1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd przestał działać

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez damiwer1, Kwiecień 6, 2012.

  1. damiwer1

    damiwer1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.Dziś chciałem upgradować swój napęd do liteon 3.0 niestety mój adapter sata usb nie chciał wykryc mojego napędu,zawiedziony tym postanowiłem złożyć konsole.Jakie było moje zdziwienie kiedy to napęd przestał działać tzn konsola się włacza normalnie można jej używać lecz gdy kliknę na opcje wysuń tackę konsola się resetuje.Ciągle na konsoli miga środkowa zielona dioda.Napęd w żaden sposób nie reaguje.Próbowałem dociskać taśme zasilającą i kabel sata ale ciągle ten sam efekt.Czyżby napęd padł?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Masz klucz napedu? Jesli nie to jestes w lesie bo mogles uszkodzic fw napedu.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  4. damiwer1

    damiwer1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak,mam klucz.Czy jest jakaś szansa uratować ten napęd jeszcze?
     
  5. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Oczywiście. Wgraj sobie jeszcze raz flash w dosie.
     
  6. damiwer1

    damiwer1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm.Tylko mnie ciekawi w jaki sposób mógł się uszkodzić firmware jeśli niby wcale mi nie wykrywało tego napędu przy takim podłaczeniu:podłaczyłem kabel sata do napędu i do takiego adaptera hhttp://allegro.pl/usb-2-0-ide-adapter-2-5-3-5-sata-led-i2195599596.html zasilanie wziąłem z konsoli.Od tego adaptera sata nie otrzymałem żadnego "sygnału" że znalazł napęd.Więc czy możliwe jest że padł flash i jeśli go wgram poprawnie to napęd zacznie pracować poprawnie?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12085
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie padł napęd. Przez złe obchodzenie się z elektroniką

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Od kiedy działają przejściówki sata-USB? :p

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  9. kacper000777

    kacper000777 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opolskie
    jak to jest lite-on 0225 to z adapterem sie obchodzi inaczej :) odsyłam do poradnika który zdobył jakas nagrode są tylko 3 :) pierw naped-przejsćiówka ale nie do kompa tylko do x-boxa potem wysuwasz i wsuwasz tacke przełaczasz sata do kompa (nierozlanczajac napedu) potem vendor i wgrywasz lt +3.0
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    nie cwaniakuj

    kolega nie napisał ze to napęd od slima
     
  11. kacper000777

    kacper000777 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opolskie
    chciałem tylko pomoc adapter+lite-on = 99% slim :p
     
  12. damiwer1

    damiwer1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jest to napęd Lite-on DG-16D2S‎.Więc przejsciówką usb sata nic nie zdziałam?
     
  13. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    nie
     
Wczytywanie...

Poleć forum