1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd PC

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez MrLazy, Czerwiec 7, 2011.

  1. MrLazy

    MrLazy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrowiec Św.
    Mam dosyć starszego laptopa, ale po sprawdzeniu Info Toolem czy mam napęd, który nagrywa DVD +R DL to pisze, że tak. Ale gdy wchodzę do ImgBurn i wczytuję plik .dvd i wybieram swój napęd oraz nagrywanie x2.4 to niewidoczna jest ta ikona żeby zacząć nagrywać tak jak by się nie dało. Dziwne, bo podobno mogę nagrywać tą nagrywarką. O to screen:
    http://iv.pl/images/97598795793237202062.jpg
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jaka plyte dl włożyłeś do napedu ?
     
  4. MrLazy

    MrLazy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrowiec Św.
    DVD +R DL Verbatim.
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jaki windows i czy czasami nie masz zainstalowanych programow typu alcohol 120 czy daemon tools ?
     
  6. MrLazy

    MrLazy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrowiec Św.
    Windows XP Meetself Revolution v2 (przeróbka), nie mam zainstalowanych takich programów. Siostra ma zainstalowany Daemon Tools, a jej wypala wpłyty luzem.
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Odradzam instalowanie takich przerobek bo sa z nimi problemy i nie wiadomo co w sobie maja, siostra ma wgrane na swoim kompie czy na twoim ?
    Pobierz te sterowniki i wypakuj, po tym uruchom plik INSTASPI.BAT, nastepnie wejdz w imgburn/narzedzia/ustawienia/"I/O"/interfejs zmien na ASPI i uruchom ponownie program zobacz czy po tym bedzie wykrywal plyty
     
  8. MrLazy

    MrLazy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrowiec Św.
    Jesteś pewny, że wtedy poprawnie nagra płytę?
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    W normalnej wersji Windowsa XP tak ale w tej twojej wersji niby skad skoro nie wiadomo co tam zmienili
     
  10. MrLazy

    MrLazy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrowiec Św.
    Tak czy siak nadal się nie da nagrać.
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Bez urazy ale cos mi sie widzi ze nie chcialo ci sie tego zrobic, windows xp nie posiada sterownikow aspi wiec trzeba je dograć, zainstaluj clonecd on uzywa swoich bibliotek wiec moze dzialac
     
  12. MrLazy

    MrLazy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrowiec Św.
    Nie widziałem twojego posta !Brudsien, ale to zrobiłem i zgrałem luzem Crysis'a 2 przez CloneCD i wszystko pięknie śmiga. Dziwna sprawa, że ImgBurn nie działał no, ale cóż, bywa.
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie dziala bo nie posiada swoich sterowników tylko korzysta z systemowych, a ze twoj system zostal mocno zmodyfikowany to takie sa tego skutki
     
Wczytywanie...

Poleć forum