1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd PC

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez groszek17, Sierpień 18, 2010.

  1. groszek17

    groszek17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Witam, mam pewien problem. Ostatnio sobie ściągnąłem gre na x'a i zauważyłem gdy włożyłem czystą płyte VERBATIMA pokazało mi pusty dysk cd a w moim komputerze stacja dysków cd. I problem w tym że nie umie tej gry przez to nagrac. Zrobiłem format kompa lecz problem dalej ten sam.:mad::mad: Prosił bym o pomoc. :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Gry nagrywasz przez program imgburn.
    Nie rozumiem dokładnie z czym masz problem.
     
  4. groszek17

    groszek17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ruda Śląska
    No mam napęd samsung. Nowy firmware mi nie pomógł w tym . A nagrywam przez IMGBURN. nie wiem dlaczego czyta mi przed wlozeniem plyty dvd-ram a po wlozeniu pusty dysk cd . a jak w imgburn ustalam naped to widoczna w change for jest tylko magic speed.
     
  5. wer

    wer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Twoja nagrywarka obsługuje plyty DL? W starszych nagrywarkach właśnie tak pokazuje płyty jako puste dyski CD
     
  6. sunrise103

    sunrise103 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    209
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dzierżoniów
    Jeśli nie masz nagrywarki czytającej płyty DualLayer, to możesz pomarzyć o normalnym nagrywaniu gierek.
     
  7. groszek17

    groszek17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ruda Śląska
    obsługuje ponieważ tydzień wcześniej nagrałem sobie gry i śmigają . probowalem takze podlaczyc nagrywarke lg ktora tez obsluguje dl i to samo sie dzieje .
     
  8. sunrise103

    sunrise103 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    209
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dzierżoniów
    A stery i wszystko zainstalowałeś? To Ci się to tak z dnia na dzień 'zepsuło'?
     
  9. groszek17

    groszek17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ruda Śląska
    No nie wiem . Nagraną gre czyta jak film dvd nie wiem czy tak powinno być i całkowity rozmiar jej wynosi 5.32 mb . Juz z tym ku**icy dostaje ; /
     
  10. sunrise103

    sunrise103 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    209
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dzierżoniów
    Ja Ci więcej nie pomogę, bo się na tym nie znam, sam nie przerobiłem konsoli. ;p
     
  11. groszek17

    groszek17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Jak ktos wie o co w tym chodzi to prosilbym o pomoc. poleci dziekuje. :)
     
  12. Konrad Mrok PL

    Konrad Mrok PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Solec Kujawski
    jak byś mógł to podaj jeszcze model napędu bo że masz samsunga to dużo mi to nie mówi
     
  13. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    To jest normalne. Windows pokazuje ze to jest Pusty Dysk CD
    Imgburn czy CloneDVD MUSI odczytać plyte poprawnie;p
     
  14. Konrad Mrok PL

    Konrad Mrok PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Solec Kujawski
    Żeby wybrać nagrywarkę w IMG czy innym programie nie trzeba mieć płyty w napędzie, nawet bez płyty w IMg powinna być możliwość wybrania jego nagrywarki więc to nie jest napewno wina tego że napęd nie czyta poprawnie płyty, ale dla pewności groszek17 włóż inną płytę, i pomimo ze nie jestem specem od napędów to moim zdaniem (oczywiście o ile to nie wina płyty) jest coś z laserem albo z oprogramowaniem napędu, chyba że wira złapałeś.
     
  15. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja zawsze po wypaleniu mam płytę 5.32 mb albo 197 mb i wszystkie oczywiście działają... W ogóle w czym problem ? Każda gra tak wykrywana w windowsie jeżeli jest właśnie poprawnie wypalona , sprawdzałeś te gry w ogóle w konsoli pewnie wszystkie działają i nie ma nad czym się rozczulać...
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    moze ja jakos to uporzadkuje. Po pierwsze nagraj clone CD z predkoscia 2x-2,4x, wskarz plik .dvd a nie .iso. Napisz jeszcze jaka to gra i jaki masz ixtreme. Sprawdz tez gre w ABGX.
     
  17. groszek17

    groszek17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Samsung s223f. Wine laseru wykluczam ponieważ podłączyłem nagrywarke LG i jest to samo. clone cd wyproboje. Nie działa chyba powinno być więcej opcji np. Game cd a jest tylko do wyboru DVD :(
     
  18. Konrad Mrok PL

    Konrad Mrok PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Solec Kujawski
    przeskanuj jeszcze kompa antywirusem polecam tego http://www.mks.com.pl/skaner/ (jest to skaner online więc nie trzeba nic instalować) a potem dla pewności możesz jeszcze przeskanować Ad-Aware. Jeśli nie znajdą żadnego wirusa to tylko może być coś z systemem albo sterami od płyty głównej.
     
  19. ls29

    ls29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wyjmij plyte z napedu.
    Odpal program ,wybierz pliki do nagrania ,kliknij nagraj.Wysunie sie tacka wloz plyte .Zobacz moze pomoze.
     
  20. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Miałem ten sam problem.
    Zrobiłem format + reinstall.
    Potem przełączyłem napęd na Mastera. (wcześniej był Slave)

    W IMGburn wybierz opcję 2,4x mimo to powinno się dobrze nagrać :).
     
  21. groszek17

    groszek17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ruda Śląska
    a jak przełączyć na tego mastera ? jestem w tym zielony.
     
Wczytywanie...

Poleć forum