1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywarka LITEON x24 iHAS124-19 B iHAS 124 problemy-prosze o pomoc

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Wassyl, Styczeń 19, 2012.

  1. Wassyl

    Wassyl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich, ostatnio kupiłem sobie nagrywarkę podaną w tytule, została mi polecona do nagrywania gier z xgd 3 pod sata, dysk i poprzednia nagrywarka była pod ATA. Po podłączeniu nowej nagrywarki i odpaleniu kompa, BIOS dochodzi do momętu zliczania Ramów, następnie powinien dojść do sprawdzania dysków i odpalić system... niestety po dojściu do pokazania mi ilości pamięci RAM zawiesza sie na 5 sek i resetuje, wejść wtedy do biosu również nie moge - zanim to zrobie blaszak resetuje mi się. Skoro dysku mi nie odpala pomyślałem że to wina zasilacza mimo że jest nowy (440W a komp 7 letni), wymieniłem na oszczędniejszą karte graficzną, wyciągnąłem nagrywarke dyskietek i 1 kostke RAM ale problem nie zniknął. Nie wiem kompletnie co mam robić a gry czekają już do nagrania, może wcześniej musze coś zmienić w biosie ? Ale nie wiem co, jeśli domyślacie się o co chodzi prosze o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    no jesli bez nagrywarki to samo, zresetuj bios nie pomoze to kup nowa plyte glowna

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  4. Wassyl

    Wassyl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tzn jak podłącze starą nagrywarke to komp idzie. Jeśli nową odepne z płyty głownej ale zostawię podpiętą do zasilacza to komp również idzie
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    podlacz do innego porusata, polacz nagrwarjedo innego pc

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  6. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Nagrywarki podpinasz przez ten sam kabel SATA? Jeśli masz możliwość to podepnij się innym przewodem.
     
  7. Wassyl

    Wassyl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie podpinam 2 nagrywarek jednocześnie, nagrywarke ATA i SATA nie da podpiąc się tym samym kablem
     
  8. Sobek000

    Sobek000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    W nagrywarkach/ dyskach sata są zworki? Może to jest problemem jeśli podpinałeś jednym kabelkiem
     
  9. Wassyl

    Wassyl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zworki tylko w urządzeniach ATA są czyli w moim dysku, ale już nowy napęd ich nie ma
     
Wczytywanie...

Poleć forum