1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd Benq i płyta główna Jasper

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ujkoprzemek, Listopad 9, 2012.

  1. ujkoprzemek

    ujkoprzemek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam pewien problem. Mam zepsutą konsolę z płytą Falcon, napęd Benq oraz sprawną konsolę z płytą główną Jasper, napęd Lite On. Chciałem sprawdzić czy napęd(Benq) działa i podłączyłem pod xboxa z płytą główną Jasper. Gdy próbuję uruchomić oryginalną grę wyskakuje mi komunikat "Odtwórz płytę DVD", jak przycisnę a to niby coś się uruchamia ale wyświetla się tylko logo Xbox 360. Mogę normalnie nadusić przycisk xbox na padzie i wrócić do interfejsu ale gry w ogóle nie czyta ani nie chce się uruchomić. Ktoś wie o co chodzi? Czy napędy Benq nie są kompatybilne z płytą główną Jasper? Czy to ma w ogóle znaczenie? Czy napęd jest zepsuty? Czy jest na to jakiś sposób naprawy(nie serwis)?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kmes.serwis

    kmes.serwis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2012
    Posty:
    112
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zły klucz... Wgraj mu klucz z oryginalnego napędu.
     
  4. ujkoprzemek

    ujkoprzemek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Skąd wziąć oryginalny klucz? Napęd kupiłem i nie mam zgranego, nie wiem co się z napędem działo, ale wnioskuje, że był przerabiany i teraz bez oryginalnego klucza nic nie zrobię? Jest jakieś wyjście?
     
  5. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Jeśli chcesz napęd Benq podłączyć za LiteOn'a to zgodnie z poradnikiem na forum PMT HACK wyciągasz klucz z Litka i wgrywasz go do Benq zgodnie z tutkiem na forum dotyczącym flash'a. Chodzi o to żeby do danej konsoli jest przypożądkowany klucz który musi siedzieć w podłączonym napędzie :)
     
    1 osoba to lubi.
  6. ujkoprzemek

    ujkoprzemek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jakbym wgrał do tego napędu Benq klucz od mego LiteOn'a to działałby pod moją konsolą z płytą główną Jasper ale już pod żadną inna?
     
  7. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Napęd Benq i płyta główna Jasper

    Tak dobrze myślisz. Dvdkey jest przypisany do twojej płyty głównej. Bez niego działają tylko filmy dvd.zmieniając napęd musisz w niego klucz wgrac ze starego napędu zamontowanego w twojej konsoli.


    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  8. ujkoprzemek

    ujkoprzemek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jakbym chciał naprawić tą zepsuta konsolę z płytą główną Jasper to warto by sobie teraz zgrać klucz napędu z tego Benq by ewentualnie później wgrać go ponownie? Mam usb probe v3, klucz zgrywa się w taki sam sposób jak u LiteOn-ów?
     
Wczytywanie...

Poleć forum