1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

naped benq przestał czytac płyty

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez traha, Lipiec 27, 2008.

  1. traha

    traha Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mój napęd BENQ vad 6038 przestał czytać w ogóle nie widzi płyty pytanie jaki laser jest montowany w tym napędzie i jak jest to jaki zamiennik sie stosuje
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brzuzka

    Brzuzka Banned

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2008
    Posty:
    101
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: naped benq przestał czytac płyty

    nie czyta piratów, oryginałów czy wszystkiego?
     
  4. traha

    traha Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: naped benq przestał czytac płyty

    żadnych płyt. Mam takie pytanie jaki model lasera lub zamiennik ?
     
  5. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: naped benq przestał czytac płyty

    Rozkręć napęd. Od spodu lasera masz naklejkę (nazwę fabryczną)
    Wymień samą optykę jeśli jesteś pewien że elektronika działa.
     
  6. lukmaj

    lukmaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: naped benq przestał czytac płyty

    Mozna gdzies wogole kupic lasery do BenQ? bo na allegro sa tylko do samsungow?
     
  7. Fokuz

    Fokuz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: naped benq przestał czytac płyty

    Ja mogę Ci sprzedać mam na zbyciu ;) Cena 35zł
     
  8. traha

    traha Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: naped benq przestał czytac płyty

    Jestem pewien ze padł więc poszukuję lasera dodam ze już był w czechach wymieniono go lecz padł bo jest po flashu taka uroda benq bardzo słabe lasery
     
  9. blazejos

    blazejos Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    siemasz ja mam wlasnie problem z tym ze nie czyta mi piratow ( pojawia sie tylko logo x360 ) od jakiegos czasu nagrywam i juz z 5 plytek pod rzad mi nie czyta a jak zanioslem do znajomego to u niego dzialaja co dziwne wszystkie piraty co wczesniej mi dzialaly dzialaja dalej . Pozyczylem orginalnego pes 10 i wgral mi nowe menu i normalnie chodzi a pirat ni h.... masz moze pomysl o co chodzi z gory dzieki wielkie !!
     
  10. mactez

    mactez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Grudziądz

    żeby czytał piraty musisz konsolę najpierw przerobić....
     
  11. mr-roba

    mr-roba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Koszalin
    Ja mam benka i czyta nawet najgorsze płyty bez mrugnięcia okiem :)
     
  12. KAI-09

    KAI-09 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem bo jak chce wlaczyc/zainstalowac BF: Bad Company to wyskakuje mi komunikat ze nie mozna odczytac plyty. Plyta nie ma ani jednej ryski, a tez raz udalo mi sie (ale tylko raz) zagrac w nia. Nie mam nic przerobionego w konsoli. Naped BenQ(badz Lite-on) trudno stwierdzic. Prosze o pomoc
     
  13. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    @UP
    Plytka zle nagrana.nagraj jeszcze raz.Chociaz zrozumialem ze nie masz nic przerobionego w konsoli=nie masz ie
     
  14. KAI-09

    KAI-09 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nowiutka nie przerobiona konsolka
     
  15. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Cos nie tak z napedem,sprobuj z inna gra
     
  16. Zielu

    Zielu Banned

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Chłopcze wystarczy, że sobie skombinujesz Activate.iso jak ktoś miał PS 1 czy nawet 2 to będzie wiedział . Przed każdą grą wkładasz ta płytę z activate.iso , pokazują ci się Chińskie znaczki , wyjmujesz płytkę i wkładasz płytę z grą . Tylko do każdego Napędu jest inne activate.iso ;) .
    Ja posiadam nie mały problem z Modern Warfare 2 mam taką płytkę i wkładam ją do swojej konsoli ( premium ) i mi nie działa ,a ta sama płyta z activate.iso i ta sama płyta z grą chodzi u mojego kolegi , który posiada konsole Arcade.
     
  17. KAI-09

    KAI-09 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czasami sie tnie gra gdy ładuje się Halo 3 z bundle packa, oraz nie mogę zainstalować Crackdown (pisze ze się nie da a mam jeszcze dużo miejsca na dysku)
     
  18. marzzz73

    marzzz73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    laser przeczyść , a crackdown idzie tylko z płyty nie ma możliwości instalki
     
  19. KAI-09

    KAI-09 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a czyszcząc laser nie stracę gwarancji??
     
  20. marzzz73

    marzzz73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    zależy jak będziesz czyścił - płytą nie stracisz , wacikiem tak
     
  21. Darknezz1

    Darknezz1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Mam podobny problem. Mianowicie mój napęd LITEON nie chce czytac mi płyt. Dopiero po "rozgrzaniu lasera" orginalną płyta gry zaczynaja chodzic przawidłowo. Zastanawiam się więc nad kupnem nowego napędu lub wymianą laseru.Nie wiem tylko czy lepiej kupic LITEON czy np. Samsunga.
     
Wczytywanie...

Poleć forum