1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd nie czyta płyt

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez KamileQ, Lipiec 30, 2009.

  1. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Żadnych. Po jakiś 2sec piszę otwórz naped. Co robić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mat01

    mat01 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2009
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nawet oryginalnych? Jak czyta tylko oryginalne to nie masz przerobionej konsoli a jak nie czyta w ogole i nie zgrales klucza z napedu to masz po konsoli ;)
     
  4. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Konsole mam rok przerobioną. Nic wogóle nie czytała. Teraz Wczytało mi fife 09 pirat ale się meczylem 10min. Napęd siada?
     
  5. Raps

    Raps Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Raczej nie siada, tylko masz kurz na laserze. Rozrkęcić i przeczyścić taka moja rada. Miałem tak w przypadku PS2. Na początku problemy z teksturami w grach, później płyt nie czytało. A jak juz to po 2h prób. Przeczyściłem laser i dalej smigało wszystko jak nówka. To samo na 99% u ciebie jest.
     
  6. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
  7. Piechur

    Piechur Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lębork
    ja też tak miałem z ps2 wystarczyło przeczyścić laser wódką i śmigało
     
  8. bolo10

    bolo10 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie też mam taki problem w xpudle że wszystko gites śmigało i nagle z dnia na dzień przestał napęd czytać płyt. Konsola orginał, gry też. Co zrobić ??
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    przesmarować prowadnice......skalibrować laser.....ogólny przeglad maszyny zrobić hehe
     
  10. bolo10

    bolo10 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A nie wiecie na ile gwarancję dają w Mediamarkcie to może jeszcze ważna??
     
  11. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    2 lata bodajze. A co do tej konsoli - sprzedałem że nie czuta płyt a dziś kupiłem jaspera :)
     
  12. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    zaraz tam sprzedać.....trzeba zajrzeć a może nic sie nie stało....
     
  13. bolo10

    bolo10 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O to jak znajdę paragon to mi naprawią :D
     
  14. piter1811

    piter1811 Banned

    Dołączył:
    Luty 27, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mroczkowa
    SERWIS Xbox 360 info Xbox 360 Serwis

    Dokładnie opisany serwis.

    POLECAM ;)

    Pozdro
     
  15. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Wyciągasz napęd czyścisz z syfu i starego smaru, dajesz nowy najlepiej jakiś z teflonem.
    Czyścisz soczewkę najlepiej izopropanolem, ale inny alkohol też ujdzie.
    Jak to nie pomaga to zostaje podkręcanie lasera (kręcenie potencjometrem, bez miernika ani rusz)
     
  16. BFBC2 FAN

    BFBC2 FAN Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mrągowo
    Mam pytanie co do mojego napędu. Kupiłem konsolę z liteonem, lecz popsutym, dlatego odkupiłem napęd z 2006 roku od kolegi, który działa, czyta filmy, lecz gier nie czyta, a konsolę przerobioną kupiłem i tak została do tego momentu. Czy może mi ktoś wyjaśnic czy ja mam ten napęd flashować czy coś z nim nie tak. Za odp. z góry dzięki.
     
  17. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    trzeba wydobyć klucz z twojego posputego i z nowym flashem wgrać do tego od kolegi i przy okazji wyczyścić i podmienić może laserek , nasmarować prowadnice....

    ogólnie z dwóch zrobić jeden....
     
  18. BFBC2 FAN

    BFBC2 FAN Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mrągowo
    Ale ja nie mam o to chodzi tego starego napedu, bo nie wiedzialem o tym i wywalilem, bo popsuty przecież był.
     
  19. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    no to konsole zostaw sobie teraz na jakąś podstawke.....
     
  20. lirykwmp

    lirykwmp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    WITAM. MAM xboxa360ELITE od 2009 roku . Po poltora roku zacząl szwankować napęd, na początku żeby odpalić grę nówkę orginalną męczyłem się 15 minut max. teraz dochodzi to do nawet 3 godzin. kupilem plytke czyszczaca ale prawie nic nie pomogła. wydaje mi się że kolega Xbox Maniak ma rację z tym że ja kompletnie się na takim sprzęcie nie znam i nie chce niczego rozwalić kalibracja laseru pewnie by sie przydała tu i smarowanie prowadnicy. gdzie sie z tym udac i ile by to mnie kosztowalo ??? pozdro
     
  21. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    byle gdzie do kogoś kto ma troszkę pojecia......dzial uslugi.....
     
Wczytywanie...

Poleć forum