1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Najlepsza możliwa opcja obrazu

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez bercik121, Styczeń 3, 2011.

  1. bercik121

    bercik121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam Was miło!
    W zestawie z konsolą dostałem standardowo kabel Composite z przejściem na SCART. Wiecie jaki obraz na tym można otrzymać, więc nie będę się rozdrabniał.
    Doszedłem do smutnego wniosku, że z powodu jakości obrazu po godzinie grania na TV LCD Firstline (jakiś cudak Philipsa) 26" zaczynają boleć mnie oczy z przemęczenia, czego nie doświadczałem grając na komputerze z monitorem LG FullHD.

    W związku z ową nieprzyjemną sprawą rozważam jaki kabel kupić i dlatego proszę o Waszą radę.

    Niestety nie mogę skorzystać z najbardziej prozaicznej opcji czyli HDMI, powód także prozaiczny - TV nie ma tego złącza.
    W grę wchodzi VGA, DVI i Component.
    Jak sądzicie? HDMI --> VGA, HDMI --> Component czy może to szerokie zlącze na Component lub jeszcze inaczej?
    Nie wiem jaka opcja daje najlepszą jakość przy korzystnej cenie.

    Pozdrawiam i dziękuję!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    jak tw oj tv ma dvi to możesz zrobic opcje hdmi-dvi o jakosc sie nie bój bo kablem płynie sygnał cyforwy a nie analogowy
     
  4. deejay89

    deejay89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Dublin
    a dzwiek bedziesz mial w butach :]
    W Twoim wypadku, kabel komponent wchodzi w gre.
     
  5. bercik121

    bercik121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Słusznie!
    Raczej nie HDMI tylko ten szeroki, ptawda?
    A przy okazji - dalczego Component ma 6 kabli skoro ja na telewizorze mam dwa złącza do dźwięku i trzy do obrazu?
     
  6. deejay89

    deejay89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Dublin
    kabel komponent ma 5 kabli, 3 do obrazu i 2 audio.
     
  7. bercik121

    bercik121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. deejay89

    deejay89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Dublin
    Z tego co widze, ten chinski kabel jest do nowych tv i do starych, w starym tv nie ma komponenta i wpinasz tylko zolty kabel, w nowszych tv masz komponenta i zolty zostaje wolny, a wpinasz pozostale niebieski, czerwony i zielony od obrazu.. rozumiesz ? to jest chinski kabel ktory sobie daruj.
    Z reszta jest napisane, nie zauwazylem :p
    "Obraz podłączany pod COMPONENT lub CHINCH (HDTV lub standard TV)"
     
  9. bercik121

    bercik121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Rozumiem.
    Co polecasz tak żeby nie przepłacić?
     
  10. deejay89

    deejay89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Dublin
    Oryginalny kabel microsoftu bylby najlepszym rozwiazaniem wg. mnie, chociaz on jest drogi.. moze ktorys z forumowiczow bedzie mial do sprzedania ?
     
  11. bercik121

    bercik121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ano jest..
    Chyba że się zdecyduję na VGA
     
  12. Art.13

    Art.13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    314
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Miasteczko śląskie
    Pamiętaj że VGA nie przesyła dzwieku.
     
  13. bercik121

    bercik121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    pamiętam dlatego wezmę taki z dzwiękiem :) są kable - jak widzę - X360 --> VGA + 2 na dzwięk.
     
  14. deejay89

    deejay89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Dublin
    juz bym wolal ten chinski kabel, w zasadzie kosztuje on 20zl, sa to 4 piwka, mozna odzalowac, jesli bedzie dzialal to ok, a jak nie to sobie go sprzedaz albo cos :)
     
  15. bercik121

    bercik121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Component obsługuję 1080p? Bo ja tego nie potrzebuje, TV tego nie ogarnie, więc może solidny VGA byłby lepszy?
     
  16. bercik121

    bercik121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie odpisujecie, ale chyba podjąłem już decyzję - oryginalny kabel VGA Microsoftu
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kup najtańszy vga za 10zł, nie powinno być żadnych problemów, lub podłącz hdmi>dvi do tego wepniesz kabel który masz teraz composite tylko czerwony i biały
     
  18. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    weż vga jeśli chcesz miec audio ale kabel od microshitu lub bigben ,poszukaj na allegro bo ty jest sygnał analogowy wiec jakość kabla sie liczy
     
  19. bercik121

    bercik121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zamówiłem oryginalny kabel Microsoftu VGA i myślę, że się nie zawiodę, choć szczerze powiedziawszy HDMI > DVI plus głos od S-Video brzmi niegłupio przyznam :)
    Pozdrawiam Was i dziękuję!
     
  20. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    HDMI -> Component to chyba nie zrobisz ;)
    Kup sobie HDMI -> DVI....
    DVI to w zasadzie to samo co HDMI, tylko nie puszcza dzwieku. Wiec bedziesz go musial zapiac osobno.


    ps. Kupowanie najtanszego kabla VGA to jakies nieporozumienie. Jesli juz kupuje sie VGA (z roznych powodow czasami lepiej jest tak podlaczyc xboxa) to lepiej wydac pare zlotych wiecej. W koncu to polaczenie analogowe, przy jakims tanim chinskim gownie zaraz bedziesz mial nieostry obraz, smurzenie syfy na ekranie albo inne wynalazki, i zaczna sie kolejne posty "Dlaczego jest tak brzydko"
     
  21. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Bo to kabel composite/component.
    Zapinasz albo componentem 3 video, 2 audio... albo compositem 1 video 2 audio.
     
Wczytywanie...

Poleć forum