padła bo wszystko było ok a teraz już nic nie chec nagrać, no dobra kupie nową nagrywarke i będzie po problemie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum