1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd od slima nie kręci płytą

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Papa LOLO, Grudzień 29, 2011.

  1. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź
    Witam.

    Trafil mi sie Slim do naprawy po drillu. Problem polega na tym ze nie kręci sie płyta. Laser OK, bo przekladany do innego napedu i z innego. Tacka sie wysuwa. Jakaś rada??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    uwalony chipset do wymiany lub cała eletronika
     
  4. baxalski

    baxalski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam dokładnie ten sam problem, Litek 1071, klucz wyciągnięty lizardem, full dump po drillu, zapis do pamięci OK, wgrany LT 2.0, weryfikacja poprawna, po złożeniu "otwórz napęd" - chwilę pomruczy i cisza. Proszę o pomoc.
     
  5. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    tylko miana chipa elektroniki pomoże
     
  6. baxalski

    baxalski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm, w moim przypadku niekoniecznie, miałem ten problem z innym Litkiem 0225, te same objawy, wymieniłem chip na mt1339+SPI, zaprogramowałem, wszystko ok. Niestety płyty nie zakręciło ;/
     
  7. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    podobno wymiana chipu nie zawsze pomaga i jest to samo dopiero po wymianie całej ektroniki
     
  8. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź
    Czyli co całe PCB do wymiany????
     
  9. paTherion

    paTherion Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    434
    Polubienia:
    310
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Belfast
    Miałem ten sam problem kilka tygodni temu z Liteonem 0225. Usłyszałem że elektronika jest w porządku. Ze względu że nówka kosztuje 250 zł wolałem przeznaczyć to na RGH. Teraz wrzucam gry przez ftp i po sprawie :)
     
  10. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź
    A moze wystarczy wymianic ktorys z kondensatorow, moze nie puszcza pradu na silniczek. Skoro wymiana chipu nie pomaga.
     
  11. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    dokładnie cała , a ona jest w napędu . i lepiej zrobić RGH
     
  12. baxalski

    baxalski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzisiaj siądę do elektroniki, może uda się coś namierzyć. Jakby co to dam znać.
     
  13. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź
    Rozmawialem ze znajomym i mowi zeby wymienic ten uklad scalony, podobno on odpowiada za sterowanie machanizmami. Może coś ruszy. tylko tak, uklad nie do kupienia ale taki sam jest w litkach z fata - ten sam symbol.
     
  14. Darek24

    Darek24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zamiast wymieniać pcb,lepiej kup nowy napęd 0225
     
  15. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź
    UP, mam nowy naped. Tylko na tym forum tak jest, kazdy wymien wymien. Zamiast pokombinowac. A jak ktos wie to nie powie, bo ma w *****.
     
Wczytywanie...

Poleć forum