1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd nie działa

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez kusiu, Maj 10, 2010.

  1. kusiu

    kusiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam wszystkich..

    Więc chciałem wyczyścić napęd i gdy go rozebrałem musiałem delikatnie ruszyć laser bo po podłączeniu mruga mi cały czas środkowa dioda tak jakby napęd się wysuwał.. Problem w tym że on ani nie drgnie a dioda ciągle mruga..

    Ma ktoś jakiś pomysł?

    Pozdrawiam serdecznie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    zobacz czy dobrze podlaczyles.
     
  4. kusiu

    kusiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    mówisz o napędzie? tak jest dobrze podłączony.. biały i czarny kabelek tak jak miałem wcześniej..
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak mruga a sie nie wysuwa to zobacz czy w napedzie wszystko dobrze do elektroniki podlaczyles. bo wychodzi na to ze konsola nie widzi napedu. ZObacz tez czy dobra strona podlaczyles zasilanie.
     
  6. kusiu

    kusiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Elektroniki w napędzie nic nie ruszałem. Zasialanie (te kabelki z białą wtyczką również dobrze są podłączone bo odwrotnie nawet nie wejdą bo jest to wycięcie) nie wiem już co robić..

    Mimo wszystko dzięki za pomoc, liczę jeszcze na jakieś sugestię co może być przyczyną

    Pozdrawiam
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    raczej innej przyczyny nie bedzie - albo zle podlaczone albo elektronika
     
  8. kusiu

    kusiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    -=DEXTER=- Wielki jesteś, zobaczyłem jeszcze raz dokładnie kable od zasilania co się okazało.. Jeden pin lekko wyskoczył, włożyłem z powrotem i jest ok.. Dziękuję
     
  9. kornelm

    kornelm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja sie podepnę pod temat, bo mam podobny problem

    nagle, nic nie ruszałem, nic mi nie opadło itp. konsola przestała czytać płyty...
    Tzn. ogólnie to się pojawia, że nic nie włożyłem, czasem jedynie "zagraj w grę" ale zanim gra sie załaduje wyskakuje mi komunikat i tym, że porysowana płyta.

    Dodam jeszcze, że konsola przerobiona, nie działa ŻADNA gra oprócz, oryginalnego Guitar Hero.

    z gory dzieki za odp
    pzdr. kornelm
     
  10. fantom@s

    fantom@s Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak też mam problem z litkiem dioda cały czas mruga a napęd ani drgnie, prawdopodobnie włożyłem zasilanie na odwrót i coś poszło w napędzie, jest jakaś nadzieja że ruszy ?

    a da się wyciągnąć klucz na "uwalonego" napędu
     
  11. marceliii

    marceliii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Koledzy włożenie odwrotnie białego gniazda zasilania nie powinno niczego uszkodzić w napędzie , bo konsola to automatycznie wykrywa i od razu blokuje napięcie na napęd włączając przy tym słynny 3ROD .
    Wczoraj zdarzyło mi się 3 krotnie i napęd hula .
    :)
     
  12. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    To podłącz tak w kompie mialem zasilacz jakiś no name w drugim kompie podłączałem mu nagrywarkę na włączonym kompie ani tak ani tak wtyczka nie chciała wejść więc trochę siły użyłem i piny zwarły mała iskra komp wyłączony a napęd do kosza ;) kumpel podobnie zrobił jak przerabiał napęd jakoś zaraz na samym początku tez na włączonym kompie podłączał i kolesiowi napęd poszedł musiał dać mu swój i za pierwsze zarobki kupić do siebie :D
     
  13. eeyoretest

    eeyoretest Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam podobny problem wiec napisze tutaj , sflashowałem naped liteon 83850c v1 , wszystko poszło ok, żadnych problemów,ale kiedy włączyłem konsole, mruga mi środkowa zielona dioda, napęd się otwiera i zamyka, kiedy wyłączam konsole, napęd się wysuwa, kiedy włączam wsuwa, tak jakby napęd działał "na odwrót". Dodam ,że jungleflasher widzi normalnie napęd
     
  14. starcu

    starcu Banned

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    SKC
    Witam mam problem z moim napędem lite on, gdy chciałem go sflashować wystąpił błąd w momencie w którym trzeba go wyłączyć bo zmienia się port czy coś. Mam sczytany klucz firmware, ale dosflash ani jungleflasher nie widza napędu, gdy podłączam konsolę do TV jak i do komputera miga zielona lampka z wyskakuje błąd e64. Da się to jakoś naprawić?
     
  15. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Dosflash nie widzi napędu jako niezidentyfikowany ?
    jezeli nie sprawdz na innym porcie i dosflashu 1.8
     
  16. memeczyslaw

    memeczyslaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    224
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mam pytanie przy wymianie napędu jest konieczność przerabianie konsoli ponownie?
     
  17. starcu

    starcu Banned

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    SKC
    Dosflash zauważył, zresetowałem kompa i jakimś cudem poszło. Wszystko jest OK napęd działa, wgrany Ixtreme LT 1.1 :)
     
  18. rahim600

    rahim600 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam podepnę się pod ten temat bo również mam problem z swoim napędem.
    Początkowo mój liteon wywalał błąd o brudnej płytce, ale bawiłem się w regulacje lasera, trochę pochodził a potem zrobiło się z nim coś takiego jak na tym filmiku.

    YouTube - Power revers connected Liteon DG-16D2S

    Teraz moje pytanie czy da się coś z tym zrobić?
    Czy wchodzi w grę wymiana samego lasera, czy może cały napęd jest uwalony i trzeba cały wymienić?
    I na koniec czy mojego liteona mogę zastąpić każdym innym modelem napędu do xboxa, czy musi to być koniecznie liteon, bo liteon mi się wydaje bardzo awaryjny.

    Dzieki za odpowiedzi:shisha
     
  19. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    Poniżej link do fixu jeżeli to tylko napęd, ale jeżeli nie pomoże to odezwij się na gadu. Lutujesz tylko ten czerwony kabelek.

    link
     
  20. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Tak musisz zczytać klucz ze starego napędu i dać do firmware i wgrywasz jak zmieniasz np z Benq na Liteon to opis masz na forum
     
  21. pawelekk24

    pawelekk24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam panowie dzisaj podlaczylem przez przypadek odwrotnie zasilanie napedu liteon polecial dymek na plytce od napedu podejrzewam ze z diody
    naped dziala ale nie czyta zadnej plyty laser swieci komputer go wykrywa mozna to zreanimowac
     
Wczytywanie...

Poleć forum