1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd LiteOn zawieszenie po wykasowaniu Firmware. Da radę naprawić??

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kryst16, Listopad 3, 2011.

  1. kryst16

    kryst16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam...
    Wgrywałem LT 2.0 do napędu LiteOn odczytałem klucz itp. (Wszystko mam).
    Korzystałem z poradnika: http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f...odczytac-klucz-liteon-czy-philips-107801.html

    Pod koniec punktu 5 napisane jest że trzeba szybko wypiąć i wpiąć kabel. Chyba zrobiłem to za wolno i nie wyszedł status 0x72, zawiesił się komputer. Musiałem zrestartować.
    Teraz nie wykrywa nawet w BIOSie napędu.
    Czy da się to naprawić?? Tak jak pisze w tym artykule?


    Proszę o odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28114
    Polubienia:
    3215
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
  4. kryst16

    kryst16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A tak jak pisze w tym artykule wyżej (co podałem linka) da radę??
     
  5. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28114
    Polubienia:
    3215
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Możesz spróbować :)
     
  6. kryst16

    kryst16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok spróbuje. Jak nie da rady spróbuje DOSFlash.
     
  7. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Po resecie to odpalasz sobie jungle i wszystko robisz od początku zgodnie z poradnikiem z ta roznicą że będziesz musial port w mtk wybrac na slepo taki jaki miales i wtedy dajesz liteon erase (jak nie wiesz na którym to na kazdym próbujesz). Zwiechy moga byc wywolywane przez sterowniki ale takze przez jakis program. Na czas flashu radze wszystkie zbedne wylaczyc w menedzeze zadan.
     
  8. hatson

    hatson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.

    Podlacze sie pod temat bo mam ten sam problem. U mnie sie nie zawiesil ale chyba za dlugo zwlekalem z ponownym wlozeniem wtyczki zasilajacej i wyskoczyl blad. Po tej operacji, litek "niewidzialny". Odpalalem wlasnie dosflasha i tam tez go nie widzi. Dalem "dosflash liteon e port" i komunikat jest niby, ze erase OK ale tak samo pokazuje, jak litek nawet nie jest podlaczony do zasilania, tylko do sata, wiec to chyba jakas zmylka.
    Nie wiem, czy to nie wina kontrolera (Nforce) bo w tym dosflashu innych dyskow, tez nie widac. Wyciagalem jednak juz na nim klucze i flashowalem inne napedy pod windowsem i bylo ok.
    Co robic w takiej sytuacji ?

    Pozdrawiam
    Pawel
     
  9. Aron19pl

    Aron19pl Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hatson ja mam taki sam problem i wydaje mi sie ze to wina kontrolerów sata tez mam nForce, tez wczesniej przerabialem na tym kompie juz kilka konsol i wczesniej bylo ok a tym razem wyczyszczony i nie wykrywa (przy wczesniejszych przeróbkach komp czasem łapal zawiechy dlugo myslal ale po odczekaniu wszystko robil ok), spróbuje dorwać innego kompa, jakbys w jakis sposób rozwiązał ten problem to pisz jak jak mi sie uda naprawic to tez napisze
     
  10. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    naprawa jest banalna sprawdźcie w jungleflasher do jakiego portu podpinacie napęd od konsoli sprawdzić to można podpinając np nagrywarkę zapisujemy nazwę np 0x720 i robicie w dosflash wszystko ładnie działa jungleflasher nie lubi niektórych kontrolerów w tym np mojego ale za to dosflash robi to idealnie i dużo szybciej.
     
  11. Aron19pl

    Aron19pl Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok mi to co polecił Altres zadziałało wgrałem cfw. Ale znowu mam to co przed erase nie działają kopie a ory GoW2 dochodzi do menu i wyswiedla przetrzyj płyte ściereczka. Macie jakieś pomysły co schrzaniłem?
     
Wczytywanie...

Poleć forum