1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywarka LiTEON iHAS 124B - jakie płyty ?

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Koniokrad, Sierpień 17, 2012.

  1. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam!
    Panowie - noszę się z zamiarem zakupu zestawu (nagrywarki + płyt + przejściówki do laptopa)

    - nagrywarka LiTEON iHAS 124 koniecznie rev B - http://www.proline.pl/?p=LITEON+IHAS124+O+B zgadza się?
    - płyty DVD+R VERBATIM 8.5GB - te będą dobre http://www.proline.pl/?p=V+D+R+8,5+8+10 ?
    - adapter do podłączenia nagrywarki do laptopa - http://allegro.pl/mostek-usb-ide-sata-y-1031-unitek-y-1031-poznan-fv-i2567955875.html czy http://allegro.pl/adapter-usb-sata-ata-kabel-dysk-hdd-2-5-3-5-sata-i2568247372.html ? Ktory lepszy ? Czy warto dopłacać ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    co do płyt najlepiej verbatimy ale przez modifakcje softu możesz nagrywać każda płyte dvd nawet te słabej jakości.
     
    1 osoba to lubi.
  4. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Niemniej chyba lepiej dolozyc troche do VERBATIM'ów co nie ?
    Zapytalem czy te plyty beda dobre, z racji ze gdzies czytalem ze potrzebne sa VERBATIM'y 8,7GB (a takich de facto nie ma - dlatego uznalem to jako pomylke..)
    A Ty na czym nagrywasz ?
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    tak, nagrywarka rev B, plyty najlepsze Verbatim bo najmniej problemow z nimi, ja ostatnio kupilem i testowalem Platinum i tez sa ok, wiecej bledow przy nagraniu jest ale jakosc porownywalna i gra dziala a sa tansze, co do adaptera to lepiej dolozyc i nie kupic niczego chinskiego bo sie zaraz spali
     
  6. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    OK, dlatego też kupie ten za 59zł co podalem Wam.
    Chyba nawet ktoś na forum go polecał z tego co pamietam..
    Dobra, w takim razie bede nagrywal na VERBATIM'ach - chce grac ONLINE stad wole jak najbardziej byc zblizony do oryginału.
    Kolejne pytanie: skad pobierać sprawdzone gry i na co zwracac uwage przy pobieraniu ?
    Nie wiem czy pomozecie mi w tym temacie czy zakładać kolejny ?
    Szukalem na forum ale nie znalazlem zadnych informacji, ktore potrzebuję.. Mhmm
     
  7. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    zwracac uwage na region, zapewne masz europejska konsole wiec musi byc PAL albo region free no i patrzec na wersje jezykowe abys nie sciagnal po hiszpansku czy niemiecku, co do sciagania to zalezy kto co lubi, ja sciagam z torrentow ze stron takich jak ********.org czy xbox-sky
     
  8. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    OK - dzięki za poradę.
    Tak - konsola kupiona w MM w PL wiec jest PAL / RF.
    Wersje jezykowa zobacze w opisie przed sciaganiem czy gdzie ?
    @barman_2000 - jak juz nagram 1-2 plyty to bede bardziej kumaty w tych tematach :))
    W takim razie tez bede korzystal z torrentow.
     
  9. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ten mostek Uniteca daje rade i nie miałem z nim problemów.
     
  10. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dzięki - nagrywarke juz mam, plyty mam - mostek jutro.
    Czy jeszcze sa jakies haczyki o ktorych powinienem wiedziec przed nagrywaniem płyt ? Tak żęby jak najmniej "uwalić"
     
  11. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Polecam włączyć smart burn i force hyper tuning.
     
  12. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    chyba najlepiej będzie jak skorzystam z poradnika ktory jest tutaj na forum co nie ?
    Mam krok po kroku co i jak i mysle ze korzystajac z nim nie spierdziele plyty :) ?
    PS. A skad najlepiej sciagac polskie wersje gier ? Mhmm
     
  13. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    tnttrorrent.info :)
     
  14. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  15. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przykładowo w opisie gry jest info:
    "Assassin's Creed: Revelations (2011) [PAL] [PL] [XBOX360] [LT+2.0] "
    Czy gra będzie działałą tez po wypaleniu na LT3.0 czy jest przygotowania pod LT+2.0 ?
     
  16. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    z opisu bedzie pod lt 2.0 wiec obraz musisz tylko abgx walnac pod lt 3.0 i tyle gre nagrasz i bedzie ci smigac
     
  17. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dzięki - Ufff!
    Niemniej zanim sie pobierze to troche potrwa.. jutro bede kombinował i bede pytał.
    PS. Dlaczego masz LT2.0 a nie LT3.0 ?
     
  18. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Gdzie znajde dokladny poradnik jak skonfigurować ABGX360 pod iHAS124B ?
    Bo ten co jest dostepny na forum to jest pod zwykla nagrywarke czy wlasnie pod iHAS'a ?
    Gdzie się zaznacza w programie, zeby przerobil na LT3.0 ??
     
  19. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
  20. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    do gier LT 3.0 zaznaczasz w abg level 3 w autofixie.Program sam załaduje topologie pod LT 3.0 jesli masz jego najnowsza wersje. Pod ihasa musisz próbować , ja nagrywalem kilkanaście razy zanim znalazem odpowiednie ustawienia......raz się nagrało , raz wywalało błędy weryfikacji , teraz przed kazdym nagraniem resetuje kompa i czyszcze historie OPC , predkosc x4 i wyłączone OPC. Wiem że to nie zgodne z poradnikiem , ale z poradnikiem gry mi się nie nagrywają ( nie tylko mi z tego co czytam na forum ) ..
     
Wczytywanie...

Poleć forum