1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd czytał i teraz nie czyta.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez bedoa, Sierpień 26, 2013.

  1. bedoa

    bedoa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam. Jeśli ktoś zna się na xboxach i czuję się na siłach pomóc to proszę nie przejść obok tego tematu obojętnie bo zakładam już 4 raz o tym samym temat, gdyż administratorzy mi usuwają chyba przez brak zainteresowania tematem (?).

    Mam Xboxa 360 elite jasper 120gb kupionego z przeróbką LT3.0. Sprzedawca dorzucił mi również 50 gier, w które jak sam mówi grał bez problemu plus miał konsole cały czas podpiętą do neta.

    Po włączeniu konsoli 1 dnia mogłem grać we wszystkie gry, m.in. w MW3.

    Natomiast 2 dnia użytkowania nie mogłem już grać we wszystkie nowsze gry jak np. wyżej wspomniane MW3 i zostały mi tylko te starsze tytuły bo one odpalały bez problemu. Przy tych których odpalić nie mogłem pojawiał się komunikat, że 'napęd nie może obsłużyć płyty' albo 'wyczyść płytę ściereczką, skontaktuj się z pomocą ms'.

    Sprzedawca polecił podpięcie do neta bo czasem gry proszą o jakąś aktualizację albo poinformowanie się na forum bo on nie ma pojęcia o co chodzi, gdyż sobie normalnie grał u siebie. Zarzekał się też, że przeróbka nie ma prawa się cofnąć i na pewno jest to LT3.0 (w co mu wierzę gdyż grałem jednak ten jeden raz w MW3).

    I teraz co mam z tym zrobić, żebym mógł grać w te nowsze gry (min. Arkham city, MW3, Black Ops, MW2) na tym Xboxie? Czyściłem już cache ale to nic nie dało. Czy mogłem złapać cichą aktualizację pomimo tego, że nie podłączałem wówczas konsoli do neta? Co się mogło stać? Z góry dziękuję wszystkim, którzy pomogą czy chociaż przeczytają temat.

    Ps.
    Administracjo proszę, dajcie kilka dni na ten temat, przecież w 12 godzin nikt mi nie pomoże, ludzie nie siedzą 24/7 na forum. Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Steve Majster

    Steve Majster Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Koło
    Działają Ci gry oryginalne ?
    Jeśli działają Ci gry oryginalne to możliwe jest , że zrobiła Ci się jakaś cicha aktualizacja prosto z płyty.

    Nie działają Ci gry oryginalne ?
    Jeśli nie działają Ci żadne gry możliwe , że laser jest zabrudzony lub napęd jest po prostu uszkodzony.
    Dlatego nie kupuje się konsol używanych jeśli sprzedawca nie dał ci na nią gwarancji rozruchowej, czyli takiej gwarancji do 2 tygodni, ale to nie czas na takie gadanie, więc czekam na odpowiedź czy działają Ci gry oryginalne.
     
  4. bedoa

    bedoa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie wiem, nie odpalałem żadnej oryginalnej gry tylko te, które mi sprzedawca sprzedał. Myślę jednak, że z napędem nic nie jest złego ponieważ gdyby tak było to by żadna gra nie działała, nie? A mi działają wszystkie starsze gry tak od 2010 w dół, plus np. gry od Rockstar takie jak np. LA Noire i RDR. Dobrze jest to pokazane na przykładzie NBA gdyż sprzedawca w swojej kolekcji miał wszystkie NBA 2k od 2010 i z tego co pamiętam nic powyżej 2011 lub 2010 nie działa. To tak wygląda jakby się ta przeróbka cofnęła bo gierki te najnowsze nie odpalają. A jak to jest możliwe, że napęd może być zepsuty skoro grałem jednego dnia, a drugiego już i że odpala stare a nowych nie? Na nowsze gry napęd więcej mocy traci czy jak? Nie łapie tego. Dzięki za pomoc, pozdro. I liczę na dalszą pomoc oczywiście.
     
  5. Mario2

    Mario2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podobny problem okazało się niestety że żonka przez przypadek trąciła konsole i niestety coś się w niej posypało koszt naprawy niestety jak dla mnie był nieracjonalny (prawie cena nowej konsoli) więc postanowiłem nie naprawiać zaopatrzyłem się w nowy sprzęt :) Trzeba uważać swoją drogą na przeróbki bo różnie z tym bywa można sobie nieźle konsolkę załatwić...
     
  6. bedoa

    bedoa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mario2
    Ale jak to u Ciebie wyglądało? Też nie mogłeś odpalać nowych nagranych gier? Czy w ogóle nic? Bo to jest ważne, a cholernie bym nie chciał zepsutego napędu tak jak u Ciebie. U mnie nie wiem czy ktoś trącił konsole ale w 1 dzień grałem jakieś 2-3h i skończyłem grać o 1 w nocy, gdzie na drugi dzień grałem gdzieś o 16, a przez ten cały czas płytka z MW3 była w konsoli, gdyż zapomniałem wyciągnąć. Jednak jej nie ruszałem ani nic bo wiem, że w ten sposób można porysować. W tym może być problem?

    Użytkownik Akir napisał mi, że wg. niego na 100 procent mam lt2.0. I tutaj pytania dwa:
    1. Czy w ogóle jest możliwe, żeby ten sam napęd tak się cofał z lt3.0 na lt2.0 sam z siebie?
    2. Czy jest możliwa gra np. w starą gre x na przeróbce lt3.0 i lt2.0? Myślałem, że te gry specjalnie się nagrywa pod daną przeróbkę i jak się nagrywa pod lt3.0 to śmiga to tylko pod lt3.0, a jak pod lt2.0 to tylko lt2.0 i tak dalej.
     
Wczytywanie...

Poleć forum