1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd i rysowanie płyt- możliwe ?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Coller22, Maj 7, 2013.

  1. Coller22

    Coller22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    472
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Konin
    Witam powracam z problemem (czyli mój napęd) chodzi o to że podczas gry w fife nie było żadnych zwieszeń, co zaskakuje ponieważ laser prawdopodobnie się już wykańcza ale w pewnym momencie napęd zaczął tak przedziwnie chodzić i hałasować jakby miał wyskoczyć z obudowy i nastąpiła cisza no i błąd i oczywiście lądowanie fsd, wyjąłem płytę patrze i zauważyłem coś czego wcześniej nie było płyta po prostu "nadpękła" nie mogło to stać się z powodu użytkowania czyli wyjmowania czy noszenia bo pęknięcie jest równe i symetryczne o_O chwilę po tym chciałem pograć w Dishonored i łapie płytę obróci raz i zgon czarny ekran, włożę np. UFC złapie ale z problemami ładuje areny itp.
    I chciałbym się dowiedzieć czy istniej możliwość że napędowi odbiło i prawie że złamał mi płytę lub ją dość głęboko porysował ?
    Ps. (Konsola nie była nigdy ruszana podczas działania)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Laser wymiana . Po co grasz z napedu jak masz rgh
     
  4. Coller22

    Coller22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    472
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Konin
    Wiem laser do wymiany ale istnieje jakiś cudowny sposób żeby napęd prawie że złamał mi płytę ?
    (Gram z napędu bo nie ma jeszcze dysku ;p )
     
  5. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Widac tak . Plyty slabej jakosci sa mniej wytrzymale. Moze i caly naped do wymiany jest. Trzeba rozkrecic zobaczyc.
     
  6. Coller22

    Coller22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    472
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Konin
    Mhm :/ nie dobrze... chyba zdemontuje napęd i wstawię jakiś dysk zamiast niego, tylko teraz problem skoro mam zrobione rgh to jak rozkręcić konsolę bez ryzyka że ruszę kabel od chipu czy coś :/
     
  7. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    Jeśli to tloczka to calkiem mozliwe że pekla one generalnie maja mniejsza wytrzymalosc. Nie mowiac już o ich wywazeniu także watpie by to byla wina napedu - raczej zbieg okolicznosci.


    Najlepszym testem mechanizmu jest wlozenie kilku plyt i jeśli naped cicho chodzi to mechanike ma bez zastrzezen.

    Sent from BlackBerry Bold 9900 Using Tapatalk
     
  8. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Ten naped se daruj i kup dysk i tak laser slabo czyta plyty z poprzedniego tematu.
     
  9. Coller22

    Coller22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    472
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Konin
    No tak zrobię ale żeby nie tworzyć nowego tematu szybkie pytanie jeżeli kupiłbym dysk 3,5 cala widziałem tu na forum że zamiast napędu mogę go wepchnąć tylko kłania się pytanie czy to wszystko jest bezpieczne czyli lutowanie się do płyty głównej oraz branie zasilania z kabla od napędu ? dodatkowo trzeba byłoby połączyć odpowiednie piny żeby dioda na konsoli cały czas nie migała...
    I teraz mnie martwi to czy to wszystko mogę samemu zrobić czy lepiej już iść do fachowca który montował mi rgh ? lub czy dołożyć i kupić jakiś przenośny ?
     
  10. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Kup przenośny. Będziesz zadowolony no i gierki prosto z kompa na hdd a nie po sieci.

    Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2
     
  11. Coller22

    Coller22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    472
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Konin
    tylko że jest problem na przenośnym podobno dlc nie działają :/ czy to prawda ?
     
  12. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Prawda. To masz problem kup mały np 20-60 oryginał z wersji fat, do tego kup duży przenośny.

    Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2
     
  13. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    20Gb to malo 60gb styknie mu na dcl. I orginalny dysk musi byc do dcl
     
  14. Coller22

    Coller22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    472
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Konin
    Dobra wielkie dzięki już wiem wszystko :)
    Temat do zamknięcia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum