1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nand x360

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez krzysiekao14, Lipiec 3, 2010.

  1. krzysiekao14

    krzysiekao14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    251
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Mam pytanie odnośnie pamięci NAND w Xbox 360 zamierzam kupic płytę główną z wyaksowaną pamięcią NAND płyta główna to model Falcon czy jeśli ze swojej płyty głównej też Falcon ale ukruszone jest w niej jądro GPU to pewnie nie ma nic do rzeczy. Moje pytanie brzmi:

    Czy jeśli ze swojej płyty gównej przelutuje pamięc NAND do tej płyty w której jest ona uszkodzona to konsola będzie działac ? na tej płycie w której uszkodzona jest pamięc NAND jest Dash 7371 a na mojej prawdopodobnie 9199
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    nie
    ponieważ we flashu są zawarte informacje o CPU key i inne...
    jedyne co możesz zrobić to przelutować GPU do twojej płyty , jak masz sprzęt...
    lub w drugą stronę nanda i CPU

    ...........................
    edit:

    tak dobrze rozumiesz

    można tez inne części które nie mają podstawowego wpływu na działanie Xa
     
  4. krzysiekao14

    krzysiekao14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    251
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Czyli rozumiem ze moge wymienic tylko GPU z Falcona do Falcona i nic więcej tak ?


    No to widze ze tylko to wchodzi w grę czyli wymiana gpu,ale naprawde nic sie nie da z tym zrobic gosc od ktorego kupuje plyte glowna mowil ze się da
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nand i CPU sa z spba polaczone kluczem. Mozesz przelutowac nand ale musisz to zrobic razem z CPU.
     
  6. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    lutowanie NAND nic nie da. Musisz wgrać xella do NAND (tej 7371), zainstalować jtaga i wyciągnąć CPUKEY. Później ściągasz XBR i wgrywasz. Jedyna rzecz której nie masz to odszyfrowany KV jakiejś konsoli. Jeżeli ktoś ci da to szyfrujesz KV CPUKEYem przez FlashTool i wdrywasz do konsoli.

    GPU możesz przelutować swoją drogą, ale wtedy masz tylko konsole z 9199.
     
  7. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Nand + CPU + niekiedy układ ANA też trzeba, bo te trzy elementy są szyfrowane cpu keyem.
     
  8. krzysiekao14

    krzysiekao14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    251
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Fajnie ale chyba tylko przelutuje gpu bo za duzo zabawy z tym JTagiem i nie wiem czy ktos w moim mieście ma w ogole sprzęt i jakies info o robieniu tego tak ze chyba sobie daruje,a KV mógłbym odczytac ze swojej bo ja mam Falcona a to plyta glowna Falcon jest
     
  9. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    do zrobienia jtaga potrzeba elementów za kilkanaście złotych i nie jest to takie trudne, ale co do KV to potrzebujesz odszyfrowany, a z płyty z nowym dashboardem wyciągniesz tylko zaszyfrowany.
    Jeżeli masz kogoś pod ręką co podmieni Ci GPU to faktycznie lepsze rozwiązanie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum