1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywarka nie nagrywa płyt.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez snakee7, Luty 10, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. snakee7

    snakee7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam. Mam LT 3.0. Gry nagrywałem od zawsze nagrywarką w laptopie. Ostatnia gra którą nagrywałem poprawnie to GTA IV 2 tygodnie temu. Dziś kupiłem 2x Verbatimy żeby nagrać FIFE 13 i NBA 2K13. Płyty przepuszczone według poradnika, wszystko w abgx-ie się zgadzało. Ustawienia według poradnika. Wkładam płyty do konsoli i przy obu nawet nie ładuje się miniaturka gry przy "Odtwórz", a gdy klikam "Płyta nieobsługiwana...". Co może być powodem? Nagrywarka czy wersja gry czy jak?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mseredin

    mseredin XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mikołów, Śląskie
    Odp: Nagrywarka nie nagrywa płyt.

    Nagrywarka. Gry XGD3 a takimi sa fifa13 i nba2k13 musisz wypalic ihasem - szczegolnie fife13. Przy nba moze sie jakos uda na zwyklej z wlaczona opcja tuncate w imgburn ale na 100% pewny nie jestem.

    Najlepiej poczytaj poradnik dotyczacy nagrywania na lt 3.0 tam jest wsxystko wyjasnione - znajduje sie on w dziale dla swiezakow.

    Wysyłane z mojego NexusHD2 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    bo nie skanowałeś abgx360 na ustawieniu autofix level 3 ale zwyklą i tak to nie będzie działać.
     
  5. mseredin

    mseredin XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mikołów, Śląskie
    Odp: Nagrywarka nie nagrywa płyt.

    Fakt. Zapomnialem ze trzeba przeskanowac gre :) ale i tak najlpiej by bylo gdyby kolega poczytal poradnik dotyczacy nagrywania gier. Tam jest wszystko dokladnie wyjasnione "step by step" jak mawial leo benhaker ;).

    Z mojego doswiadczenia dodam ze mialem ok. 3 lata przerwy w nagrywaniu gier i po przeczytaniu poradnika nie mam z tym zadnego problemu :)

    Wysyłane z mojego NexusHD2 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. snakee7

    snakee7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Częstochowa
    Jeśli chodzi o poradnik to jestem obeznany w nim wzdłuż i wszerz, bo zawsze nagrywałem według poradnika, ustawienia te same. Problem w tym, że niedawno nagrywałem GTA IV Liberty City Stories i działa, a kilka dni później FIFE i NBA i lipa :(
     
  7. mseredin

    mseredin XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mikołów, Śląskie
    Odp: Nagrywarka nie nagrywa płyt.

    Bo tak jak napisalem. Fifa i nba (tak jak wiekszosc nowych gier) to gry XGD3 i do ich nagrania jest potrzebna nagrywarka liteon ihas rev.B. Nie wiem jak ale w piradnku dotyczacym nagrywania gier dla lt 3.0 z tego co pamietam kilka razy jest ta informacja. Starsze gry (XGD2) a taka jest GTA IV bez problemu nagrasz zwykla nagrywarka.

    Rownoczesnie trzeba obraz z gra trzeba przepuscic przez agbx360 w celu sprawdzenia zgodnosci z lt 3.0 (to rowniez jest w poradniku).

    Ps. Nie wiem jaki poradnik czytales ale w tym jest wszystko co potrzebujesz: http://xboxforum.pl/showthread.php?t=134486


    Wysyłane z mojego NexusHD2 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. snakee7

    snakee7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Częstochowa
    Z tego poradnika właśnie korzystam. Ale w takim razie Far Cry 3/Black Ops 2 też są XGD3 a bez problemu chodzą. Widocznie nagrywarka już nie daje rady. Ale dzięki za pomoc :)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum