1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd długo czyta płytę

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez maka2020, Kwiecień 11, 2010.

  1. maka2020

    maka2020 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam problem ze Splinter Cellem: Conviction. Mianowicie po włączeniu konsoli z grą w napędzie, napęd zaczyna wydawać dziwne dźwięki (jakby miał duże problemy z odczytaniem płyty), a dash zawiesza się. Mogę albo poczekać kilka minut aż w końcu odczyta grę, albo wyjąć płytę, zresetować konsolę i włożyć ponownie. Wtedy wszystko gra, i napęd normalnie czyta płytę. Co może być przyczyną?
    Dodam, że dzieje się tak tylko z SC:C (wersja HHH, na Verbatimce).

    PS Grę zainstalowałem na dysku bez problemu.
    //Jeśli włączę konsolę bez SC:C w napędzie, a włożę go dopiero po uruchomieniu się dasha, jest OK. Jednak nie zmienia to faktu, że coś jest nie tak.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mehacz

    mehacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rzeszów
    Sprawdź inne płyty... Jak dzieje się to samo to coś nie tak z twoim ixiem (albo konsola albo napęd) jak tylko w tej grze to prawdopodobnie źle wypalona/za szybko płyta tudzież porysowana...
     
  4. maka2020

    maka2020 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Napisałem, że tak jest tylko ze Splinter Cellem. Może i jest coś z płytą, ale dlaczego kiedy odpalę X'a bez niej w środku, a włożę dopiero po załadowaniu się dasha to wszystko jest OK?
     
  5. mehacz

    mehacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rzeszów
    Ogólnie nie radzę zostawiać płyt w napędzie jak masz wyłączoną konsolę(słyszałem że szkodzi) No i pewnie stad ta teoria że napęd jak startuje po uruchomieniu konsoli robi cos w rodzaju testu jakiegoś i płyta mu może przeszkadzać i stad może ta niedogodność(moja teoria)
     
  6. maka2020

    maka2020 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok, nie wiedziałem o tym. Będę wyciągał płytę. Dzięki za radę :)
    Ale jednak dziwne, że tylko Splinter Cell...
     
  7. mehacz

    mehacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rzeszów
    tak jak mówiłem może być wiele czynników(za szybko wypalona, porysowana, źle wytłoczona czyt. krzywa itp...) nagraj jeszcze raz(prędkośc 2,4X) i nie zostawiaj płyt w napędzie :) pozdro !
     
  8. bonzo

    bonzo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    i nagrywaj tylko na najlepszych plytach. najlepiej verbatim. daruj sobie esperanze czy emtec
     
  9. maruan0

    maruan0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Ja mam ten sam problem i już mi zj....ło 2 płytę . Za pierwszym razem niby dysk za mały żeby zmieścić grę , za 2 razem już nagrało niby normalnie bez przeszkód do 100 % i zamknęło sesję... no nie wiem co jest przyczyną i też tylko SC Conviction ma taki problem.... można jobla dostać. zaznaczam że nagrywałem ją na verbatimach... u mnie dochodziło za pierwszym razem do loga toma clancye'go a teraz do Unreal Engine'u... i wyskakuje błąd odczytu płyty... już szaleju dosłownie dostaję jak pomyślę że miałbym na jedną tępą grę wybulić 3 płyty....
     
  10. hamerpl

    hamerpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ludzie co za panika, to jest 100% normalne nim Xbox wczyta na poczatku płyte, wtedy sprawdza Osiagniecia wygywa jakies obrazki z osięgniec cos wygwa do pamieci nand zapisuję się uruchomiona gra do profilu też, to nie jest jak pstryk i światło.

    I dajce spokój z tymi Verbatimami,
    Verbatim jest tylko wykonawca "nadruku"? I tak czesc plyt takich sam co ma Verbatim maja inne typu TDK Emtec, chodzi tu z kad one sa bo każda firma nie ma swojej wytwórni płyt, robia to pod wykonawcy to tak samo jak by firma budowlana sama robiła beton. styropian narzedia, wiertarki etc...

    Posiadam 2 Xboxy jeden Elite drugi Core jeden ma naped Liteon v2 drugi starego poczciwego hitachi, jade po cenach totalnie na płyty nagrywam na wszystkim dosłownie, najstarsza gra jaką mam to jest assassins creed (1) nagrany na Płyce Omega i do dziś działa idealnie na obu konsolach, więc to sa urban legends nagrywanie na Verbatimach.

    co do nagrywanie wystarczy lekkie wibracje napędu i płyta zle nagrana, wystarczy zle nadpisana ciezka, albo layer 1 (layer 0 w 90% się dobrze nagrywa) zle nagrany, za słabo, słaba kalibracja wszystko ma swoje czynniki, to nie jest tak mocno popularny standart jak DVD 5 GB które kosztują po 6-7 zł za 10 płyt.

    Nie działa gra spokojnie, google forum opcja szukaj a może tak a moze inaczej a nie nic na szybko na gwałt bo nie działa gra długo wczytuje to Xbox popsuty od razu i ****.

    Ja nagrywam na laptopie na jakies nagrywarce LG, i wszystko jest bum cyk cyk, gry działają normalnei nei ma problemów loadingów textur (pomijam fakt GTA IV tam nawet na oryginalnej płycie sa tekstury gdy gra nie jest na dysku)
     
  11. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    1
    to super tylko ze jak tak dalej bedziesz nagrywal na tanich szajsach to za dwa miesiace zalozysz pewnie post typu "RATUNKU, NAPED NIE CZYTA PLYT, POMOCY". wielu uzytkownikow potwierdza jakos verbatimow to po pierwsze a po ddrugie skoro juz sciagasz i nagrywasz gre to rozumiem ze moze akurat nie jestes w stanie sobie pozwolic na oryginalna gre za 100 czy 200 zlotych ale zeby klocic sie o roznice 2,- na plycie na ktorej nagrasz kopie? smieszne, doprawdy smieszne....
    2
    skoro tak postawiles sprawe to po co w ogole uzyles opcji odpowiedz? skoro jestes lepiej obeznany w tych sprawach powinienes pomagac innym, mniej obeznanym uzytkownikom... co z ta polska ja sie pytam..........
     
  12. hamerpl

    hamerpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Omg wielki Pan Obraza, napisac swoja rację to twoja racja jest "twojsza niz mojsza" - to akurat z Dnia Świra.


    Xbox Elite Jasper mam go od Wrzesnia? razem z Ixtreme 1.6 konsola codziennie odpukac 4 godziny minimalnie musi w weekendy wiecej. Wszystkie płyty działają idealnie.....


    Akurat średnio się opłaca kupic np 10 Verbatimów za 50 zł z przesyłką z allegro a np 25 Emteców za 70 zł z allegro.

    więc typowo nie rozumiem twojego problemu misiek.

    Czekam na kontroler Sata podłacze napęd do kompa i zrobie Nero CD/DVD Speedem testy, zobaczymy jakie "wielkie" beda róznice w odczycie, dostepie do płyty etc.
     
  13. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    i tak chyba na tym niezle wychodzisz, nie? przeciez za 50,- masz 10 gier
    ktorych rownowartosc przekroczy na pewno 1000,- wiec typowo nie rozumiem twojego sknerostwa misiek
    daj znac co ci wyszlo w tescie
     
Wczytywanie...

Poleć forum