1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd LiteOn

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lesiuiu, Październik 26, 2012.

  1. lesiuiu

    lesiuiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nakło
    Witam wszystkich,

    mój xbox po 3 latach został ponownie zaktualizowany, po 3 latach nieużywania. Posiadam najnowszą przeróbkę iXtreme lt 3+ oraz dash w wersji 2.0.15574.0. kilka lat temu wystarczyło sprawdzić grę Xmullerem i wypalić, wszystko działało. A teraz czytając forum trochę baranieję... Aby nagrać grę MUSZĘ mieć ten napęd Liteona czy MOGĘ nagrywać normalnie i też będzie działać?

    Pytanie może banalne, jednak proszę o pomoc.
    Z góry dzięki :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie musisz. Ale nowych gier nie zainstalujesz na dysku twardym jeżeli nie masz nagrywarki IHAS. I parę nowych wyjątków typu FIFA 13 czy nowa Forza mogę też nie zadziałać bez IHAS.
    W mojej sygnaturce masz link do poradnika jak patchować i nagrywać.
     
  4. lesiuiu

    lesiuiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nakło
    Czyli mogę wypalać tylko starsze gry, do tych nowszych potrzebny jest IHS? co takiego fenomenalnego wprowadza ten firmware do liteona że jest on taki rewelacyjny?
     
  5. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak pisałem możesz wypalać nowsze gry ale nie zainstalujesz ich na dysku twardym konsoli. I są wyjątki nowych gier jak wyżej, które bez IHAS się potrafią zawiesić lub wyskakuje autoryzacja dysku.
    Dzięki IHAS płyty wypalane są do końca na 100%. Czego nie potrafi normalna nagrywarka (obraz płyty z nowymi grami ponad 8GB - teoretycznie około 200-300MB niż standardowa pojemność płyty).
     
  6. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Gruby no wiesz... Ja nagrywam wszystkie bez ihasa na dodatek ostatnie na plytach RQ-real quality:) wszystko smiga zainstalowane na dysku twardym iksa. Ot trik z mp3. Nie wprowadzaj ludzi w blad.
     
  7. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    UP
    Gry z CIV będą się wysypywać nagrywane zwykłą nagrywarką więc Ty nie wprowadzaj w błąd.
     
  8. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wiem lepiej co i w jaki sposob nagrywam, wiec nie wciskaj mi dziecka w brzuch i nie mow, ze cos nie ma mi prawa dzialac w taki czy inny sposob, skoro dziala. Zamiast hejta lepiej uciac tamat.
     
  9. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    No tak kolejna osoba z cyklu u mnie działa wszystko. Pewnie RGH masz bez przerabiania nawet. Tylko pogratulować :)
    Gry z CIV nie działają prawidłowo nagrane zwykłą nagrywarką- proste.
     
  10. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Gdybys stal kolo mnie zamiast uzywac kilkudziesieciu miesni twarzy, by wyrazic moja dezaprobate, uzylbym czterech miesni w dloni, zeby zdzielic Ci w twarz. Gry nawet xgd3 nagrasz na zwykla plyte, zwykla nagrywarka-fakt nie zainstalujesz ich od tak na dysku ixa, ani nie zagrasz bez wywalania bledu, chyba, ze uzyjesz triku z mp3 o czym napisalem w pierwszej odpowiedzi ma pytanie swiezaka. Zasada mojej wypowiedzi jest prosta-skoro wiem, ze to dziala, bo sam tak gram, to po kiego negujesz moja wypowiedz piszac durny tekst o RGH. Oprocz czytania ze zrozumieniem, masz tez problem z mysleniem, wiec prosze grzecznie abys nie sprowadzal mnie do swojego poziomu.


    Warn za obraźliwe treści w Twoim poście. Troszkę pokory i samodyscypliny by się przydało//Laki88
     
  11. lesiuiu

    lesiuiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nakło
    zadałem jedno banalne dla was pytanie, a wy się zaczynacie kłócić... panowie, spokojnie...

    reasumując, jak przyjdą płytki z allegro, mogę spokojnie każdą grę wypalić (oprócz forzy która ma CIV) i nie bać się żadnymi konsekwencjami ze strony technicznej mojej konsoli? dodam, że nie gram online i bany na live mnie nie obchodzą...
     
  12. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    Gry XGD3 bez zabezpieczenia CIV zainstalujesz i pograsz w nie z dysku używając tricku mp3. Grając w nie jest większe ryzyko bana niż na płytach nagranych nagrywarką iHas.
     
  13. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    TOUDICK wierzymy ci, że instalujesz gry XGD3 z trickiem MP3 bo to działa. Tylko, że gry z CIV się krótko mówiąc wysypują.
    Np. taka FIFA 13 u jednych działa z MP3, a u innych MP3 nie pomaga więc jeśli tobie działa to nie znaczy, że będzie działać każdemu.
     
  14. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Wiele osób zgłasza problemy z grami z CIV więc sposób o którym piszesz nie jest uniwersalny. Aby nagrać prawidłowo te gry to tylko IHAS z Burner Maxem.
     
  15. lesiuiu

    lesiuiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nakło
    przez takie właśnie kłótnie jak ktoś nowy czyta starsze wątki nie może niczego sam ogarnąć... jest jakaś AKTUALNA lista gier z CIV, bo z tego co czytam to tylko sprzed roku... Można z loga abgx rozpoznać, czy gra ma CIVa czy nie ma?
     
Wczytywanie...

Poleć forum