1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Naped Benqu problem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez jacek9223, Styczeń 11, 2010.

  1. jacek9223

    jacek9223 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Głogów
    witam od pewnego czasu mam problem z napędem ponieważ nie czyta mi czasami gier oryginalnych jak i piratów nie są porysowane. Zachowuje się dziwnie nawet nie próbuje rozpędzić płyty do odczytania tylko jak wsadzę to tak jak by raz zakręci i przestaje i na xboxie pisze otwórz napęd. wyłączę konsole odczekam trochę albo ułożę ja poziomo i jest normalnie przez nie wiem czy to już napęd siada czy konsolo ?? i dodam ze nie ma problemu z tymi komunikatami żeby wyczyść płytę szmatką wiec laser chyba ok
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. szymona96

    szymona96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    223
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Coś z napędem. Już zdarzało się właśnie tak, że tylko na poziomym ułożeniu dobrze czyta płyty a na innym nie.

    Raczej gwara/wymiana napędu (ok. 130zl za nowy na allegro), chyba, że to aż tak nie przeszkadza.
     
  4. jacek9223

    jacek9223 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Głogów
    gwarancja odpada jedynie wymiana :/
     
  5. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Proponuje przeczyścić soczewkę , tylko bron boże nie spirytusem !!! bo zmatowisz powierzchnie , Ewentualnie można próbować kalibrować laser lecz musisz posiadać miernik Ohma jeśli byś się zdecydował zapraszam usługa nie jest droga czasem można ten rok napędu wydłużyć ewentualnie mogę mieć cały nowy laser taniej niż nowy napęd ale czy jest sens ?
     
  6. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    hehehe chyba omomierz do pomiaru rezystancji :D
     
  7. Partyzant

    Partyzant Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2008
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ozorków
    A czytałeś dokładnie co on napisał ? Przecież to znany open tray problem (tyczy się nie tylko samsunga), po co ma kalibrować laser jak jeśli nie grał na porysowanych płytach na 99% jest dobry ? Polecam się wczytać:


    Do autora tematu - kumpel miał ten sam problem z napędem BenQ, naprawiliśmy tą metodą z gumką, która jest tu na forum opisana w przypadku Samsunga, niestety jakoś po miesiącu od nowa zaczął pokazywać 'otwórz napęd' tak jakby w ogóle nie było włożonej płyty i nie bawiliśmy się już z tym tylko kupiliśmy cały napęd Samsunga, BenQ jak 'zobaczył' płytę wgrywała się normalnie.
     
  8. aro1309

    aro1309 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ! Mam ten sam problem,mam BenQ i tez od paru dni tak sie dzieje.Znalazłem nowy laser do BenQ i mam pytanko,czy mogę wymienić sam i czy przy wymianie lasera tez trzeba zgrac klucz napedu ? I czy lepiej się bawic tym laserem czy wymienic cały naped ?
     
  9. kazek76

    kazek76 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2008
    Posty:
    201
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    RYBNIK
  10. szymona96

    szymona96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    223
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Proponuje teraz kupić LITEONA. NA Allegro są jeszcze bezproblemowe,nowe V1, a to najlepsze napędy (chociaż z tego co wiem, to konstrukcyjnie BENQ to prawie to samo.
     
Wczytywanie...

Poleć forum