1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

napęd nie czyta płyt po podłączeniu do kompa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kiwikk, Kwiecień 16, 2010.

  1. kiwikk

    kiwikk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podłączyłem napęd do kompa w celu akutualizacji ixtrema. chciałem zczytać klucz przez junger flashera, w między czasie komp sie zwiesił wiec, restart niestety okazało się że nie ten chipset i nie widzi napędu. Więc podłączam napęd żeby pograc a tam otwórz napęd :/
    Nie wiem co z tym zrobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Jeżeli udalo Ci się wyciągnąć klucz lub miałeś już go wcześniej. Wyczyść napęd pod Dosflashem i wgraj ixtreme jeszcze raz.
     
  4. kiwikk

    kiwikk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no właśnie nie mam klucza :/
     
  5. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    No to znajdź kogoś kto ma odpowiedni chipset lub kup kontroler i spróbuj wyciągnąć klucz jeszcze raz. Bez klucza nic nie zrobisz.
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Można już śmiało powiedzieć, że nic nie zrobisz. Jeśli napęd nie czyta.
     
  7. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Też tak myślę ale niech spróbuje jak napisałem wyżej. Może jakimś cudem....
    Co to za napęd jest ?
     
  8. kiwikk

    kiwikk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    prze igłę też nie pójdzie?
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Trzeba było nie kasować FW z dysku. Sprawdź co dosflash pokaże przy rozpoznaniu.
     
  10. kiwikk

    kiwikk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    napęd jest lite-on v1, napęd nie były wykrywany od początku i nic nie było robione więc nie rozumiem co było tego powodem? zostały wyczyszczony, uszkodzony firmware?


    edit:
    kupiłem konsole składaka z wgranym ix bez klucza...
     
  11. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Jak nie był wykrywany to jakim cudem się skasował firmware? Wszystko dobrze złożyłeś ?
     
  12. kiwikk

    kiwikk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no właśnie o to chodzi. Przy pierwszym podłączeniu się zwiesił więc zrestartowałem z podpiętym sata :/ bios wisiał więc odpiąłem.
    Wszystko jest złożone dobrze nawet kabele sata wymieniłem.
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No to przeprowadzić mu metodę MRA, odczytać wszystko co jest w napędzie. Jeśli dosflash go nie wykryje to po zawodach. Bedze można jedynie sprawdzić czy sam napęd jest do czegoś użyteczny kasując co ma w kości komendą dosflash liteon e XXXX xxxx-adres portu sata

    Dzwoń do poprzedniego właściciela czy ma klucz z napędu
     
  14. kiwikk

    kiwikk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a na czym polega metoda MRA?
    ale dalej nie rozumiem dlaczego samo podłączenie napędu do kompa go spierdzieliło pomimo że nic nie było z nim robione, nigdy nikt nie pisał że nawet takie coś może go uwalić :/


    jest szansa sczytania klucza z płyty (Zephyr) ale nowy dash?
     
  15. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Niestety nie. Dash musi być nie wyższy niż 7131:(
     
Wczytywanie...

Poleć forum