1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd nie otwiera się

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Mareh, Sierpień 15, 2010.

  1. Mareh

    Mareh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam mam problem z napędem. Przez przypadek odwrotnie podlaczylem zasilanie do niego no i xbox sie wlaczyl i odrazu wylaczyl. potem gdy juz poprawilem to naped nie chce dzialac. Ciagle jest otworz zamknij naped. Ciagle rowniez miga zielona dioda tak jakby naped byl odlaczony. Jak moge sprawdzic co sie stalo? da sie to jakos naprawic? Prosze o pomoc.

    Przeczytalem gdzies żę "( kompletnie na nic nie reaguje, mialem rozkręcone, okazało się ,że padł scalak odpowiadajacy za napiecie)"

    to moze byc to? jesli tak to ktory to jest ten scalak?

    naped to hitachi takze nie ma zadnego klucza, czy takie przelutowanie by pomoglo? i skad wziac taki scalak?

    //HoFi:
    -Zakaz zakładania tematów przez ''Użytkowników'' w dziale dla ''Świeżaków(do 20postów)''!
    -Świeżaki to nie miejsca dla usera z 29 postami na zakładanie tematu ,następny taki temat i warn !! \kosz!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    pytanie jest taki:czy masz klucz napędu ?
    jak tak to wgraj do nowego napędu i po sprawie
    jeżeli nie masz klucza i uwaliłeś napęd to kicha
    bo nie ma przypadków że odwrotnie podłączyłeś zasilanie
    wtyczka zasilania ma 2 wypustki blokujące odwrotne podłaczenie
    więc wepchałeś ją na siłę !!!
    szukaj dobrego elektronika w okolicy może przywróci ci go do życia
    nie możesz sie też opierać na opini z innego postu bo w twoim napędzie mogło polecieć coś innego
     
  4. Mareh

    Mareh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    troszke sie tylko opieralem bo ta osoba miala podobne objawy jak moje

    bylem u siebie w miescie u elektronika ale powiedzieli ze sie takimi rzeczami nie zajmuja ... ;/

    a moge wsadzic jakis inny naped bez klucza? tzn sa takie wogóle?

    a i czy mozecie mi pomóc czy da sie jakos rozpozac na podstawie zdjęć w tych aukcjach czy ktorys naped to jest hitachi?

    X-BOX 360 (1174465224) - Aukcje internetowe Allegro tutaj dokladnie nei widac ;/ da sie to po dacie produkcji jakos sprawdzic?

    X-BOX 360 (1174464893) - Aukcje internetowe Allegro a tu zabudowany ;/

    X-BOX 360 (1174465505) - Aukcje internetowe Allegro

    tutaj widze czerwony kabelk na zdjeciu takze to nie hitachi, chyba samsung ale czy moglbym go ewentualnie wlozyc do siebie?
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    po pierwsze MUSISZ miec klucz ze swojego napedu. Bez tego nie bedzie ci dzialac zadna gra. Zeby go wydobyc sa 2 mozliwosci:
    - Odczyt z plyty głownej - musisz miec dash nie wyzszy jak 7371:
    [​IMG]
    - odczyt z uszkodzonego napedu - mozliwe jest ze da sie go podstawic. Ewentualnie odczytac u elektronika programatorem, np Willem. Zapytaj sie, powinni miec taki sprzet.

    A za hitachi mozesz wlozyc inny dowolny naped.
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    nie musisz kupować takiego samego napedu jak miałeś
    wtedy wykonuje się spoof i wgrywa swój klucz do nowego napedu
    żaden naped nawet nowy bez wgrania twojego klucza ,
    ze starego zepsutego napędu nie bedzie działal !!! nie bedzie czytał żadnych gier !
    musisz mieć klucz i od tego zacznij ,bo jak uwaliłes napęd z którego nie da sie wyciagnąc klucza
    to xbox do smieci (chyba ze masz dash nizszy niz 7371 ale to juz inna kwestia)
     
  7. Mareh

    Mareh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    aaaa mam klucz tzn wydaje mi sie ze to jest to bo jak flashowalem to sobie zapisalem

    DVD key found @ 0x4F00 key is FDD8A001B8AEAC6EF723A6CB26Exxxxx
    Firmware is Hitachi OSIG: HL-DT-STDVD-ROM GDR3120L0047

    a jeszcze na ktorych napedach moge mies ixtreme 1.51?
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    tak, to jest to :p czyli wystarczy nowy naped i tyle ;) Albo jak chcesz to mam na sprzedaz elektronike od tego napedu za 30zl, wgram ci wszystko i wystarczy przelozyc ja i bedzie dzialac ;)
     
  9. Mareh

    Mareh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok pomysle napisz do mnie na gg 2425293 albo daj jakies namiary na siebie :)
     
  10. dawcioj

    dawcioj Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja bym polecal kupic nowy naped najlepiej benq chyba ze masz czas zeby przy nim robic
     
Wczytywanie...

Poleć forum