1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd nie reaguje

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Artur 25, Marzec 19, 2014.

  1. Artur 25

    Artur 25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, dzisiaj przy flashowaniu zwiesił mi się jungleflasher i byłem zmuszony wyłączyć konsole i uruchomić ją ponownie. Niestety po takiej operacji na xboxie zaczęła migać zielona dioda.Wtyczkę zasilającą napęd podłączałem prawidłowo. Czyżby napęd się spalił od niedokończonego flashowania ? Po tej operacji Jungleflasher nie widzi napędu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A jaki to napęd? musisz flashować metodą force, ustawić ostatni port i dać write. Lt+key.
     
  4. Artur 25

    Artur 25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Napęd to benq

    Hmm niestety nie znam tej metody force, robiłem standardową.W jaki sposób skoro Jungleflasher nie widzi napedu ?

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  5. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To dosflash
     
  6. Flesh

    Flesh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    DosFlash i zrobisz to bez problemu, ja miałem podobny problem z BenQ jak podpinalem do kompa napęd i włączyłem zasilanie to mi zawieszało całego kompa. W DosFlash poszło za 1 razem bez problemu.


    Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
     
  7. Artur 25

    Artur 25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dokładnie po podłączenie napędu przez sata, komp zaczyna się zwieszać.
     
  8. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    jaki kontroler sata?
     
  9. Artur 25

    Artur 25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    VT6421 bios dodany.Panowie poszło przez dosflasha dzięki wielkie.Teraz mam takie pytanko, bo to mój drugi napęd.Posiadam klucz ze starego da jakoś dosflashem wgrać klucz ze starego napędu do nowego ?
     
  10. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Da się dosflashem zgrać klucz i wgrać lt z kluczem.
     
  11. Artur 25

    Artur 25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam sciągnięty LT 3.0 i firmware z kluczem ze starego napędu i jakoś to teraz trzeba zespoofować i wgrać ?
     
  12. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Fw możesz sobie przecież przygotować w JF i potem gotowy plik wgrać pod dosflashem.
     
  13. Artur 25

    Artur 25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ehh nie wiem po wgraniu flasha nie mogę zagrać w żadną grę, po włożeniu płyty mam logo xbox 360, albo okienko z napisami po chińsku chyba.Robię tak w source wgrywam firmware ze starego napędu w target daje firmware LT 3.0 robie spoof source to target i nastepnie zapisuje oprogramowanie na penie. Wgrywam i taki mam efekt jak napisałem powyżej, ma ktoś jakaś radę ?
     
  14. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Żadne gry nie działają, oryginalne też nie ? Wygląda na zły klucz...
     
  15. Artur 25

    Artur 25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No niestety oryginalne też nie.Otwórz DVD mam, gdy wyjdę do głownego menu.
     
  16. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Zle przygotowany cfw

    Wysłane z mojego ST26i
     
  17. Artur 25

    Artur 25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hmm zrobiłem przed chwilą tak, że w dosflashu dałem erase flash potem write i oryginalny ze starego napędu wrzuciłem firmware i też to samo
     
  18. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Nie pomyliles kluczy z obu konsol?

    Wysłane z mojego ST26i
     
  19. Artur 25

    Artur 25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Właściwie to już się zgubiłem.Dostałem kiedyś płytkę od faceta, który przerabiał mi konsole mam tam dwa oprogramowania oryginalne i stare Ixtreme 1.6.Z tego względu, że padł mi napęd, to kupiłem następny Ten oryginalny(ze starego napędu) właśnie próbowałem wpisać do napędu, który kupiłem od kogoś.
     
Wczytywanie...

Poleć forum