1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywarka wypala dziwne koła i słoje na płycie DVD+R DL 8.5Gb. POMOCY!!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez alanFreeStyle, Listopad 27, 2011.

  1. alanFreeStyle

    alanFreeStyle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam
    mam taki problem że mam laptopa Samsung R610 i gdy chce nagrać jakąkolwiek płyta DVD+R DL 8.5 to wypala mi bardzo dziwne słoje i koła?? płyty DVD+R 4.7Gb normalnie nagrywa a tych już po 8.5Gb nie. I właśnie chcę nagrać gry na xbox'a 360 i zmarnowałem aż 5 płyt :/
    Proszę o pomoc czy da rade jakoś to naprawić!?

    Pokazał bym wam jak płyta wygląda po nagraniu ale płyty powyrzucałem z denerwowania :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    czy są to swojego rodzaju 'tłuste plamy' na płycie ?
    bo jeśli tak to nagrywarka tego nie zrobiła tylko jest to wadliwa płyta od producenta, takie płyty można śmiało reklamować - oczywiście jak nie są nagrane.
     
  4. alanFreeStyle

    alanFreeStyle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    nie właśnie nie są to tłuste plamy na płycie wiem jak to wygląda bo już z tym się spotkałem :)
    to jest takie coś jak wypalasz płyte to widać po nagraniu ile miejsca jest nagrane, to u mnie po nagraniu widać ile jest nagrane ale jeszcze w tym nagraniu są następne takie jasne słoje. no nie wiem jak to napisać inaczej .

    o to tak wygląda tylko tych kół u mnie jest znacznie więcej
    http://img149.imageshack.us/img149/1870/zdjcie0049g.jpg
     
  5. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Może ruszasz napędem podczas nagrywania i się takie robią.
     
  6. Falandir

    Falandir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    202
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraśnik
    a w ogóle twój napęd obsługuje dl ?
     
  7. alanFreeStyle

    alanFreeStyle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    co ty nie ma szans laptop stoi w miejscu podczas nagrywania i do tego jak nagrywam to nie odpalam żadnego innego programu oprócz programu nagrywania

    tak obsługuje patrzyłem



    Edytuj posty, zamiast pisać jeden pod drugim.
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Chodzi ci o takie "słoje" ?
    [​IMG]

    To jest normalne przy strategi zapisu Z-CLV i nie powinno mieć wpływu na odczyt płyt, tu bym szukał inne przyczyny problemu z odczytem płyt
     
  9. alanFreeStyle

    alanFreeStyle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    no takie coś ale ja mam ich więcej i jest tak że np. jeden jest jasny a drugi bardzo ciemny i znowu jeden jasny a następny bardzo ciemny i tak do końca płyty...
    bo jak nagrywam u kumpla płyte DVD +R DL na jego laptopie a ma HP to normalnie nagra płyta jest czysta tylko widać pole nagrane a jak ja nagram to mam tak jak by przerywało nagrywanie że właśnie jeden ,,słój'' jasny a drugi ciemny... ja już nie wiem o co chodzi morze laser siada? albo wina fabryczna nagrywarki? PROSZĘ O POMOC
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Przecież napisałem że to jest wynik strategi zapisu i nie może to powodować problemu z odczytem płyty, różnice w jasności wynikają ze zmiany prędkości zapisu, jest ona skokowa dlatego widać różnice w formie rożnych kręgów, każda nagrywarka ma inna strategie dla każdej płyty i wybranej prędkości, jakie to są płyty i z jaką prędkością je wypalasz ?
     
  11. alanFreeStyle

    alanFreeStyle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nagrywam na Płytach Verbatima DVD + R DL 8.5Gb z prędkością 2,4x tak zalecają.Tylko płyty 8.5Gb byle jakiej firmy tak nagrywa te słoje, a jak mówię nagram takim samym sposobem u kumpla to nie ma. A teraz dam taki przykład że nagrałem se grę na xbox'a 360 na płycie Verbatim DVD+R DL 8.5Gb i nagrywa takie koła i jak włożę do konsoli to nie chce zainstalować do 100% a w czasie odpalania płyty wyskakuje błąd że płyta jest zabrudzona przetrzyj miękką ściereczką robie to i nic nie pomaga, a jak nagram u kumpla tym samym sposobem i włożę do konsoli zainstaluje w 100% i podczas odpalania i grania nie wyskakuje taki komunikat o ty błędzie.
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zwiększ prędkość nagrywania do 4x, wtedy strategia powinna się zmienić, jak to nic nie da zmień nagrywarkę
    Czasami to nie sa verbatimy made in china ?
     
  13. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    możesz to sprawdzić wypalając na płycie DL do pełna np. jakieś filmy itp - zapełnisz całą - wypal ją - potem pod windą spróbuj skopiować zawartość płyty na dysk, spróbuj też na innym kompie - jak wszystko się nagra a potem skopiuje na dysk - to znaczy że dobrze wypala - a jak nie to nagrywarka siada na 99%
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To żaden test, bo każdy napęd ma inna korekcje błędów, testem jest sprawdzenie jakości nośnika ale do tego trzeba nagrywarke która to potrafi np liteon, pioneer, benq
     
  15. alanFreeStyle

    alanFreeStyle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Też nagrywałem na prędkości 2.4x,4x,8x do tulu może płyta i nagrywałem na jej możliwe prędkości i to samo takie słoje nagrywa a jak chce z płyty obraz zrobić czy ją skopiować to przy 29% wyskakuje błąd że nie morze odczytać płyty do końca. Moim zdaniem będzie trzeba zainwestować w nową nagrywarkę tak do 150pln :)
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Czym nagrywasz ?
    Nie masz czasami zainstalowanych programów typu alcohol, daemon tools ?
    Czasami sterownik SPTD powoduje problem z wypalaniem płyt

    Ale i sadzę że i tak szykuje sie nowa nagrywarka
     
  17. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    ja bym kupił nowa samsung to taki szajs ,że masakra ja po 1dniu zaminiłem w sklepie na inna. i jak kupisz nowa to taka od c4eva
     
  18. alanFreeStyle

    alanFreeStyle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nagrywam ImgBurnem gry na x'a, a daemona tools mam zainstalowanego ale kumpel też ma i nie robi mu tak. Tu na 100% jest wina nagrywarki
     
  19. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    jak będziesz kupował nową to taką do której możesz wgrać nowy firmware iXtreme Burner Max XGD3 - żebyś mógł palić obrazy 1:1
     
  20. alanFreeStyle

    alanFreeStyle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    a kumpel ma jakąś LG i nagrał mi Battlefielda 3 i MW3 i działa w 100% i instaluje na dysku w 100% a nie ma wgranego firmaware Burner Max XDG3
     
  21. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    ale to nie są kopie 100% na live się nie nadają, i niektore mogą do dasha wychodzić
     
Wczytywanie...

Poleć forum