1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd do wypalania gier na X-Boxa, Optiarc BD ROM BC-5500S 1.83 nie będzie działał.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez koloxd1992, Grudzień 1, 2014.

  1. koloxd1992

    koloxd1992 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Posiadam laptopa HP Pavilion DV5 1199 EW z napędem - optiarc bd rom bc 5500s scsi.
    Z tego co zdążyłem wyczytać mój napęd nadaje się do wypalania gier do X-Boxa.
    Postępowałem według instrukcji zawartej na stronie.

    Testuję napęd bez płyty ponieważ jej nie mam i pisze mi takie coś :

    ''Scanning: D:\ [Optiarc BD ROM BC-5500S 1.83]
    Scanning failed!
    Will try matching for known write only drives..
    BurnerMAX not enabled, YET !''

    Czyli nie zadziała ?
    Czy po prostu bez płyty nie wykonam testu IMG Burnera czy napęd się nadaje ?


    Przed chwilą znalazłem dane techniczne tej stacji:
    http://www.sony-optiarc.us/endoflifeproducts/bluraydrives/slim/bluraycombo/bc5500as.html


    wycinek ze strony :
    ''Write Maximum Speed:
    DVD+R : 8x
    DVD+R DL : 4x
    DVD+RW : 4x
    DVD-R : 8x
    DVD-R DL : 4x
    DVD-RW : 4x
    DVD-RAM: 5x
    CD-R : 16x
    CD-RW : 10x''
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    czysta płyta potrzeba do sprawdzenia (najlepiej Verbatim DL)
     
  4. koloxd1992

    koloxd1992 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jeśli mam rozumieć bez czystej płyty zawsze na każdej jednej stacji wyskoczy mi ten komunikat ?
     
  5. Pat80

    Pat80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2012
    Posty:
    197
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Iława
    Dokładnie tak
     
  6. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  7. koloxd1992

    koloxd1992 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to cóż po pracy wsiadam do fury jadę kupić ze 3 płytki i wypalam ostatnie moje pobrane pozycje gierek :D.
     
  8. koloxd1992

    koloxd1992 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc teraz tak udało się . Zrobiłem tak , nie dostałem czystej płyty takiej postanowiłem włożyć wypaloną już z grą i pojawił się Enable pokazało się ilość pamięci itp. Tylko mam kolejny problem typu nie mam ustawień od ImgBurn tam jak sa ustawiania Lite-on wszystko pisze not suporded

    http://www.4shared.com/download/WJyJ7slHce/11_online.png?lgfp=3000

    co teraz mam zrobić ?
     
  9. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  10. koloxd1992

    koloxd1992 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety nie rozumiem tego poradnika pisze to samo co w tym co mam po polsku i po prostu nie mam tylko tych ustawień i klops czy coś muszę dograć czy jak ?

    Tylko jest 1 kwestia w Burner max mam komunikat taki :

    BurnerMAX Payload Tool - Version: 0.15

    Found 2 CD/DVD drives D: G:

    BurnerMAX IS enabled !
    Free Space: 8,738,897,920 bytes


    a według poradnika wyskakują ludzią te L0 i L1 a u mnie tego nie ma


    BurnerMAX Payload Tool - Version: 0.15

    Found 2 CD/DVD drives D: G:
    L0 (jakie tam cyferki)
    L0 (jakie tam cyferki)
    L1 (jakie tam cyferki)
    L1 (jakie tam cyferki)
    L1 (jakie tam cyferki)

    Patching
    BurnerMAX IS enabled !
    Free Space: 8,738,897,920 bytes
     
  11. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    kup czystą płytę - najważniejsze że masz:

    BurnerMAX IS enabled !
    Free Space: 8,738,897,920 bytes

    bez płyty nic nie sprawdzisz
     
  12. koloxd1992

    koloxd1992 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2014
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Włożyłem czystą płytę i to samo... Więc odpuściłem z moim HP na chwilę

    Wyprowadziłem ze stajni jeszcze jednego swojego laptopa prawie nowego Lenovo G580 i zrobiłem wszystko co trzeba i w nim działają ustawienia advance i da się wszystko przestawić ładnie napęd poruszał się i pracował podczas konfiguracji czyli jestem blisko celu dzięki 2 lapkowi tylko zastanawia mnie jeszcze jakaś uwaga na zółto w konsoli pod programem co jest (takie okienko konsoli i postepu)

    I 21:27:35 ImgBurn Version 2.5.8.0 started!
    I 21:27:35 Microsoft Windows 8 Professional x64 Edition (6.2, Build 9200)
    I 21:27:35 Total Physical Memory: 4*091*160 KiB - Available: 2*789*888 KiB
    W 21:27:35 ***lex Secure's SPTD driver can have a detrimental effect on drive performance. - ikonka przed tekstem jest na zółto jakby znak ostrzegawczy
    I 21:27:35 Initialising SPTI...
    I 21:27:35 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 21:27:35 -> Drive 1 - Info: DTSOFT BDROM 1.05 (G:) (Virtual)
    I 21:27:36 -> Drive 2 - Info: PLDS DVD-RW DS8A8SH KL31 (D:) (SATA)
    I 21:27:36 Found 1 DVDÂąRW/RAM and 1 BD-ROM!


    Czy ten napęd zadziała i da rade na nim wypalać płyty ?
    model to : PLDS DVD-RW DS8A8SH




    Żeby przetestować na 100 % muszę kupić płyty niech ktoś mi powie szybko czy te się nadają czy są one z singapuru ?

    płyty verbatim 43666
    http://allegro.pl/verbatim-dvd-r-dl-8-5gb-8x-cake-10-szt-najtaniej-i4768885225.html

    czy lepiej kupić od niego po sztuce za 5 zł
    http://allegro.pl/verbatim-dvd-r-dl-printable-8-5gb-8x-1szt-mkm-003-i4796774526.html


    Mam jeszcze jedno pytanie :D uznajmy że znalazłem takową nagrywarkę :
    LiteOn SOHW-1693S czy będzie się nadawała do wypalania gier ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum