1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Naped porysowal plyte

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez niuniek2011, Styczeń 1, 2013.

  1. niuniek2011

    niuniek2011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przykra sytuacje mialem wlasnie.
    Gralem w F-Cry 3 i chcialem podniesc i zdjac xboxa z polki jak nacislem kolo dysku twardego mocniej palcem to slychac bylo chrobotanie otworzylem naped i plyta nie byla w kolku tylko obok i porysowana, wec do smieci??? czemu tak moglo sie stac?
    jak nie ruszam xboxa to wszystko dziala.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sid333

    sid333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2010
    Posty:
    192
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdzieś
    Jak płyta jest w napędzie i ruszysz konsole to się tak stanie.
     
  4. swiezak

    swiezak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    137
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Gra do śmieci,przykro mi
     
  5. tobi123

    tobi123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płytę można dać do naprawy . Na allegro są aukcje z naprawianiem płyt.
     
  6. jankop

    jankop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2012
    Posty:
    193
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Naczelna zasada - nie ruszać konsolą gdy płyta jest w napędzie.
     
  7. niuniek2011

    niuniek2011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kurka, a jak to jest z ustawieniem xboxa na boku, mozna i nie ruszac czy jak?
    Czy niemozna z poziomu dac na bok itp??
     
  8. Jakub Sobczak

    Jakub Sobczak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Polska
    Wszystkie urządzenia z napedami CD/DVD/BR podczas intensywnej pracy wprawiają w ruchy obrotowe płyte, w momencie gdy zaburzy się równowaga sprzętu bądź sprzęt dozna gwałtownego impulsu w postaci uderzenia, rozpedzona płyta może zmienić kąt obrotu, przez co albo zacznie obcierać o tacke albo wypadnie z tacki. To naturalne i zdarza się wszędzie, podobnie byłoby gdybyś zrobił taki manewr w komputerze podczas instalowania gry, więc nie ma czemu się dziwić, Microsoft właśnie dlatego wprowadził opcje instalowania gier na HDD bądź FDD(pendrivy) w celu zmniejszenia zużycia lasera jak i właśnie po to żeby uniknąć takich sytuacji z porysowaną płytą. Napęd w Xboxie bardzo gwałtownie pracuje, dość głośno i można zauważyć delikatne drgania konsoli podczas czytania płyty, dlatego nawet niewielkie uderzenie bądź ruch konsolą może spowodować niechciany efekt w postaci porysowanej płyty.
     
    1 osoba to lubi.
  9. niuniek2011

    niuniek2011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak to jest jak sie gralo tylko na PC. Chcialem zajzec do kabli z tylu.
    Mam kable co do TV ida 6 kabli i od konsoli 1 z napisem TV albo HDTV. Taki ma byc czy jakis z przejsciowka od konsoli na HDMI???
     
  10. jankop

    jankop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2012
    Posty:
    193
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeżeli w napędzie wiruje płytka to Xboxa nie należy ruszać - obojętnie czy jest w pionie czy w poziomie. A tak to jest obojętnie czy Xbox stoi czy leży. Jeżeli jest na stabilnym podłożu i nie ma obawy że się przewróci czy coś tam innego - to żadnej różnicy ( u mnie np leży)
     
  11. niuniek2011

    niuniek2011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki za szybkie odp. a jak to jest z tymi kablami co napisalem przeznie mam pelne HD czy nie? kable Microsoft?
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Naped porysowal plyte

    Najprosciej to podlaczyc konsole przez kabel hdmi. Jesli nie masz wyjscia w konsoli, to masz podlaczyc kmponentem z ustawieniem hdtv.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  13. niuniek2011

    niuniek2011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie wszystkie xboxy mialy wyjscia hdmi??? ja u siebie nie widze chyba ze jest zakryty??? a to co mam HDTV daje pelne HD ?
     
  14. lorddark

    lorddark Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    moje pytanie jest takie co ty rozumiesz przez pełne HD?
    HD to jest rozdzielczość 1280×720 pikseli czyli 720p
    Full HD to jest rozdzielczość 1920×1080 pikseli czyli 1080i/1080p
    ale od niedawna tu już jako ciekawostka bardziej dla dzisiejszych konsol jest rozdzielczość UHD (czyli Ultra HD gdzie rozdzielczość ma 4096 x 2304 piksele)
     
  15. Jerycho_29

    Jerycho_29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołbiel
    Zapewne chodzi mu o Full HD . No ja inaczej nie rozumiem "pełne HD" :)
    Powinny mieć wszystkie HDMI , znajomy ma X360 Arcade 1 z pierwszych i ma HDMI wbudowane
     
  16. Jakub Sobczak

    Jakub Sobczak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Polska
    @Niuniek Nie wszystkie xboxy miały wyjscie HDMI, a dokładnie Opus i Zephyr Core.
     
  17. niuniek2011

    niuniek2011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak chodzilo mi czy przez ten kabel co mam HDTV i 6 kabli w TV. czy uzyskuje prawdziwe FULL HD czy cos tam oszukane?
    A niestety widac ze ja trafilem na bez HDMI.
    A plyta sie porysowala przez brata bo zobaczyl ze w TV mam podlaczone 6 kabli i gadal ze to nie full hd, i pokazalem mu z tylu konsoli ze to HDTV (napisane na kablu) i wtedy plytke porysowalo.
    W PS3 tez wystapi taka sytuacja jak ktos gra z plyty a nie HDD i przechyli konsole ???
    (brat sie klucil ze u niego na PS3, napewno tak sie nie zrobi).
     
  18. doronio

    doronio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    65
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Amsterdam/Opole
    Kiedyś miałem płytkę porysowaną w ten sposób, myślałem, że koniec, ale dałem do regeneracji (opole 7PLN) i o dziwo płytka śmiga.
     
  19. 4Fun

    4Fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    196
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Odp: Naped porysowal plyte

    zostaje co naprawa płyty 10zl na fc3 warto ;)

    Tapanięte z Samsung Galaxy Y
     
Wczytywanie...

Poleć forum