1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd 16d4s 0225 w Vendor mode, brak klucza

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez krapkov, Styczeń 28, 2012.

  1. krapkov

    krapkov Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam! JF nie wykrywa wogóle napędu. Da radę wejść tylko w Vendor mode. W napędzie był stock firmware, klucz nie został wyciągnięty. Przy próbie zczytania wywala Stage 1 failed. Czy zostaje już tylko RGH dla tej konsolki?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Jak jest w vendor to daj read.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  4. krapkov

    krapkov Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jak daje read to wywala w logu stage 1 failed i autorisation failed i niestety nic nie zapisuje
     
  5. krapkov

    krapkov Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    przy kolejnych próbach niestety dalej to samo. Z tego co wiem to napęd nie był kasowany i jest w nim oryginalny firmware. Nie został natomiast wyciągnięty klucz. Chip to MXIC i został odblokowany. Jednak cały czas nie udaje się go odczytać (Stage 1 failed). Czy to znaczy, że teraz nie uda się już wydobyć z niego DVD-key?
     
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    A próbowałeś wyciągnąć klucz, lub zrobić READ w dosflashu ?
    Jak wchodzisz w Vendor Mode w JF to pod buttonem WRITE masz status 0x00 ?
     
  7. krapkov

    krapkov Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w dosflashu też wywala błąd (nie pamiętam dokłądnie, ale coś w stylu, że nie udała się identyfikacja). Status 0x00, napęd odblokowałem w celu odczytania, ponieważ był w Vendor mode i nie dało rady nim wrócić do normalnego trybu, żeby wyciągnąć klucz i miałem nadzieję, że uda się odczytać klucz przez Full Dump'a
     
  8. skywing

    skywing Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Popraw wszystkie kabelki i luty, zablokuj napęd i odblokuj jeszcze raz. Też tak miałem ze niby napęd był odblokowany ale były błędy, albo zrób wszystko na drugim kompie.
     
  9. krapkov

    krapkov Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli mam rozumieć, że bez odczytanego klucza przez slimkey teraz spokojnie wszystko powinno pójść i powinien bez problemu odczytać full dumpa i z niego później spokojnie pójdzie odczytać z niego dvd-key?
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    nie do końca ale spróbuj, jesli nie daje ci keya poprzez slimkey to mozesz mieć kłopot....
     
  11. krapkov

    krapkov Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no poprzez slimkey napewno nie da, bo napęd jest w vendor mode i nie chce z niego wrócić do normalnego trybu. Jak nie pójdzie to zostaje RGH.
     
Wczytywanie...

Poleć forum