1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd Samsung SH-D163B

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tatenda, Styczeń 18, 2011.

  1. tatenda

    tatenda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy wiecie może,gdzie jeszcze można kupić ten napęd bo przeszukuję sklepy internetowe i nigdzie go już nie ma.Czasami jest w jakiejś ofercie,ale gdy dzwonię do nich i pytam o stan faktyczny to odpowiadają,że tego napędu już nie ma i nie będzie bo to stary model.Bardzo proszę o pomoc i podanie jakiegoś pewnego sklepu,który ma fizycznie tą nagrywarkę.A może istnieje już inny napęd,który nadaje się do naszych celów?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. xboxfan1234

    xboxfan1234 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zobacz na allegro
    może też gdzieś znajdziesz konsloe ktora umarla i jest w niej taki napęd
     
  4. tatenda

    tatenda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli mogę wyciągnąć napęd z konsoli i wsadzić do komputera stacjonarnego?A co ze złączami,są takie same?W konsoli PS3 widziałem,że napęd jest podpiety pod płytę główną za pomocą giętkiej tasmy a tutaj nie wiem jak to jest realizowane.
     
  5. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    podlaczyc mozesz bo ma gniazdo sata zasilaniem to trzeba przejsciowke lub z konsoli podpiac. takie napedy starsze posiada czasami tez serwisy xboxow.
     
  6. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Koledze chodzi o naped pod PC ktory mozna przerobic na kreon drive, a wy mowicie o napedzie z konsoli.
    Naped jest juz stary, wiec w sklepach watpie zebys znalazl. Zostaje Ci Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy lub gieldy komputerowe.
     
  7. tatenda

    tatenda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Udało mi się kupić ten napęd w Conrad Electronic i paczka przyszłai w tydzień bo wszystkie towary są w Niemczech.Cena nie najmniejsza,ale urządzenie nowe z gwarancją.W polsce już chyba nigdzie niedostepne,ja przynajmniej nie mogłem tego kupić.Na ich stronie macie na bierząco widoczne stany magazynowe więć widać czy taki towar jest jeszcze dostępny.Zabieram się teraz do przeróbki mojego napędu, a jeżeli ktoś chce jeszcze kupić to DVD to wiecie teraz gdzie.
     
  8. tatenda

    tatenda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety pośpieszyłem się z moją radością,przysłali mi napęd SH-D163C a to jest inny napęd niż ten z literką B więc nie daje się go flashować a jak spróbowałem zapuścić mu soft od 163B to napęd przestał reagować i nie otwierała się tacka.Musiałem wtedy powrócić do oryginalnego firmware.Muszę im to odesłać i szukać tych odpowiednich modeli,może jeszcze gdzieś znajdę.
     
Wczytywanie...

Poleć forum