1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywarka w laptopie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kuba275, Marzec 19, 2014.

  1. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć. Mam w laptopie nagrywarke Pioneera, ktora współpracuje z burnermaxem payload wyskakuje mi taki komunikat:BurnerMAX IS enabled !
    Free Space: 8,738,897,920 bytes. Czy jeżeli chodzi o nagrywanie gier, bo nigdy tego jeszcze nie robiłem, będą one tzw. 1:1? Czy tak czy siak bez tego IHASA będzie lipa jeżeli chodzi o live i instalowanie na dysku. Trochę o tym poczytałem i wolę sie upewnić żeby nie palić niepotrzebnie verbatimów. Do IHASA się przymierze jak będzie więcej gotówki, a póki co jestem zdany na PIONEER DVR-TD10RS. Jeżeli chodzi o to jak nagrywać to mam już odpowiedni poradnik z tego forum.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. trudneto

    trudneto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    264
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gela
    Jeżeli wyskoczyła ci taka informacja to powinna ci nagrać kopie 1:1,
     
  4. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak to paytools, nieznaczy jak obsluguje to nagrywarka da rade. Nagraj w imgburn na verbatimach i powinno dzialac i install i gra na xbox live. Paytools ma problem z grami xgd3 z civ.
     
  5. ArabGirl

    ArabGirl Dziewczyna Dziewczyna Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2012
    Posty:
    128
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rabka
    Oj juz przestancie...Nie potrzeba IHASA do gry przez neta czy zainstalowania gry na dysk.Ja od zawsze nagrywam na nagrywarce od laptopa,no i co?
    Jedynie nie moge pograc w gry,ktore maja CIV.
     
  6. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałem właśnie nagrać fife 14 i stanęło przy weryfikacji dysku na 49% :/ potem zobaczyłem, że gra ma CIV. To przez zabezpieczenie czy może coś źle robię? wszystko ustawiłem poprawnie w imgburn i przepuściłem obraz przez abgx
     
  7. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Paytools sobie nie radzi i tak xgd3 civ.
     
  8. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jak będę teraz chciał wypalić grę bez CIV, np. Thief to normalnie da rade?
     
  9. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Thief nie wymaga ihas. Jak płyty nie wypalają się poprawnie to zostanie ci zrezygnować z paytools (będa kopie truncated) i nagrywać bez na clonecd. Jak już to nie działa to wymiana nagrywarki. Paytools wypala niby poprawnie ale na konsoli się pojawi ,że nie można odczytać płyty lub weryfikacja nie zostanie skończona poprawnie (niestety ten program jest bardzo nie dopracowany). Na clonecd bez paytools powinno śmigać.
     
  10. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spaliłem już 3 verbatimy :/ Nie wiem o co w ogóle chodzi. Pierwsza była Fifa 14 to ja rozumiem, że CIV i do tego trzeba Ihasa, potem nagrałem Thiefa Xda 2, a teraz nagrałem Dragon Ball battle of z, i ludzie pisali, że normalnie chodzi na LT 3.0 tylko nagrać i grać. Wyskakuję, że nierozpoznano dysku kod 03 80 00, może mi ktoś wyjaśnić co robię źle? Korzystałem w trzech przypadkach z poradniku nagrywania Edycja 3. Bardzo proszę o pomoc, bo nie chce eksperymentować tym bardziej, że każda płyta kosztuje dość dużo jak na płyte, a proces nagrywania trwa do godziny czasu
     
  11. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A jakim programem nagrywasz? stawiam ,że to wina tej nagrywarki.
     
  12. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A więc po kolei:
    1. Odpalam Abgx i wczytuję obraz i oczywiście jestem podłączony do internetu, wszystko przebiega sprawnie
    2.Wsadzam płyte i odpalam Burnermaxa
    3.Włączam Imgburna i wypalam płytę według instrukcji i uwaga myślę, że tu popełniam błąd, bo stostuję ustawienia takie jakie są tam na screenach w poradniku, a nie wiem czy robi to różnicę jak mam inną nagrywarkę. Nagrywarki nie ustawiam w booktype, bo nie ma jej na liście, ale widnieje nazwa i tryb mojej nagrywarki na górze, gdy wchodze do ustawień booktype dodatkowo zauważyłem, że obok nazwy mojej nagrywarki w imgburnie widnieje 1.0, jakby wersja softu, a tego nigdy nie instalowałem i znaleźć nie moge.
    Oczywiście mam świadomość, ze napędy w laptopie to nie to co desktop, ale niby ona jest okej, a ludzie normalnie wypalają na laptopach. Narazie odpuszczę nagrywanie na dzień dzisiejszy, bo widzę, że wychodzi z tego tylko tyle, że kupuję płytki i marnuje czas i pieniądze. Proszę o jakieś wskazówki, bo jak narazie stawiam na ustawienia w imgburnie lub może trzeba tylko użyć innego programu
     
  13. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1)Paytools używamy tylko do xgd3, xgd2 nagrywamy bez można nawet w clonie cd
    2)Zakładam ,że wiesz pod jakie lt nagrywasz i jakie masz w konsoli i używasz tego poradnika http://xboxforum.pl/artykuly-31/nag...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/
    3)A druga sprawa nagrywanie na ustawieniach domyślnych imgburn najnowsza wersja powinno bez zmieniania tam czego kolwiek się nagrać.
    4)Myśle ,że nagrywasz z pliku .dvd i szybkość x2.4 na płytach DL+
     
  14. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1.Battle of Z XDA 3 wszystko przebiegło pomyślnie w programie
    2.Lt 3.0 i tak też robie
    3.Tak używam tego poradnika
    4.Tu może być problem i jestem 99% pewny, że robie tu błąd nie mogłem zrozumieć co autor poradnika miał na myśli pisząc "otwierasz notatnik", tym notatnikiem mam otworzyć obraz, dopisać te wartości i zmienić rozszerzenie na .dvd, czy storzyć nowy dokument notatnika i tam to wpisać? Wiem, że ta druga opcja to raczej głupia opcja, bo w żaden sposób nie ingeruje ona na obraz gry, a obrazu nie mogłem otworzyć notatnikiem, nie było takiej opcji w "otwórz za pomocą" mam Windows 7 Home Premium x64 oryginał
     
  15. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ta gra jest xgd2 możesz na probuje ja nagrać np clonemcd bez użycia paytools.
    Autor miał na myśli ,że można plik .dvd edytować ale nie ma potrzeby abgx 360 z skanem autofix level 3 ci starczy. Jak nie działa z paytools możesz sobie nagrać bez xgd3 w cloniecd kopie truncated. Winna albo jest nagrywarka albo złe skonfigurowany imgburn lub paytools ci nie jest pisany.
     
  16. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki wielkie, że przez cały czas odpisywałeś szybko, miałem czas na poczytanie o tym wszystkim i zauważyłem, że abgx w ogóle nie był przeze mnie ruszany i fix był ustawiony na level 2 tak jak i tego abgx w ogóle nie ustawiałem, a teraz widzę, że mam niezaznaczone opcje, które powinny być włączone :stupid: i pewnie w tym tkwił problem. Imgburn ustawiony cacy wszystko jak na screenach, a i jeszcze jedno: opcja truncate jest mi potrzebna, jeżeli wykrywa mi płyte w rozmiarze 8,7GB? Nie mam dziś płyt już ale jutro po nie polece i nagram coś w końcu, napisz czy ten abgx mógł być przeszkodą.
    PS Paytools czyli burnermax tak?
     
  17. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Abgx360 musi być ustawiony na autofix level 3 na lt 3.0 . Jak nie skanowałeś abgx360 to nie było dogranej topologi na lt 3.0 i tak by nie zadziało po nagraniu chodzi tu o xgd3. Paytools może ale nie musi być przyczyną, może być złe skonfigurowany imgburn lub paytools. Wszystko musisz testować metoda prób i błędów.
     
    1 osoba to lubi.
  18. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Skanowałem, ale nic nie ustawiałem poza regionem, jutro z samego rana kupie płytki i nagram coś i dam znać :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum