1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd nie wysuwa się

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kuba1418, Wrzesień 9, 2013.

  1. kuba1418

    kuba1418 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem że było parę takich tematów ale potrzebuje dodatkowych informacji które nie były tam zawarte. A więc do rzeczy dzisiaj rano włączyłem sobie konsolkę z grą diablo III poszedłem do kuchnio zrobić śniadanie a gdy wróciłem na konsole były 2 czerwone diody (przegrzanie) i napęd był wysunięty włączyłem konsolkę jeszcze raz włączyła się normalnie ale napęd już nie chciał się wysunąć ani wsunąć ściągnąłem górną obudowę napędu i wsadziłem płytę od góry jednak jej dalej nie czyta czy napęd podczas wsuwania musi mięć jakiś sygnał że jest zamknięta dopiero wtedy czyta płyty ? I czy mogłem uszkodzić silniczek wsuwając tackę ręcznie (nie użyłem jakieś wielkiej siły), co proponujecie zrobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A przed wyciągnięciem tacki odblokowałeś mechanizm blikujący ? Pod tacką jest taka szczelina, trzeba to wcisnąć, "haczyki" opadają i można wysunąć tackę.
     
  4. kuba1418

    kuba1418 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tacka była wysunięta jak przeszedłem ja ją wsunąłem i nie odblokowywałem nic i nic takiego nie widzę napęd to Hitachi.
    @Edit
    Wyjąłem z niej gumkę wyczyściłem nie pomogło:/ Na konsoli jest napis gdy włączam ją z wysuniętą tacką bo taka wcześniej byłą "Zamknij Napęd", potem wyskakuje "Zamykanie", następnie "Otwieranie" po czym znowu jest "Zamknij Napęd"
     
  5. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Sprawdzałeś czy silniczek próbuje otworzyć tackę ? Prawdobnie napęd do wymiany lub się zablokował lub jakiś mechanizm połamał .Obejrzyj dobrze napęd.
     
  6. kuba1418

    kuba1418 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Silniczek się nie kręci sprawdzałem na płytce miernikiem (czarny i czerwony przewód) nie ma żadnego napięcia sadface.jpg
    sprawdziłem też napięcie na płycie 11,8V
     
  7. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Prawdobnie padł. Wymień cały napęd i będzie grało, możesz dać to na serwis powinni coś poradzić.
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    O ile jest klucz

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. kuba1418

    kuba1418 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Klucz jest bo ja ją przerabiałem ale nie mam zamiaru kupować nowego napędu bo konsolka nie jest tego warta wole ją sprzedać za 50zł niech się ktoś w to bawi. I napęd pc pewnie i tak by widział żeby spoofa zrobić.
     
Wczytywanie...

Poleć forum