1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd Hitachi - podpinam LITE-ON... WTF ?

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez switelolo124, Listopad 9, 2014.

  1. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    Dawno dawno temu, spaliłem swój napęd chcąc go przerobić bez jakiejkolwiek wiedzy na ten temat...
    Kupiłem drugi napęd, i wysłałem oba napędy na przerobienie..
    I dziś, odważyłem się podpiąć swój napęd pod kompa aby wrzucić mu lt 3.0... podpinam, odpalam JF, wyskakuje że:
    [​IMG]

    To lite-on no nie ? Nie da się go w vendor mode wprowadzić, odpinałem i podpinałem wtyczkę ze 30 razy i nie dygnął...
    a patrzcie dalej
    [​IMG]

    jak daję mu modeb na zakładce hitachi, napęd ożywa.. windows go widzi normalnie, nie da się odczytać FW niestety..

    ale kiedy w zakładce MTK Flash 32 dam odśwież to wyskakuje to...
    [​IMG]


    a napęd jak widać hitachi..
    [​IMG]

    PS. mój poprzedni napęd to BENQ.. O co tu chodzi...?? Jak mu wrzucić nowy FW?
    Z góry dzięki za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jak dasz Mode b to naped pojawia się z prawej strony do góry? Daj screen jak wygląda po wprowadzeniu w Mode b.
     
  4. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    drugi screen pokazuje właśnie jak jest w trybie modeB, wykrywa go komp, normalnie mam go jako stacje dysków, a w jf nie wykrywa albo podaje że zły statut 0x50 czy coś takiego
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jeśli to hitachi 79 to potrzebna płyta unlock CD. Do pobrania w JF
     
  6. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    wiem, obczaiłem mniej więcej jak to działa.. ale teraz pytanie, skąd mam wiedzieć czy to 78 czy 79 i czy na pewno hitachi.. ? bo niby na modeb windows widzi, a vendor nie wskakuje..
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wszystko robisz w zakładce od hitachi, nie robisz nic w zakładce mtk flash
     
  8. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    kiedy on mi nie wykrywa hitachi i żadna kliknięta opcja nie działa.. :/
     
  9. agentx

    agentx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Schwedelbach, Germany
    Miałem ostatnio taki sam problem, na naklejce od napędu masz pewnie MODEL: GDR-3120L i u mnie pod ROM VER. : 0046DG czyli moja wersja to 46. Sprawdź u siebie ale podejżewam, że masz 78 lub 79
    U mnie podziałało takie rozwiązanie, że najpierw dałem Dump Drive, później Restore Firmware i dopiero go zaprogramowałem.
     
  10. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    już dało radę, musiałem go odblokować bo to był 79 i niestety uwaliłem go :D klucz na szczęście zachowałem i wrzuciłem do toshiby i narazie gram :)
    jak by ktoś miał liteona na zbyciu to proszę o pw :)
    temat można zamknąć :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum