1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd czy pechowy problem z grami?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez SKYLINEZ 52, Maj 19, 2010.

  1. SKYLINEZ 52

    SKYLINEZ 52 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Posiadam x-boxa arcade z twardzielem 120 gb. Kupowane przeze mnie gry były często w 100% sprawne. Kiedyś podczas remontu domu, kiedy zmuszony byłem przenieść białego, przez przypadek upuściłem go. Nie był to strasznie wielki wypadek, a jedynie lekko zderzył się z podłożem. Po uruchomieniu znajdująca się w środku gra GTA IV, która wcześnie śmigała bez problemów, teraz nie dała się odczytać (podczas intra wyskoczył komunikat o, że nie można odczytać płyty). Kolejną grą, którą zakupiłem był Mass Effect 2. On działał i działa nadal. Potem zakup Assassins Creed II. I właśnie. Po 6h godzinach gry, gdy to miałem przejechać z jednego regionu do drugiego, wyskoczył ten sam komunikat jak w przypadku gta. Mogę w nią normalnie grać, przemieszczać się po miastach, lecz nie mogę wczytać tego rejonu, w którym muszę się znaleźć aby przejść dalej grę. Tydzień temu oddałem laser do czyszczenia. Gościu powiedział mi, że trzeba będzie kupić nowy napęd. No ale nowy napęd? Praktycznie każdą grę, którą posiadam mogę odpalić, prócz GTA IV i lekkich zacięć dźwiękowych i graficznych w AC II no i nie wczytywanie się obszaru, zaznaczę też przy okazji, że nie jest porysowana (tak samo jak GTA IV, które też nie posiada rys). Tak więc, zwracam się do was forumowiczów o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A AC II zgrane na dysk czy grasz z płyty?
     
  4. garus

    garus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Tutaj wiele nie wymyślisz. Przy upadku coś się mogło chociażby wygiąć, nadłamać i np. suwnica która przesuwa laser może mieć problemy w określonym miejscu na płycie. Czyli w AC II w miejscu w którym jest nagrany ten region, a GTA 4 w tym samym miejscu jest coś, co gra ładuje na samym początku.

    Według mnie zostaje wymiana napędu.
     
  5. SKYLINEZ 52

    SKYLINEZ 52 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gram z płyty. Wszystko jest legalne
     
  6. Auto

    Auto Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Białystok
    Spróbuj zainstalować na dysk.
     
  7. garus

    garus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    To w czasie instalowania na dysk też mu to wyskoczy.
     
  8. SKYLINEZ 52

    SKYLINEZ 52 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałem już wgrać na dysk. I nic
     
  9. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    i nic tzn nie da sie?
     
  10. SKYLINEZ 52

    SKYLINEZ 52 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. SKYLINEZ 52

    SKYLINEZ 52 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli tak jak powiedział Garus, że pozostaje mi tylko zakup nowego napędu tak?
     
  12. garus

    garus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Niestety takich precyzyjnych rzeczy chałupniczo się nie naprawi, więc obawiam się, że trzeba.
     
  13. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja jednak polecam ci wymienic ten naped na nowy.Sam juz wiesz ze to po tym upadku ci sie tak robilo.Zacina ci sie na gta i ac2 ale nie wiesz jak moze byc na przyszlych grach czy tez na tych co nie masz.Cos sie w konsoli moglo uszkodzic i akurat w nielicznych grach ci nic sie nie dzieje.Jesli masz taki problem w ac2 to wiadomo ze nie powinno tak byc i na pewno z laserem nie jest tak jak powinno byc.Jedak to twoja decyzja czy chcesz miec takie problemy , czy zainwestowac i cieszyc sie gra bez problemow.
     
  14. SKYLINEZ 52

    SKYLINEZ 52 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok.
    Dziękuje wszystkim bardzo serdecznie za pomoc mi udzieloną.
     
Wczytywanie...

Poleć forum