1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Najnowsza przeróbka Ixtreme LT

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez MTTy2k, Maj 21, 2010.

  1. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Wybrałem ten dział bo pytanie może jest banalne, ale przeszukałem forum, i wole zapytać żeby być pewnym na 100%, na SB kazali mi tworzyć temat bo od tego jest forum więc tworzę :p

    Czy Ixtreme LT jest teraz najnowszym firmware?
    Można jak na razie grać do fali bez ryzyka? Czy już kogoś zbanowali?
    Ile mniej więcej kosztuje przeróbka?
    Wszystkie, nawet najnowsze konsole są w pełni przerabialne?

    :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Tak najnowsza i można grać bez ryzyka obecnie i chyba nikogo nie zbanowali ale jak miał flagę wcześniej to ban poszedł tak wszystkie konsolą są przerabialne najwięcej ścinają za V3 a jak masz starszy napęd np liteon v2 lub v1 to przeróbka drogo nie wyjdzie
     
  4. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Właśnie chce sprzedać starą Elitkę, kupić nową więc to pewnie będzie już v3? Ile bym zapłacił za przeróbkę? 100 zł? więcej?

    Gry na Ixtreme LT trzeba jakoś specjalnie przygotowywać?
    I czy gierki które mam, i grałem na 1.5 będą normalnie chodzić na LT? czy będzie trzeba robić od nowa płyty?
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    tak jak nowy to V3 -> 100
    nic nie trzeba przygotowywać wszystko działa
    i nowe i stare gry (nawet jak były pat.howane)
    nie musisz od nowa nagrywac gier ...
     
  6. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    ale obrazy i tak lepiej sprawdzać programami jak zawsze? mniejsze ryzyko?;)
     
  7. plaskihwdp

    plaskihwdp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Kontowni
    wiadomo ze lepiej sprawdzic dla pewnosci ja mam v3 za przerobienie placilem 140zl a nizsze wersje byly juz za 70zl.. ale kazda gra hula pieknie
     
  8. szembor

    szembor Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W-wa
    No ja właśnie czekam na swoją Konsolę Elite z Ixtreme LT 1.1 :)
    Poza tym to mój drugi xbox. kiedyś miałem dwa lata temu ale nie przerobiony.
    Co do bana z LT nie wierzę że jest 100 % bezpieczny nic nie jest bezpieczne przy przeróbce i BAN może być zawsze. Kupiłem Elite na allegro z LT (jeszcze nie przyjechał) i sprzedawcą mówi " można grać online bez bana" ale tak jak mówię pewności nie ma :).

    Poza tym dla upewnienia zadam to pytanie - jeśli mam flash LT i NIE GRAM online na kopiach zapasowych :) tylko gram na nich OFFLINE a jestem podłączony do xbl i ściągam np dema i inne pierdoły, to i tak mogą mi zbanować konsolę ?
     
  9. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A ja sie tak podepne troche pod temat odnosnie iX LT 1.1
    Mam iX LT zwykle nie 1.1, wiem ze w 1.1 poprawiono cos odnosnie odczytywania plyt bo byly problemy ale skoro u mnie jest wsio ok (mam Liteona V1 i nigdy nie mialem problemu z odczytywaniem plyt a jade na omegach) to chyba niema senu znowu rozkrecac konsoli i wrzucac 1.1. Jak myslicie?
     
  10. plaskihwdp

    plaskihwdp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Kontowni
    no nie oplaca sie poczekaj az usprawnia cos jeszcze i zmien;D
     
  11. Dragsiu

    Dragsiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A po co, jak wszystko działa? ;)
     
  12. MasterD23337

    MasterD23337 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam. Ja oddałem XBoxa do serwisu i facet powiedział mi, że jest już nowe Ixtreme LT2. Czy ktoś wie coś na ten temat??. Bo jutro mają mi wgrywać
     
  13. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    ja was ludzie nie czaję! najpierw piszecie na forum że jak się ma orginalną grę i przerobiony napęd to i tak dostaniesz bana a chwilę potem wałkujecie o sprawdzaniu iso i stealth patchach =.=^
     
  14. szembor

    szembor Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W-wa
    A ja nigdzie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi i chyba nikt nie wie. Jak jest z Ixtreme LT 1.1 Wszędzie np. na allegro te konsole z LT ludzie piszą że są nie do zbanowania. Jak to w końcu jest ? Poza tm to chyba oficjalna strona LT Ixtreme LT Lite touch - no more bans on xbox live! i nic nie piszą o jakimś LT2 więc to ściema.

    FAQ

    - When is the release of the ixtreme LT firmware?
    There is no estimated time of arrival!

    - What is the difference between ixtreme and ixtreme LT?
    Ixtreme firmware had several stealth and wave checks. In this way Microsoft was possible to detect a different response between original and ixtreme firmware. Ixtreme LT will come without stealth and wave checks, it will assume that the disk has corrected stealth. All aspect of the ixtreme LT will be the same as the original firmware. It is necessary to use abgx360 for the stealth checks.


    Will ixtreme LT unban my Xbox 360?
    No! The ixtreme LT will not unban your Xbox 360. The ixtreme LT will try to avoid new bans.

    - What is abgx360?
    abgx360 is a utility that does several stealth checks on games. If the game passes the online database without any errors, it is assumed that the game is safe to play on Xbox live.

    A tutaj filmik z YT :

    http://www.youtube.com/watch?v=UmhQRRfWFz8&feature=related
     
  15. ciajus

    ciajus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Póki co LT jest niewykrywalny, ale to nie znaczy że M$ nad nim nie pracuje.. Zapewne za jakiś czas i LT będzie banowany. A co do tego linka, to oficjalna "strona" iXterem, to konto na twiterze Team Jungle - link
     
  16. szembor

    szembor Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W-wa
    Jeżeli jest nie wykrywalny tak jak wszyscy piszą o LT tro jak w poniedziałek przyjdzie mi od razu nowa konsola z LT to podłączam pod XBL i zobaczymy :) najwyżej dostane bana i tyle :)
    Czyli z tego co czytam wszystko już jasne. Jeśli ma się Ixtreme LT (1.1) I gra przechodzi sprawdzenie poprzez abgx bez errorów i jest SSv2 powyżej wave 3+ - zgodnie z tym nie powinno się dostać BANA.
     
  17. moski81

    moski81 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Będzin
    Nadejdzie FALA i was zmyje z tymi xtreme LT ... kwstia czasu
     
  18. ciajus

    ciajus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Z tego co widzę w twoim profilu to sam masz przerobioną konsolę ;) Więc zmyje Cię razem z nami ;)
     
  19. euma

    euma Banned

    Dołączył:
    Marzec 28, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie wiem jak wy to rozumiecie ale w chwili obecnej nawet LT nie pomoże, z przerobioną konsolą jest tak że prędzej czy później ban i tak będzie. Ja już takiego dostałem w prezencie urodzinowym razem z konsolą (firmware LT, gra sprawdzana,spatchowana czyli i bezpieczna no i lipa). Moim zdaniem zależy kto ile ma szczęścia, a z kręgu moich znajomych wiem że nie jestem sam skazany na banicję.
     
  20. szembor

    szembor Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W-wa
    No i dostałem konsole z allegro (to że zostałem oszukany co do stanu konsoli to już inna kwestia) nie wiem jaki to napęd, będę musiał sprawdzić. To chyba falcon z 2008 roku i ma LT. Konsola ma chyba jakieś chłodzenie zamontowane dobre bo aż zimna jest. Ale na pewno już wiem że nie podłącze do XBL. Wczoraj wypaliłem Alan Wake SSv2 Full ok w ABGX działa idealnie. Nie miałem płytek Verbatim i kupiłem w Carrefourze jakieś X coś tam i tylko jedna się nie nagrała. Dzisiaj zakupie Verbatimy. Kusi mnie żeby podłączyć do XBL.
     
  21. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Jak Cię kusi to podłączaj przecież teraz można się ze spokojem podłączyć
     
Wczytywanie...

Poleć forum