1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

najnowszy dashboard i problem z aktualizacja

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez misiekq2, Lipiec 13, 2011.

  1. misiekq2

    misiekq2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 10, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    najnowszy dashboard i problem z aktualizacja - spoofowany napęd

    Witam.

    Odrazu chcę zaznaczyć ze studiowałem wszelakie podobne tematy zwłaszcza na tym forum, które mi polecono i żadna z opisanych metod nie podziałała.

    Moj problem: miałem przerobiona konsole do iextreme 1.5, daaaawno juz dostałem bana ale do tej pory to nie miało znacznego wpływu (o ile teraz ma), bo grałem offline głównie. Sciagnałem L.A Noire i spatchowałem do wave 3 co jak sie okazało było kompletnie głupie ale sprobowac nie zaszkodziło. Konsola chciala aktualke, grzecznie potwierdziłem chęć aktualizacji bo bez tego ani rusz w grę. Coś się wgrało ale pokazal się błąd jakby w drugiej fazie aktualizacji (po restarcie). Nowy dashboard bez avatarowy się wgrał. Jednak gra nie chciała działać, więc postanowiłem przerobić konsolę programem JungleFlasher v 0.1.84 b.

    Wgrałem LT+ 1.9 na mój pierwotny, nie wymieniany napęd Samsung (konsola ma juz ze 4 lata jak nic, jedynie zastanawia mnie "krok w przeróbce", który się zwie "click Spoof Source to Target" w zakładce " Firmware Tool 32", gdyz jestem troche zielony i z tego co czytałem to spoof to podmiana napędu więc to troche mnie zmyliło, ale kontynuowałem przeróbkę). Wszytskie pliki pobrałem stąd. Ale gra odpalała tylko bez żadnego urzadzenia masowego (dysk xboxa czy sformatowany pod xbox-a pendrive). Gdy podłaczałem urządzenie masowe wtedy gra wołała o aktualizacje. Po stwierdziłem po zapoznaniu sie z różnymi opiniami, że wgram OFM (zakladając, że dobrze zrozumiałem iż jest to STOCK z katalogu z pobranych plików tego gdzie był LT+ 1.9 (waży tyle samo co w każdym innym więc pewnie to jest ten sam OFM). Próbowałem wgrać z pendrive-a, z płyty, z wysuniętą tacką do połowy, po resecie metoda "Y" + prawa wajcha, metodą przycisk sync + właczenie konsoli i poźniej znowu zaktualizowac niestety bez powodzenia.

    Po każdej próbie pokazuję mi się okienko z kodem statusu 3151 335A 1600 2203 C000 0001

    Ktoś wie o co chodzi? bo ja juz nie mam pojęcia:eek:

    zapomniałem dodać ze aktualizacja została pobrana ze strony M$ wczoraj
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wgraj lt+1.9 lub oryginalny do napędu. Aktualizacje zaś wrzuć na pendrive. Jeśli nie przejdzie znaczy że to nie jest oryg napęd z konsoli tylko spoofowany. jaka data produkcji? W jungle jak wrzucisz fw ze swojego napędu np z ixtreme 1.5 będzie pisać że spoof na dany napęd.
     
  4. misiekq2

    misiekq2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 10, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    hmm, wgrałem lt 1,9 ale z pendrive-a niestety dalej nie poszło :( co do dalszej części Twojej odpowiedzi to wolałem zamieścić link

    Niestety nie posiadam już fw z iextreme 1.5
     
  5. misiekq2

    misiekq2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 10, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    hmm po zwroceniu mi uwagi na mozliwy spoof (dopiero teraz ogarnalem) widze ze jest zrobiony na lite on (wczesniej nigdy sam nie robilem przerobki tylko była robiona przez innych). Jak zatem taki problem rozwiazac?
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Kupic liteona

    Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
     
  7. misiekq2

    misiekq2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 10, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    I naprawdę się nie da inaczej? A co do kupna napędu top rozumiem ze jak kupię nosi napęd będzie on traktowany przez konsole jak oryginalny napęd z kluczem itp, czy się mylę?
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    musisz wydobyć klucz z tego napedu co masz w konsoli i wgrac go liteona
     
  9. misiekq2

    misiekq2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 10, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Rozumiem ze chodzi o to co zakreslilem w screenie na czerwono? Bo jesli chodzi o zakładkę drugą (DVDKey 32) to tam w tutku w punkcie DVD Key był złoty klucz i "verified", u mnie jest "not found". I drugie pytanie: czy mozna podpiac innego lite ona z innej konsoli zrobic update i przelozyc z powrotem moj naped samsunga, czy podczas tego procesu ten naped (kolegi) byłby narazony na jakies modyfikacje, bo nie chce mu czegos sknocić
     
Wczytywanie...

Poleć forum