1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywarka problem z nagrywaniem na konkretnych płytach.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez _DaRkNeS_, Listopad 25, 2010.

  1. _DaRkNeS_

    _DaRkNeS_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2009
    Posty:
    300
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Witam mam nagrywarkę LG GSA-H55N dotychczas nagrywałem na Verbatim DVD+DL oraz TITANUM DVD+R, zakupiłem wczoraj dwa boxy po x10 z Philips DVD+DL i nie jestem w stanie nagrać, rozpoczyna się nagrywanie i w przypadku CloneCD bufor pojawia się i znika(bądz nie) nagle wskakuje 100% i "Zapis do HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55N Nie powiódł się, płyty normalnie odczytuję widzę ich rozmiar, program ich nie rozpoczyna więc przynjamniej płyt nie pali ale mimo to nie działa w przypadku IMGBurn po chwili wywala podobny problem który ogranicza się do braku rozpoczęcia nagrywania, cały czas 0%, a np przed chwilą nagrałem testowoą grę na TITANUM a następnie Verbatim i jest ok co napęd nie lubi tych płyt?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    wiesz co pisząc słowo Philips i Titanium nieużywaj słowa płyta.
     
  4. _DaRkNeS_

    _DaRkNeS_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2009
    Posty:
    300
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Aż tak głupie ? dobra wracając do tematu jakieś pomysły ? udało mi się zwrócić ale mimo to ciekaw jestem dlaczego.
     
  5. Grzesiek13

    Grzesiek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2008
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Pewnie FW nie wspierało tego typu nośników. Trzeba było zaktualizować.
     
  6. _DaRkNeS_

    _DaRkNeS_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2009
    Posty:
    300
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Właśnie aktualizowałem również a nawet zrobiłem re-flash jak nie zadziałało na początku.
     
  7. Tomk

    Tomk Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam ja mam identyczny problem tylko z z płytami PLATINIUM. Wcześniej nagrywałem na Verbatimach ok 20 płyt wszystko było ok. W sklepie w którym zaopatruje się w płyty do konsoli nie było kiedyś Verbatimow postanowiłem kupić PLATINIUM 8,5GB DVD+R DL 8xspeed.
    Kupiłem 2 płytki tej firmy gry wypalone wszystko ok. W następnym tygodniu potrzebowałem wypalić 2 gry pomyślałem, skoro wypaliłem na PLATINIUM są one o połowe tańsze od VERBATIMOW to dlaczego by nie kupić ich jeszcze raz. Tak tez zrobiłem kupiłem płyty PLATINIUM takie same jak wcześniej czyli 8,5GB DVD+R DL. Wkładam do napędu nagrywarki odpalam ImgBurna i okazuje się, że płyta nie posiada 8.5GB tylko 4,5GB i jest to płyta DVD+R a napis na płytkach jest taki sam jak na tych które kupowałem wcześniej. Może miał ktoś podobny przypadek?
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  9. Tomk

    Tomk Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Częstochowa
    Mam te pierwsze co podałeś. Wcześniej kopiłem tez 2 takie same i wszystko było wporzadku a teraz czyta mi je jako DVD+R 4,5GB nie mam pojęcia dlaczego tak jest. Trudno już więcej ich nie kupie, jednak nie ma to jak Verbatim;). Dzieki za zainteresowanie się problemem.
     
  10. Rzepovsky

    Rzepovsky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    taki sam mialem przypadek z płytami extreme, nówka ze sklepu, a mimo to mialy 4.2 GB miejsca :))
     
  11. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Było klepane jak mantra.

    Verbatim.

    A reszta to jak przeprawa maluchem na wstecznym przez Saharę.
     
Wczytywanie...

Poleć forum