1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd nie czyta żadnych płyt ;\

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez lovemyway, Marzec 20, 2009.

  1. lovemyway

    lovemyway Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Witam,

    Jakiś czas temu zakupiłem Xboxa 360 Arcade Falcon. Gdy odpalałem konsolę po raz pierwszy, zaniepokoił mnie fakt, że moja konsola nie czyta żadnych płyt (nie sprawdzałem Audio CD, pardon me). W dashu (jakiś starszy) korzystając z 'Otwórz napęd' włożyłem płytę (obojętnie czy to kopia/oryginalna gra z zestawu Arcade/film DVD), zamknąłem napęd. Na konsoli wyświetliło się 'Odczytywanie...' a po jakichś 3-4 sekundach 'Otwórz napęd'.

    Tutaj mam 1 pytanie - czy w tym momencie powinno mi wyskoczyć jakieś menu z grą/autorun? Czy muszę jakiś tajny trik zastosować żeby odpalić tą płytę?

    Wysłałem konsolę do sprzedawcy, który miał sprawdzić tą konsolę u siebie i ew. wysłać mi nową. Dziś dostałem tą samą konsolę z powrotem (ten sam napęd - nie wiem czy cośtam zmieniali). Uradowany poleciałem do telewizora, ale dalej mam ten sam problem.

    Zadzwoniłem do sprzedawcy, że znów mam identyczny problem. Ten powiedział, że sprawdzał u siebie konsolę i niby płyty działały.

    2 pytanie - Czy ja coś źle z tymi płytami robię czy to sprzedawca robi mnie w 'konia'? Czy jest jakiś sens sprawdzenia czy konsola czyta płyty na telewizorze kolegi? Wydaje mi się, że nie..

    Zostaje mi opcja zwrócenia konsoli po raz 2 i czekania na dalszy rozwój spraw.. Powoli tracę siły.

    Pozdrawiam,
    Marcin
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mateusz1906

    Mateusz1906 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Witam
    Pytanie 1 Tak powinno wyskoczyć Ci np. Zagraj w grę lub coś podobnego.
    Pytanie 2 Nie ma sensu bo to nie jest winna innego telewizora Tylko jest coś nie tak z napędem w Konsoli.
     
  4. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Jezeli konsole masz nowa , nieuzywana , to mozesz oddac ja na gwarancje do MS , tylko nie wiadomo jak by to bylo w Twoim przypadku bo to akurat nie RROD i naped trzeba bylo by sprawdzic w serwisie wiec jesli masz wgrany iExtreme to moze to byc ciezka sprawa. Czyli pozostaje dreczenie sprzedawcy...
     
  5. lovemyway

    lovemyway Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Konsola była przerobiona, mam "gwarancję" na 3 miesiące.
    Strasznie dziwi mnie to, że sprzedawca powiedział, że u nich moja konsola czytała płyty..

    Najgorsze jest to, że odsyłałem już raz konsolę, dostałem z powrotem to samo ;/.
    Teraz sprzedawca zaproponował mi kuriera pod dom, który zabierze konsolę do nich na ich koszt, ale i tak średnio mi się to widzi.

    http://www.youtube.com/watch?v=Wwhm1djj9n0&feature=related napotkałem taki filmik na YouTube. Jutro z rana spróbuje coś takiego zrobić, i tak nic nie tracę :p
     
  6. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Chyba raczej koles ktory sprzedal konsole cos kombinuje , bo niemozliwoscia przeciez jest zeby u ciebie nie dzialala a u niego jakims cudem dziala. Koles broni swoich interesow. Dobijaj sie do niego dopuki nie dostaniesz sprawnej konsoli. kupiles konsole na allegro?
     
  7. falcon1984

    falcon1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    237
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jakie płyty i z czym od niej wsadzałeś ?

    Na pewno gierki dobrze nagrane ? Na innych konsolach sprawdzane czy te płytki się dobrze wypaliły ?
     
  8. zdzicho

    zdzicho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    /ETC/passwd
    falcon1984,przecież lovelyway napisał że obojętnie czy to gra z zestawu czy film to i tak nie czyta.
     
  9. falcon1984

    falcon1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    237
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Skoro nawet oryginalnych gier nie czyta to napęd musi być uwalony, a gość cię po prostu robi w konia. Zrób mu zadymę przez telefon albo postrasz minusem (jeśli kupiona na allegro) to ci może w końcu przyśle sprawną konsolę
     
  10. lovemyway

    lovemyway Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Dzwoniłem wczoraj i jakaś Pani (pracownik tego sklepu - mówiła cały czas "szef to.. , szef tamto") powiedziała, że sprawdzali u siebie i niby tam płyty czytało. Powiedziałem, że u mnie jest tak samo jak tydzień temu i że mnie to powoli drażni. Na to Pani odpowiedziała, żebym napisał do nich maila, oni przyślą do mnie kuriera pod dom na swój koszt i mam im znów odesłać konsolę. Powiedziałem, że fajnie by było jakby mi przysłali odrazu nową konsolę, bo skoro moja aktualna u nich działa to nie widzę żadnych przeciwskazań. Ona na to, że "wie Pan, szef........" i że pewnie będzie tak że zostanie u nich ta konsola na 2-3 dni w celach "potestowania" (WTF?!).

    Próbowałem dziś z rana postukać trochę tak jak na w/w filmiku, ale dalej ten sam problem. Nagrałem nawet filmik telefonem ukazujący jak bardzo upośledzony jest ten napęd ( YouTube - xbox 360 open tray error.. , przepraszam za zabieranie 30 sekund Waszego życia).

    Pozostaje mi tylko wysłać konsolę po raz drugi i czekać na dalszy rozwój wydarzeń ;x

    Transakcja była przeprowadzana przez allegro, ale póki co wstrzymam się z komentarzami.
     
  11. falcon1984

    falcon1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    237
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Na piratach też masz to samo jak rozumiem ?

    Pewnie gość wgrał jakiś trefny firmware do przeróbki konsoli . Chyba nie ma wyjścia jak tylko odesłać ponownie konsolę, a ten filmik wyślij im też w mailu jako dowód :)
     
  12. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A włóż do napędu jeszcze jakąś grę demo(do pobrania na forum) lub płytę z muzyką/filmem i zobacz czy załapie. Jak tak, to koleś wgrał zły klucz napędu, czyli po prostu zwalił przeróbkę i jeżeli nie posiada oryginalnego klucza to konsola jest zwalona na amen.

    Daj jeszcze link do aukcji :).
     
  13. lovemyway

    lovemyway Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    A więc tak: przed chwilą próbowałem odpalić różne płyty VCD/Audio CD/film DVD (większość z gazet) i nic dalej ten sam błąd.

    W ogóle to jest tak, że napęd się zamyka i tyle. Przez 1-2 sek cośtam brzęknie, ale później nic się w środku nie kręci a jak wyjmuje płytę to jest w takiej samej pozycji/lekko przesunięta. Czytałem, że niby można coś z tym robić samemu ale nie chcę nic popsuć.

    Link do aukcji.

    Sprzedawca uchodzi za zaufanego dlatego myślałem, że nie będzie żadnych problemów. Z ciekawości wysłałem maila do innego użytkownika, który kupił konsolę na tej samej aukcji. Odpisał mi, że u niego wszystko pięknie śmiga i jest zadowolony.

    Nie ma takiej opcji, żeby ta konsola działała u sprzedawcy.. ;\

    EDIT:
    Niedawno dzwonił do mnie sprzedawca i powiedział, że wymieni teraz konsolę na nową. Już to gdzieś słyszałem, ale może teraz będzie lepiej :p
     
  14. Prz1994

    Prz1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bełchatów
    spróbuj wgrać NXE moze pomoże
     
  15. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Mozliwe ze sam przerabial konsole i zchrzanil sprawe...
     
  16. ramzess

    ramzess Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rzeczpospolita
    męcz kanciarza ile wlezie! niech ci wymieni konsole albo addaje kase,nacinaczy na allegro nie brakuje! ja kiedys zakupilem na allegro nowa ps2 z jakiegos niby sklepu z walbrzycha, odrazu konsolka byla jakas dziwna,po 2 tyg. zrabala sie,wyslalem ja,naprawili,po 3 miesiacach znowu padla a goscia wcielo i tak sie skonczyla moja nowa ps2... a najlepiej mialem Xem,kupilem go na allegro od jakiejs firmy wysylkowej,uparlem sie ze go odbiore osobiscie,bo juz bylem madrzejszy o doswiadczenia z ps2,chcialem zobaczyc goscia zeby jak to sie mowi "wiedziec komu potem wbic noz w bebech ." zwerowalem kumpla i pojechalismy, 300km dalej, jak sie okazalo to ta firma wysylkowa to byl lysiejacy gosciu kolo 30-stki ktory przerabial nowe X360 w domu a jeden pokoj robil mu za magazyn,hahaha... tez dawal 3 miesiace gwarancji od siebie,poki co to sprzet o grudnia 2008 chodzi elegancko,ale to pakazuje jacy ludzie sprzedaja sprzet..
     
  17. lovemyway

    lovemyway Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Wczoraj moją konsolę odebrał ode mnie kurier (na koszt odbiorcy). Teraz zapewniono mnie, że dostanę nową konsolę - mam nadzieję, że tak będzie chociaż wcześniej też miałem dostać nowy egzemplarz :p
     
  18. lovemyway

    lovemyway Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    "Wie Pan co powinien sie Pan cieszyc poniewaz inni sprzedajacy od razu odrzuciliby Panu gwarancje bo konsolka od nas za kazdym razem wychodzila sprawna nie wiem dlaczego akurat jak dociera do Pana zaczyna sie psuc."

    Ja tego ku*** nie rozumiem. Jakim cudem niby u sprzedawcy śmiga a u mnie nie chce czytać płyt? I napewno nie ma to nic wspólnego z transportem.
     
  19. Bangog

    Bangog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja pamietam jak to było z kumpla konsolą.

    Postanowił sobie kupić Xboxa360, a ja że sam ją posiadam zaoferowałem mu pomocną dłoń w wybraniu konsolo.

    Ok, znaleźliśmy już konsole i postanowiliśmy się coś o niej więcej dowiedzieć, bo była jakoś tak dziwnie tania. Biorę konsole do ręki w której miał być jakiś RROD super Fix, że niby jeszce bardziej zmniejsza szanse na pojawienie się kręgu no i podobno jak już się pojawi, to ma dotyczyć jakiś tanich podzespołow. I dotego taki magiczny przełącznik że jak jest rrod to go przełączami i cyku myku kilka minut i konsola jak nówka :DD:DD

    Kolo chciał za ten mod jakieś 299zł i do tego dodał że się oplaca bo wartoś to gróbo ponad 400zł !. No i się tak tam zastanawiam co on z tymi konsolami robi że akurat daje taki "mod".

    Rozglądnołem się i leżały konsole otwarte, i się go pytam czy na sprzedaż. Odparł mi że tak ale właśnie je konczy przerabiać. Patrze na płytę główną i z tego całego jego magicznego fixa i Falcona wyskoczyła stara płyta główna, z Xclampem gumkami i innymi padziewami. Gdzie niegdzie była przypalona opalarka OBUDOWA !

    Z tego wsyztkiefgo podziekowałem panu sprzedawcy tłumaczac mu ze takich kitow mi nie wciśnie. DOstałem opiepsz od sprzedawcy że się niby nieznam :D
     
  20. lovemyway

    lovemyway Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Afaik, ta spółka sprzedała na allegro kilkadziesiąt konsol i wszystkie komentarze wskazują na to, że jest wporządku. Tylko dlaczego ja mam ze swoją takie problemy i dlaczego sprzedawca upiera się, że "konsolka od nas za kazdym razem wychodzila sprawna nie wiem dlaczego akurat jak dociera do Pana zaczyna sie psuc." ..
     
  21. Bangog

    Bangog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powiedz sprzedawcy żeby narawił a następnie na twoich oczach odpalił na konsoli kilka gierek.
     
Wczytywanie...

Poleć forum