1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd nie widzi płyty

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez mAsHER, Wrzesień 29, 2012.

  1. mAsHER

    mAsHER Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    BTM
    Witam,

    Mam taki problem, posiadam slimke z LT 3.0 i problem polega na tym, że nie zawsze lecz co jakis czas napęd nie widzi płyty. Wkładam płytę i konsola jej nie widzi, dopiero za którymś razem jak otworzę i zamknę tackę to wkońcu czyta płytę. W czym to moze byc problem ? Jeszcze raz zrobić flasha ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Może napęd siada.
     
  4. mAsHER

    mAsHER Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    BTM
    hmm czy ja wiem, pcb napędu ma moze z jakies 3-4 miesiace a lase kolo roku
     
  5. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a nie pojawia CI się czasami komunikat "Odtwórz DVD" ?
     
  6. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Napęd nie widzi płyty

    Sam te lt3.0 robiles,czy ktoś inny?

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  7. mAsHER

    mAsHER Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    BTM
    sam robilem, jest komunikat "Otwórz napęd". Najbardziej mnie ciekawi to ze za np 3-5 razem jak otworze i zamkne napęd to czyta płyte normalnie.
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  9. mAsHER

    mAsHER Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    BTM
  10. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Podkręć laser, tylko jak nie masz miernika to nie próbuj kręcić na czuja, bo go całkiem spalisz.
     
  11. mAsHER

    mAsHER Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    BTM
    laser narazie wyczyscilem i dalej to samo. Zauważyłem dzisiaj ze np plyte nie rozpoznajde, nie widzi jej ale gdy wloze oryginal i pozniej go wyciagne i wsadze kopie nagraną to już działa każda gra. Czego to moze byc problem ? LT ?
     
  12. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  13. mAsHER

    mAsHER Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    BTM
    hmm gdyby to był laser to chyba w nic by nie szlo grac ? A ja czy na oryginale czy na kopii potrafie grac przez kilka h non stop i nic sie nie dzieje tylko problem tkwi w tym ze nie zawsze za pierwszym razem jak wsadze kopie to da sie odpalic, musze wsadzic oryginal a dopiero pozniej kopie.

    @up
     
  14. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    No nie upuj tylko podkręć/wymień ten laser!
    BTW
    Masz slima?


    @down:
    No właśnie coś mi tak to śmierdziało slimkeyem... ;]
     
  15. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Napęd nie widzi płyty

    Sam robiles tego slima więc full dump'a masz czy nie? Może przez Slim key ci nie wyciagnelo poprawnie i tu wina leży. Z drugiej strony wywalilo by o otwarciu DVD .
    Coś mi to na laser nie wygląda.
    Zablokowalas pcb po flash?

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  16. mAsHER

    mAsHER Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    BTM
    tak sam robilem slimma. Mam tylko key wyciagniety ale wyciagalem go kilkoma sposobami i kazdy byl taki sam. Hmm wydaje mi sie ze blokowalem pcb lecz pewny nie jestem.
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Napęd nie widzi płyty

    Dvdkey bedzie taki sam, problem masz z keyarena. Przy slimkey ten problem juz ci zostanie nic nie zrobisz

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  18. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Napęd nie widzi płyty

    Tak myślałem na samym początku ale jakoś temat mi uciekł później heh
    Jak masz 9504 to jest do uratowania,
    Przy 0225 i 0401 niby jest ma sieci ale jakoś jeszcze mi nigdy to nie zadziałało więc nie wiem co myśleć.:-D
    Rgh zrobić zostaje

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  19. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    pisał ze ma problem typu otwórz napęd, czyli chyba laser bo gdyby yebło keyarena to byłoby odtwórz dvd ?? chyba ze sie myle....
     
  20. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    mam podobny problem D:15574 i 0225, napęd na 100% jest ok , w mojej konsoli,na moim fw działa bez zarzutu,mój sprawny napęd po zamontowaniu w tym slimie koniec, jak załapie grę to można grać ale jak wyłączę i włączę wywala mi ,otwórz napęd,
    Jest to jakiś problem z fw, full dump'a nie ma tylko slimkey, próbowałem te cholerę odbudować ale za głupi jestem hehe i nie działa a niby na sieci metoda jest.
    rgh nie można zrobić i tak ten slim leży i czeka na lepsze czasy.
    W tym wypadku jest pewnie podobnie, dlatego full dump'a trzeba mieć, przecież to chwila a potem w razie czego problemów nie ma.
     
  21. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    no i sprawa jasna już o tym pisałem kiedyś http://xboxforum.pl/lt-205/x360usb-pro-czy-lizard-360-a-106680/index12.html#post931106
    Slimkey zrzucany starym JungleFlasherem. Nic z tym nie zrobisz. Trzeba się przyzwyczaić..

    Przy Slimie obligatoryjnym jest żeby CFW zrobić z full dumpa, nie Slimkey (no chyba że maci Lizard360 :abnormal:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum