1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd Samsunga, spoofnięty na Liteona.

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Szumotal71, Listopad 29, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Szumotal71

    Szumotal71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wrocław
    Cześć. Ostatnio znajomy zgłosił się do mnie, abym przerobił mu konsolę. Od razu zaznaczam, że jestem kompletnym amatorem i przerabiam konsolę w domowym zaciszu. Jednak problem pojawia się gdzie indziej - nie przerabiałem jeszcze spoofniętych napędów i tutaj pojawia się moja prośba/pytanie. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć po kolei, bądź podesłać jakieś linki, jak takie napędy powinno się przerabiać? Chce wgrać mu lt+ 2.0, jednak nie wiem, jak się do tego zabrać. Trzeba przywrócić oryginalny soft do napędu i dopiero później wgrać najnowszy soft, jednak - jak to zrobić? Gdyby ktoś z zaawansowanych użytkowników mógłby mi to wytłumaczyć, będę dozgonnie wdzięczny.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Musi kupic liteona, bo aktualizacja nie przejdzie. Bez tego nic nie zrobisz
     
  4. Szumotal71

    Szumotal71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wrocław
    Dzięki za szybką odpowiedź.
     
  5. krycha0711

    krycha0711 Banned Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szastarka, Poland
    nieprawda, jeśli wgrasz do sammiego fw bez spoof to aktualizacja przejdzi ale gier xgd3 i tak nie będzie czytać, jedynie starsze
     
  6. dvd79

    dvd79 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak. w dodatku dostaniemy bonus bo bez spoof'a nie przeczyta żadnej giery. miałem ostatnio taki przypadek. oczytałem się na forum żeby przy aktualizacji wgrać firmware bez spoof'a. aktualizacja oczywiście przeszła. po wgraniu lt+ bez spoofa żadna gra nie odpalała. musiałem go "przerobić" na litka. dopiero wtedy gry ruszyły, ale XGD3 nie działają.
     
  7. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Co nie zmienia faktu, ze naped musi byc jak w oryginale.
     
  8. zenek123

    zenek123 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A wgranie orginalnego softu do samsunga i zrobienie update a pozniej wgranie lt2.01 nic nie pomoze ?
     
  9. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Nie, dalej nie odpalisz gier XDG3.
     
  10. ZeNiu

    ZeNiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Będzin
    Witam ja też miałem spoofa tylko że na odwrót czyli miałem liteona spoofniętego na samsunga.
    I też zadawałem podobne pytanie tutaj na forum i również dostałem odpowiedz że muszę kupić samsunga którego kiedyś miałem bo inaczej nie przejdzie mi aktualizacja .
    Po otrzymaniu tej odpowiedzi wkurzyło mnie to bo nie posiadałem swojego starego napędu bo poszedł na zamianę za nowego liteona którego aktualnie posiadam.
    Więc zacząłem przeglądać zagraniczne fora żeby jeszcze dokładnie to potwierdzić.
    Okazało się że to totalna bzdura i nie muszę kupować żadnych napędów.
    W moim przypadku więc wyglądało to tak że wyciągnąłem klucz napędu metoda PMT HACK , wyczyściłem firmware i wgrałem odrazu lt2.0 dla liteona bez żadnego spoofa (bo na stockowym fw nie chciała mi przejść aktualka) wgrałem wtedy aktualizacje dasha i tyle żadnego więcej kombinowania i wszystko jak na razie działa świetnie.
    Dlatego czasami lepiej samemu posprawdzać dokładnie informacje z paru zródeł bo tak to dzisiaj był bym przez te rady na forum z nie potrzebnym napędem samsunga.
    Pozdrawiam :)
     
  11. zenek123

    zenek123 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ZeNiu znajomy tez mial liteona ale w tamtym czasie jedyny sposob na przerobke byla wymiana na inny naped wiec wymienil na samsunga no i teraz wgralem mu lt2.01 do samsunga ale najnowszy update nie idzie i raczej nie ma sposobu z tego co wyczytalem bo samsung nie obsluguje ap2.5 , pozostalo tylko kupic nowego liteona i wymienic.
     
  12. larobla

    larobla Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oj poco spoofa, tak samo mialem kiedys Hitachi, padl naped samsung wgrane frimeware lt 2.01 bez spoofa z nr napedu i dziala bez problemu. Odrazu tez chce powiedziec poszukajcie troszke na youtube, po drogie nie zapominajcie o portach jak robicie to pod win7 i o klawiszu F8. Czytalem tu gdzies ze ktos nie moze odblokowac napedu ze spoofem itp. Dobre filmy youtube, krok po kroku przedstawiajace wszystko
     
  13. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Zeniu a gry xdg3 ci dzialaja?

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  14. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    glupoty gadacie. Sam mam obecnie Liteona a podstawowo jest hitachi, wiec spoof.
    Normalnie robilem ostatnio flasha tego liteona i nie bylo problemu. XDG3 smiga jak milo, w dodatku dzieki temu ze byl hitachi cale ap2.5 mnie omija
     
  15. ZeNiu

    ZeNiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Będzin
    Oczywiście że działają bez najmniejszego problemu wkońcu to liteon , a klucz mam tylko z samsunga.
    Tak samo kiedyś jak miałem tego spoofniętego liteona na samsunga i napisałem tu na forum że mi wszystkie gry z ap25 działają bez żadnego kombinowania na przeróbce iXtreme 1.6 to nikt nie chciał mi uwierzyć i pisali ze sobie jaja robię to wtedy nawet filmik nakręciłem żeby to udowodnić i potem wszystko ucichło :p
    Teraz o dziwo bez spoofa gry z ap25 nagrane dawno temu takie jak nfs, fable 3 , assasins creed brotherhood i jeszcze parę innych tez działają jak szalone :)
     
  16. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no to u mnie lezy samsung ms28 bez spoofa ale xd3 nie odpala wczesniej w konsoli liteon
     
  17. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    I nie odpali, jakies *******y pisza, konsola wymaga od napedu sprawdzenia zabezpieczen ap2.5 xgd3 ale naped tego nie posiada i nie przechodzi dalej.
     
  18. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No ale widzisz wsadzilem hitachi 78 wgralem lt 2.0 i gra z xd3 orginal odpala a na samsungu komunikat przeczysc sciereczka. Ale kopie z xd3 nadal nic

    Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk
     
  19. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    Hitachi 78+ obsluguja ap2.5, co do kopi widocznie nie dokonca jest to zalatwione.
     
  20. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    przy spoofie na benq nie można kopiować OSIGa
     
  21. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nie gadaj glupot, to w takim wypadku m$ musialby by wymienic mase konsol, bo wszystkie starsze modele praktycznie nie mogly by obslugiwac nowych gier ...

    naped nie posiada, takze pomija sprawdzanie.

    @boby, mozesz rozwinac tego OSIGa ? bo jakos nie pamietam zeby takowy w jungleflasherze gdzies byl ;)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum