1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd siadł po Lite On Erase

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez BlackHost, Kwiecień 27, 2013.

  1. BlackHost

    BlackHost Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam

    Dzisiaj udało mi się wydobyć klucz do liteona za pomocą metody mpx01 , wszystkie pliki bin mam na szczęśćie, napęd to Lite On 74850C i spoofowałem sobie mój oryginalny klucz na plik -> LTPlus-0251-v3.0 (bo chciałem mieć najnowsze lt plus) w logu coś pisało że seriala nie skopiowało bo się nie dało , klucz itp skopiowało , potem przeszedłem do zakładki MTK-Flash32 po wciśnięciu Lite On Erase i zaakceptowaniu wszystkiego , wyłączyłem i włączyłem switcha ale nie chciało zaskoczyć bo wywalało błąd ox80 więc dałem reset kompa i od tej chwili ani w biosie a także w jungle flasherze nie wykrywa mi napędu w ogólę , czyżbym uwalił napęd ?

    Pomocy .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Podłacz wszystko jak przy flashu i liteon erase..lub dosflash....

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. BlackHost

    BlackHost Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Chyba spróbuję dosflasha bo konsola wypluwa E64 a Jungle Flasher 0x7f :frown-new:

    P.S A dos flasha to trzeba odpalać z boota ? Jeżeli tak to jestem w czarnej kropce :/
     
  5. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Tak, dosflasha odpalasz z bootowalnego pendriva.
    Dosflash jest bardzo łatwy w użyciu, nie wiesza się tak jak JF i ciężko jest w nim cokolwiek spiep**yć. ; )

    Poradnik na forum, ew. google, ew. pisz na PW.
     
  6. BlackHost

    BlackHost Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Próbowałem Dosflasherem 32 i nie działa cholera jasna co by tu zrobić :/

    P.S A aktualizacja nie przywróci oprogramowania ?
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nie w dosflash32 ani 64 tylko w dosflash16, zrobić bootowalnego pena, wrzucić na niego dosflasha i wystartować z niego PC.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. BlackHost

    BlackHost Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    I tak nici , po załadowaniu dosflasha z mojego USB w dosie i wybraniu mojego portu (znam swój port bo z tego samego wyciągałem klucz) wywala ciągle : No ATAPI Drive present on this port czyli nici sprawdzałem inne porty i tak samo.

    P.S Czy mógłby mi ktoś doradzić jak w połowę odtworzyć tacke gdy ona jest zablokowana ?
     
  9. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
  10. BlackHost

    BlackHost Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    sflashowałem ale teraz nie czyta płyt nawet oryginalnych ehhh ..
     
  11. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28173
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Nie czyta tzn?
    Co się dzieje?
    Pokazuje się miniaturka gry?
     
  12. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Klucz napędu zespoofowałeś z CFW/OFW?
     
  13. BlackHost

    BlackHost Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Klucz spoofowałem z Dummy.bin na oryginalnego stocka z paczki z firmwarami , potem dałem erase i write z plikiem który spoofowałem przedtem w DosFlasher przez Dosa bo w windzie wywalało Bsody , potem zaktualizowałem xa do najnowszego dasha to pojawiła się nowa wersja napędu czyli 0225 i tyle a gdy wkładam oryginalną grę to kręci się przez sekundę może dwie i przestaje :/

    P.S Co do gier to działały zanim zacząłem przerabiać napęd.
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Spaliles laser
    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  15. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    dobre lt wgrałes ma byc 0251 nie 225
     
  16. BlackHost

    BlackHost Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nic nie spaliłem bo laser odłączałem od płytki

    Ok i właśnie mam teraz z tym problem bo mam dumpa z keyem i ze wszystkim od starej wersji czyli 74850c a teraz mam czystego stocka z 0251 i jak spofoje z oryginalnego dumpa czyli 74850c na LT 3.0 0251 to kopiuje mi tylko klucz a te reszte queries i serial i tak dalej zostawia :/ i może dlatego nie czyta gier tak się zastanawiam :/

    P.S Znowu niestety uwaliłem driva bo próbowałem zespoofować te 0251 z mojego dumpa 7480 i tak jak mówiłem mam bricka , jak wczytuje dosflashera teraz to mi nie wykrywa driva , a jak wykryje to mam problem z wysłaniem vender mode :/ , wyłączam , włączam switcha i nie działa cholerka jasna :upset:
     
  17. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Z której wersji JF korzystasz?
    Być może z jakiejś starej, dlatego takie problemy ze spoofowaniem klucza masz.

    Zrób tak:
    - ściągnij najnowszego JungleFlashera, ( https://hotfile.com/dl/191688340/d335d4e/JungleFlasher.0.1.94.Beta(320).rar.html )
    - w zależności od tego co chcesz wgrać w napęd; oryginalny firmware ( stock ) - orig-02510C-1c000.bin czy LT3.0 - LTPlus-0251-v3.0.bin przygotuj sobie odpowiedni plik,
    - wejdź w dosflasha16 poprzez bootowalnego pendriva,
    - podłącz napęd do portu SATA, którego znasz symbol,
    - włącz zasilanie napędu
    - wpisz: liteon e XXXX
    ( XXXX to symbol portu ) ,
    - powtórz tę czynność kilka razy,
    - wpisz dosflash i powinno wykryć napęd,
    - wpisz W ( Write ),
    - wprowadź nazwę przygotowanego pliku, najlepiej nazwij go cfw.bin lub ofw.bin,
    - wyłącz zasilanie napędu,
    - odepnij napęd,
    - graj!
     
  18. BlackHost

    BlackHost Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Co do JF to mam najnowszy właśnie.Nie kumam tego partu :

    - w zależności od tego co chcesz wgrać w napęd; oryginalny firmware ( stock ) - orig-02510C-1c000.bin czy LT3.0 - LTPlus-0251-v3.0.bin przygotuj sobie odpowiedni plik,

    Jak spoofoje LTPlus-0251-v3.0.bin moim oryginalnym Dummy.bin z 74850C to tylko kopiuje mi klucz a reszte żeczy jak queries , serial itp nie kopiuje nie wiem czemu a i po tym zabiego zawsze dostaje bricka :/

    P.S T- wpisz: liteon e XXXX czyli te XXX zaczyna się od 0x885 czy od 0885 ?
     
  19. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Wyślij mi na PW Twój plik dummy.bin to przygotuje Tobie odpowiednio lt30.bin i stock.bin. ; )

    edit:/// nie jestem pewien, ale porty SATA przewaznie mają w nazwie 4 symbole.
    U mnie jest to 0970. Spróbuj w takim razie 0885.
     
  20. BlackHost

    BlackHost Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Co do spoofingu :

    Jako source daje Dummy.bin
    Jako target daje : orig-02510C-1c000.bin i wywala to :

    Co do Dosflashera to wykrywa mi napęd a przy wysyłaniu MTK Vendor , resetuje i ciągle się zmienia tylko z 0x52 na 0xD2 a jak tak szybko dwa albo więcej razy przełączę to wyświetla tylko 0x80 i stoji to wszystko w miejscu , oczywiście wszystko w Dosie ?

    Jakieś pomysły ?
     
  21. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Tak jak napisałem wcześniej, podeślij mi Twój plik dummy.bin to obejrze to u mnie i wyślę Tobie dwa pliki bin: lt30.bin oraz stock.bin.

    Wyczyściłeś napęd przed próbą wejścia w 0x72?
     
Wczytywanie...

Poleć forum