1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd samsung konsola z obsługą Ap25

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mati_cmg, Kwiecień 21, 2013.

  1. mati_cmg

    mati_cmg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam piszę do was w takiej sprawie po kilku dniach testowania xboxa zauważyłem iż nie chodzą mi nowe gry xdg3 na samsungu z lt 2.01 nagrywane ihasem na verbatimach laser nie zjechany to juz udało mi się ustalić ... otrzymałem odpowiedź od znajomogo który trochę w tym siedzi iż najprawdopodobniej posiadam napęd samsunga z najnowszą przeróbką ale w konsoli która seryjnie obsługuje ap25 więc nowe gry na tym mi nie pójdą ... zwrócić xboxa nie mogę ponieważ pierwsze gry które wypaliłem sobie to alan wake i fight night więc gry bez ap25 wszystko chodziło ;) więc myślałem że xbox to strzał w 10 :) ponieważ mam do niego gwarancje po wymianie płyty gł dwa pady a cena za którą go kupiłem była bardzo przystępna ;) Jednak okazało się że nowe gry nie chodzą
    Dash w xboxie jest najnowszy nie wiem czy robiony z pena.
    Moje pytanko jest takie czy dam rade zrobić jakoś przejście na lt 3.0 w takiej sytuacji np kupując inny napęd i jak sprawdzić jaki napęd był wcześniej
    tak abym sprawdził co tam było od nowości i na jaki wtedy napęd mógł bym wymienić ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ogólnie to na tym napędzie i przeróbce nie na znaczenia czy gra jest pod lt2 czy lt3 także można wykluczyć że nie te topology dograne i mówisz że nagrane ihasem (o ile dobrze nagrane ) to rzeczywiście problem może stanowić to że nie jest to orginalny napęd w tym modelu konsoli(flash napędu gryzie się z konsolą)problem rozwiązał by flash napędu do lt3 ale w samsungach jest chyba tylko lt2.1 i wyższego lt nie ma także pozostaje wymiana na orginalny napęd (podaj datę produkcji konsoli ) niech wypowie się ktoś jeszcze bo nie jestem pewien czy mam rację
     
  4. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Najpierw musisz wiedzieć jaki napęd był fabrycznie. Podaj datę mfr. Bedzie już więcej wiadomo.

    Wysyłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. mati_cmg

    mati_cmg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tzn nie wiem jaki napęd powinien być z tego co udało mi się tutaj wyczytać na forum no to powinien być napęd benq ale ja kupiłem go już z samsungiem jaki kolor kabli był nie wiem :) rocznik jest 2006 więc mimo tego że dostałem na niego gwarancje i kupiłem za bezcen będzie możliwość wgrania lt 3.0 bo o rgh wiem ze mogę zapomnieć w tak starym sprzęcie jak widać za niewiedzę się płaci ;) wolał bym dopłacić i kupić nowszego xboxa ;)
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Ale co to znaczy ze nie chodzą? Jakiś komunikat wyskakuje?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    ja konsola nie ma spoorfa wgraj najnowszy dash i lt 2.01
     
  8. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Remix umiesz czytać no ma spoofa i lt2.1
     
  9. XboxerFun

    XboxerFun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Musisz kupić ten napęd który był fabrycznie w konsoli. Czyli benq i wgrać klucz z tego Samsunga. Miałem to samo po wymianie napędu wszystko śmiga. A wszystko dlatego że kiedy benq był nieprzerabialny więc ktoś zmienił napęd na taki który można było przerobić
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nie róbcie mu wody z mózgu. 2006 to jak najbardziej samsung lub ewentualnie hitachi, ale to i tak gierki powinny smigac, bo taki spoof można zrobić. Niech autor poda komunikat jaki dostaje przy probie odpalenia gry.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. mati_cmg

    mati_cmg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Komunikat to mniej więcej przeczyść płytę miękką ściereczka ...
    dokładnie xbox był w naprawie stąd tak jak pisałem w 1 poście teraz jest gwarancja napęd podobno nie jest oryginalny czyli samsung... a komunikat to przeczyśc płyty miękką ściereczka itd w celu większej ilości informacji i podana strona internetowa podawane z głowy ale mam nadzieje że wiadomo o co chodzi. Resztę wykluczyłem już w poprzednich postach które tutaj były pisane czyli nie jest to wina laseru , nagrywarki<ihaes> czy też płyt verbatim przepraszam za pisownie ;) ps trick z mp3 nie działa miałem dokładne instrukcje od doświadczonego użytkownika tego forum za co również dziękuje i pozdrawiam :) chciał bym się dowiedzieć czy opłaca mi się i czy również istnieje możliwość przerobienia go na lt 3.0 :)
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Błąd ze sciereczka nie odnosi się do flasha. To albo źle nagrana płyta albo laser siada.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  13. XboxerFun

    XboxerFun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    W Samsungu lt 2 jest najnowsze nie da się nowszego, a po spoofie nie działają gry z ap 2.5 ani xgd3 czyli te powyżej 7.30gb
     
  14. mati_cmg

    mati_cmg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No trzymając się tej wersji mając konsole z 2006 roku ale nie wiedząc jaki był wcześniej napęd jakie napędy włożyć można aby działało lt 3.0 i czy wysyłając przez np allegro koleś jest wstanie rozszyfrować jaki napęd był orginalny.
    Inaczej rzecz ujmując czy da się to zrobić żebym nie wysyłał xboxa na darmo i otrzymał wiadomość że do tej mojej wersji xboxa jest to juz najnowsza dostępna przeróbka i nie jestem w stanie grać w gry ap25 i xdg3
     
  15. XboxerFun

    XboxerFun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Podaj dokładną datę produkcji. Z tyłu konsoli jest
     
  16. mati_cmg

    mati_cmg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  17. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A sprawdzałes te kopie gier na innej konsoli żeby wykluczyć że są źle nagrane ? Jeśli też na innej konsoli nie będą działać to źle nagrałes , jeśli będą działać to może jeszcze laser. I jeśli miałeś wymienianą płytę główną to podejrzewam że wsadzili Ci już nowszą płytę główną także po dacie nie dojdziesz jaką masz płytę musiał byś otworzyć konsole i sprawdzić lub dać zdjęcie płyty głównej
     
  18. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płytę główną można sprawdzić po gnieździe zasilania, wcale nie trzeba otwierać konsoli. Poza tym co w tym dziwnego, że w konsoli z 2006r jest napęd samsunga ?
     
  19. mati_cmg

    mati_cmg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No dobra dzięki za pomoc ostatnie moje pytanie wysyłając go do serwisu gdzie niby wymieniają wszystkie napędy do wszystkich xboxów koleś wymianiający powinien wiedzieć jaki oryginalny napęd powinien tam być tak bo będzie to wiedział jak zerknie do środka i teraz moje 2 pytanie w jakiej sytuacji nie możliwe będzie wgranie lt 3.0 skoro samsung nie był orginalnym napędem
     
  20. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Zadzwoń i się zapytaj w serwisie ale powinni wiedzieć co z tym zrobić także ty tylko płacisz , ale ja mam wątpliwości co do napędu najpierw upewnił bym się czy to nie źle nagrane kopie albo laser , bo zwykłą nagrywarką owszem nie działały by ale jak nagrane ihasem to muszą działać i spoof nie ma nic do tego
     
  21. mati_cmg

    mati_cmg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nic w tym dziwnego chce ustalić czy wyskakujący błąd to wina tego iż gryzie się on z płytą główną przeczytał byś wszystkie posty od ludzi którzy mi tutaj starają się pomóc to byś wiedział ... a nie posty nabijasz. Pozostałym bardzo dziękuje za pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum