1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd nie chce odczytywać orginalnych i nieorginalnych gier.

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez koko5329, Lipiec 27, 2011.

  1. koko5329

    koko5329 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WielkoPolska
    Cześć , mam problem. Chcę sprzedać XBOX-a , lecz mam mało chętnych ponieważ konsola odczytuje gry jako filmy. Co zrobić? Próbowałem wgrać aktualizację , lecz nawet nie wyskoczyło mi okno aktualizacji. Jeden użytkownik z GameTrade poradził mi żebym przywrócił ustawienia fabryczne , czy to pomoże? Jeśli nie to jak można to naprawić? I jak przywrócić ustawienia fabryczne?
    Pozdrawiam i proszę o pomoc. Najchętniej prosiłbym o napisanie mi na Gadu Gadu , wtedy robiłbym przy konsolce na bieżąco.

    Sorry zapomniałem napisać numeru GG: 36846093
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. JTAG

    JTAG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tuż za rogiem :)
    A jaki masz teraz dash?
     
  4. koko5329

    koko5329 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WielkoPolska
    Dokładnie nie pamiętam , ale nie ten stary. A jeśli bym wgrał nowy to może coś się naprawić?
     
  5. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    wersję dasha sprawdzasz w ustawieniach.
    Ale patrząc na tytuł tematu, widzę że nie odtwarza ci również gier oryginalnych, więc wątpię czy wersja dasha ma tu coś do rzeczy. Gdyby padł napęd, nie widziałoby ci płyty w ogóle. Więc nie mam pojęcia, jaka jest przyczyna
     
  6. koko5329

    koko5329 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WielkoPolska
    A jak się do ustawień fabrycznych przywraca?
     
  7. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Konsola przerabiana? Wgraj przedostatni dash z płyty, albo pena. Pewnie coś źle robisz.

    //a myślałem, że tylko piraty nie działają. W takim razie możesz jeszcze wyczyścić laser, ale pewnie bez wymiany napędu się nie obejdzie.
     
  8. koko5329

    koko5329 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WielkoPolska
    A z wymianą napędu wiąże się dodatkowy kosz przerobienia
     
  9. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    kiedy miałem iextreme 1.6 oryginalne Ninety-Nine Nights też widziało mi jako film, więc może niektóre oryginały tak widzi. Sprawdź i podaj wersję dasha, podaj również jakiego masz flasha i jakie oryginały ci nie chodzą. Gdyby chodziło o napęd, to myślę, że nie wykrywałby płyty w ogóle
     
  10. koko5329

    koko5329 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WielkoPolska
    ixtreme 1.6 , a dash jak jest oznakowany w xboxie? żeby sprawdzić?
     
  11. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    ustawienia systemu - ustawienia konsoli - dane systemowe - na dole masz numer D: xxxxxxxxxx
     
  12. koko5329

    koko5329 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WielkoPolska
  13. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    no to jeszcze dość stary.
    Napisz jakie tytuły ci widzi jako film
     
  14. koko5329

    koko5329 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WielkoPolska
    Z oryginalnych to Arcade Disc , Lego Batman , Pure , więcej nie mam.
     
  15. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  16. koko5329

    koko5329 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WielkoPolska
  17. koko5329

    koko5329 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WielkoPolska
    Sorry , że nie edytuje tamtego postu , ale chce , żeby temat się zaktualizował. A więc jest na to jakaś rada?
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jesli gry odczytuje jako film, to w napedzie nie ma klucza jesli to konsola od 2008 dam ci za nia 100zl. Naprawic sie tego nie da

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  19. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Stary, oryginalne gry są tłoczone a piraty są nagrywane i taka jest różnica. Jeśli odpalają Ci piraty a oryginały nie to znak, że żywot Twojego napędu już się kończy i konieczna jest wymiana lub czyszczenie lasera (czyszczenie jest dobrym sposobem jednak na krótki czas, później problem znowu wróci). pozdrawiam
     
  20. koko5329

    koko5329 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WielkoPolska
    Jak napisałem powyżej nie odczytuje orginałów , ani piratów, jedyne co działa to dema i próbne nagrywane do contentu.

    A jak wyczyścić?
     
  21. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    jak potrafisz sam to musisz płynem do czyszczenia soczewek delikatnie przetrzeć laser - jak nie to oddaj do serwisu, 30,- i heja
     
Wczytywanie...

Poleć forum