1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd ihas

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Thane, Listopad 2, 2011.

  1. Thane

    Thane Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    366
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam, od pewnego czasu poprawnie nagrane gry podczas odpalania na xboxie wywalają do dasha z błędem: "wyczyść płytę miękką ściereczką...". Ten błąd jest wywołany źle nagraną płytą jak mniemam więc w związku z tym postanowiłem kupić nową nagrywarkę bo moja jest dosyć stara. Nagrywam na płytach firmy "maxell" lecz inni, którzy na nich nagrywają nie miewają podobnych problemów. Więc moje pytanie jest takie. Czy lepiej kupić dobrą nagrywarkę np. pioneer i nagrywać nią gry między innymi z XGD3 (truncate) czy lepiej kupić gorszą (tak słyszałem, że są gorsze) ihas i wypalać 100% obrazy. Jak już to prosiłbym o konkretne modele i doświadczenia o ile takowe posiadacie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1665
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Sam sobie odpowiedziałeś co jest lepsze:
    Lepsza nagrywarka czy nagrywarka która nagra tobie 100% obrazu gry z XGD3 ?


    Jak chcesz mieć nagrywarkę pod X360 to wybierasz jakiegoś liteon ihas 124-19 (może być wyżej) wersja B. Musi być B bo to na chipsecie od MEDIATEK.

    Później flashowanie napędu itp itd.

    I się cieszysz z nowej nagrywarki która nagrywa normalnie pliki + 100 % XGD3


    Więcej chyba nic nie trzeba dodawać :)
     
  4. markosik1

    markosik1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam podlacze sie pod ten temat, wczesniej nie interesowalem sie tematem nagrywarek, bo mialem xboxa z hitachi i spoofem benqa wszystko smigalo.
    Wiadomo nowe gry nowe klopoty mam call of duty MW3 i lipa plyty nagralem na verbatimy za pomoca benqa 1650- gdzies czytalem, ze jedna z lepszych. Nowy Cod oczywiscie nie smiga, wiec teraz musze przeflashowac naped w xboxie - tylo czym? moze jakas podpowiedz, bo nie znamalazlem LT+ 2.0 dla benqa ani dla hitachi. Co wrzucic do tych napedow, zeby odpalic COD? Czy jest sens nagrywac plyty tym benqiem 1650 czy lepiej kupic nowa nagrywarke?
     
  5. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Przeflas*** sobie Benq na LT+2.0 i zrób update dasha do 13599 przez USB. Wtedy sprawdź czy płyty nagrane Twoja nagrywarką będą działac.
     
  6. markosik1

    markosik1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. Oryginalnie byl hitachi mam go jeszcze czy wrocic do oryginala i potem aktualizacja i spoof na benqa?
    2. Jak nazywa sie soft do benqa z tego co widze to jest LT+ 1.9 czy jest nowszy?
    znalazlem do benqa 0800v3 to jest z wrzesnia czy mam uzyc tego?

    Znalazlem po chwili 2.0 dla benqa
    Jeszcze pozostaje aktualne pytanie o kolejnosc, do tej pory wszystko hulalo z livem wlacznie w konsoli byl naped, nie obslugujacy ap2.5 czy to ma jeszcze jakis wplyw?
    Czytalem na forum gdzies, ze oflaguja konsole po spoofie.


    Update:
    Moze najlepszym rozwiazaniem bedzie wsadzenie starego i oryginalnego hitachi update dasha i potem podmiana napedow?


    Wsadzilem samego benqa bez spoofa i LT+2.0 i inne rzeczy dzialaja CoD nie dziala, tzn widac obrazek gry i gdy ja uruchamiam to leci filmik przez pol sec i wywala brudna plyte.
    Spalilem juz 3 verbatimy, uzywalem 2 nagrywarek i nie mam juz pojecia starcilem caly dzien.
    W konsoli najnowszy dash 604. Pozostaje zakupic nowa nagrywarke lub czekac na premiere gry...



    Update 2

    Zakupiona nagrywarka 324 B
    Update nagrywarki poszedl ok plyta wypalona i niestety to samo 0.5 sek filmiku leci i wytrzyj plytke( 4)
    Zauwazylem ze te verbatimy maja predkosc X8 moze sa zle? czytalem ze powinny byc 2.4 lub 4X
    Jeszcze jedna proba z innym obrazem od Strange
    Wypalalem clone cd i IMB
     
  7. Adixsan

    Adixsan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płyty masz dobre, tylko zmień prędkość nagrywania na 2,4. Sam nagrywam z tą szybkością w imgburn i nie ma problemów z płytkami.
     
  8. snowie2005

    snowie2005 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bartoszyce
    Call of Duty: MW3 jest chyba pierwszą grą której nie nagrając w 100%, nie pograsz :D
    Musisz mieć nagrywarke Lite-On iHAS124-XX B, sflashować na LT MAX Burner i wtedy nagrasz MW3 w 100%
    W IMGburn w opcjach nagrywania trzeba jeszcze zaznaczyć opcje "VERIFY AGAINST IMAGE FILE".
    Wtedy nie wyskoczą błędy związane z zabrudzeniami.
     
  9. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja wypalilem na nagrywarce Laptopowej przez Clone CD na Verbatimie i mam LT2.0 w mojim slimie
    gra dziala w 100% i instaluje sie na dysku, i ani razu nie wywalilo mi bledu a gram juz ponad 3h
     
  10. markosik1

    markosik1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ....naped mam nawet lepszy a bledy i tak wyskakuja
     
Wczytywanie...

Poleć forum