1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywarka pioneer 112d. Problem- nagrywa i wyskakuje wyczyść płytę szmatką

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kolo1108, Grudzień 11, 2010.

  1. kolo1108

    kolo1108 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, mam nagrywarkę pionner 112d, nagrywam na płytach verbatim. Używam programu ImgBurn, nagrywam prędkością 2,4. w ImgBurn dodaję plik z rozszerzeniem .dvd, lecz w nim nie mogę ustawić booktype, nie ma mojej nagrywarki. Ale podobno w pioneer booktype powinien być wybrany automatycznie. Obraz płyty jest sprawdzony programem abgx360, wszystko jest pozytywnie. Posiadam napęd z flashem LT, obraz płyty aktualizuję do version 2. Nagraną płytę wkładam do xboxa i często wyskakuje mi wyczyść płytę szmatką czy coś podobnego. Czasami mi się włącza i jest dobrze. Gdy gram w grę i zapałzuję na 10 min- płyta przestaje chodzić i przeważnie nie chce jej rozkręcić.Gdy xbox jest zimny, wydaje mi się że włącza się częściej. Co może być przyczyną tego problemu. Zmarnowałem już z 10 płyt i dalej jest to samo. Próbowałem na kilku obrazach płyt, na różnych grach. Czy może być źle przerobiony napęd, czy może coś innego? Może źle nagrywam? Może...? Proszę o pomoc i z góry dziękuję:)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  4. kolo1108

    kolo1108 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Orginały działają dobrze. I jak nagrywam przez imgburn to na dole jest "device buffer" i on mi skacze w granicach 96-100%. Czy to nie przeszkadza?
     
  5. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Na jakich płytach nagrywasz?
     
  6. kolo1108

    kolo1108 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    na verbatim
     
  7. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Spróbuj nagrac inna nagrywarka, moze ta robi Ci bledu i dlatego nie czyta.
     
  8. kolo1108

    kolo1108 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie mam za bardzo możliwości nagrać na innej nagrywarce. Próbowałem już na 3 samsungach i LG. i jeszcze częściej się zawiesza, a nie wiem kto ma nagrywarkę pioneer. A może jest możliwość naprawienia tej mojej...? Przeczyszczenia czy jakiegoś innego zabiegu?
     
Wczytywanie...

Poleć forum