1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd sie nie otwiera po sczytaniu klucz z Liteon Pomocy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Faassttr, Sierpień 18, 2011.

  1. Faassttr

    Faassttr Banned

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam mam duży problem.

    Podpiłem mojego lite ona przez usb probe v3 i sczytałem klucze i zamokłem program joungerflasher.Potem uruchomiłem ponownie program i chciałem wgrać fw i tu pojawił się problem bo od tej pory nie wykrywa mi napędu w joungerflasher ani w konsoli Xbox 360 po podłączeniu do konsoli wyskakuje komunikat E64 i miga 1 czerwona dioda i tacka się nie wysuwa.

    Próbowałem zrobić taj jak tłumaczył mi pewien koleś 9Wykryło mi napęd w Lite on Erase i ale w portach dalej go nie widzi , jeśli dam write to wszystko przebiega ok ale po podłączeniu napędu do X360 dalej się tacka nie wysuwa.)

    tu są screeny , proszę o pomoc.
    [​IMG]

    [​IMG]

    Proszę o jakaś instrukcje co mam zrobić (jestem początkujący)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Timon123

    Timon123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Rozumiem ze wgrales juz ofw wiec teraz dajesz Outro/ ATA Reset i wkladasz naped do xboxa i sprawdz czy dziala. Bo na ostatnim screenie widze ze masz jeszcze Vendor mode wiec trzeba z niego wyjsc zeby naped dzialal w xboxie
     
  4. Faassttr

    Faassttr Banned

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Kiedy naciskam Outro/ ATA Reset to wyskakuje napis Sending vendor Outro to port 0xDC00 i odłanczam naped od usbprobe v3 i podpinam do Xbox 360 i dalej sie nie otwiera co mam zrobić?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Bardzo,mozliwe ze adl.trzeba nowa eektronike

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  6. Faassttr

    Faassttr Banned

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie rozumiem co musze zrobić?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kupić napęd

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  8. Faassttr

    Faassttr Banned

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Napęd chyba jest sprawny bo w lite on earse go wykrywa i przechodzi pomyślnie test flashing veryfication wiec chyba nie jest spalony... Jakieś inne pomysły?
     
  9. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    tak, pisz po polsku bo takim bełkotem piszesz że nie wiem czy tylko ''sczytałeś/szczeliłeś czycotam'' klucz czy wgrałeś CFW.
     
  10. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Zrób gotowy FW i w dosfleshu go machnij .

    Dosflesh (wybierasz napęd)- liteon e
    Wyłączasz-włączasz
    dosflesh (wybierasz napęd) "w"
    nazwa pliku np:(CFW.bin)
    Wgrywasz i gotowe.

    Lepszy opis jest w tutku ,ale ja to robię mechanicznie.

    Powodzenia.
     
  11. minibigii

    minibigii Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rawicz
    Na moje oko to zbrickowałeś napęd, dosflash powinien z tym sobie poradzić bez problemu. :)
     
  12. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Jungle tez sobie poradzi...w vendor go i pojdzie

    Wysłano z GT-I5700 z użyciem Tapatalk
     
  13. Faassttr

    Faassttr Banned

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    oddałem do gościa który mi wczesniej przerabiał X360 zobzcze czy coś zrobi..
     
  14. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Tak zrobi coś zamiast używać jungleflasher który często gęsto uwala napęd to w doshflash zrobi to 5 min roboty.
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To nie jungle robi tylko sterowniki:)
     
  16. piottrek17

    piottrek17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 3, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Mam podobny problem:
    Po sczytaniu kluczy z napedu lite-on probowałem go sflashować. Wszystko szło pięknie ładnie aż do sprawdzania banków...wyskoczyło FAILED. Wiec ponownie wymazałem naped (lite-on erased) i probowałem wgrać innego LT+ z paczki. Sprobowałem tak kilka i zawsze wywalało FAILED. W jednym przypadku wyskoczyło OK ale bylo to soft dla hitachi i po kliknienciu Outro/ ATA Reset JF nie wykrywał napędu. Więc jeszcze raz go wymazałem i probowałem wgrać firm'a stock. znowu wyskoczył FAILED przy sprawdzaniu banków komputer mi się zaciął i musialem zrestartować i teraz nic nie wykrywa napędu: ani bios, ani JF...tacka też się nie wysuwa. Kabel zasilający napęd jest raczej sprawny więc nie wiem co mam zrobić. Prosze o jakieś PRO-tipy bardziej obcykanych w temacie.
     
  17. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Spróbuj poprzez DOSFLASH. Na forum w dziale Artykuły/Firmware są odpowiednie poradniki i informacje.
     
Wczytywanie...

Poleć forum