1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd Benq-Problem przy flashu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Shogopl, Luty 24, 2010.

  1. Shogopl

    Shogopl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam !
    Mam taki problem:
    Przy flashowaniu sobie napędu dos flashem podałem zły port ATAPI i wszystko poszło nie mam spisanego klucza ani nie posiadam orginalnego firmware
    Czy da się jakoś przywrócić klucz oraz firmware ??

    Proszę o szybką odpowiedź

    Dziękuje i pozdrawiam !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Przywrócić się nie da. A jaki masz kernel konsoli?
    Może uda się szczytać klucz z płyty głównej.
     
  4. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Da się odczytać z płyty głównej ale to trzeba lutować poza tym jest kilka wymogów:
    Trzeba mieć kernel nie wyższy niż 7371
    Data produkcji konsoli nie poźniej niż czerwiec 2009
    oraz odpowiednia wersja cb
     
  5. Shogopl

    Shogopl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O

    A jak kupie sobie naped na allegro to i tak nie bedzie mi dzialal prawda ??
     
  6. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    No bez klucza nie będzie
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ale jak dales zly port to nic nie powinno sie zrobic - ani zapis ani odczyt. Musiales zrobic cos innego. co teraz dzieje sie z napedem?
     
  8. Shogopl

    Shogopl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to **** :/
    A mógł byś może mi napisac jak sciagnac ten klucz z plyty glownej albo jakis link do poradnika ??
     
  9. Shogopl

    Shogopl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poprostu jak probuje zczytac to mi wyskakuje bad chip unfleash czy cos takiego i jak mi pokazuje status konsoli to poprostu najpierw jest 0x80 a jak wlacze to mi tak przeskakuje z E cos tam na jakies inne liczby
     
  10. Shogopl

    Shogopl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powiedzcie prosze :p
     
  11. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Podłącz napęd do konsli i zobacz i zobacz czy normalnie się otwiera/zamyka i spróbuj uruchomić jakąś gre, bo może będzie działać.

    @UP

    Edytuj posty, bo za to warny lecą na tym forum.
     
  12. Shogopl

    Shogopl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Naped sie wysuwa jednak nie czyta zadnych plyt :/
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wogole? nawet cd z muzyka? czy tylko gier?
     
  14. Shogopl

    Shogopl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gier ani filmów (dvd orginalnych nieczyta) :(

    Macie jakies pomsyly jak wybrnac z tej gownianej stuacj?

    Poprostu gdy flashowalem twoim poradnikiem wpisalem 0 tak jak ty na filmiku a podlaczlem do 1 :/

    I poszlo kurde
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ale co mialo pojsc? jak dales inny nr to nic sie nie dzialo z napedem od xboxa wiec powinien dzialac.
     
  16. Shogopl

    Shogopl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jednak sorry gry dzialaja te na starym sofcie sorry ze was w blad wprowadzilem tylko ze jak proboje odczytac firmware to pisze ze jest unknow flash chip i niemoge zczytac a przed tym jest stan konsoli 0xD1 a po wlaczeniu 0x51
     
  17. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    no to na pierwsze pytanie czy chcę odblokować napęd za pomocą magicunlock daj y. Wtedy odblokujesz pamięć i będziesz mógł sczytać soft. A tak nawiasem to tak jak pisał dexter dałeś inny port a soft został.
     
  18. Shogopl

    Shogopl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok po zrobieniu tego dalem "r" i zeby zapisalo mi sie jako ofw.bin i teraz stoi na czytaniu Banku 0 i nic sie nie dzieje co zrobic?
     
  19. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    A czemu nie zrobisz tego pod jungleflasherem?
     
  20. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    A pamięć się oblokowała ??
     
  21. Shogopl

    Shogopl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak
    Co teraz?\
    Wylaczyc kompa i sprobowac jeszcze raz?
     
Wczytywanie...

Poleć forum