1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

NAPED sie nie zamyka! Pomóżcie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sunday, Luty 21, 2010.

  1. Sunday

    Sunday Banned

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witajcie

    Otoz moj naped po wlaczeniu konsoli wyskakuje a nastepnie niechce sie zamknąć... Niewiem moze macie jakies sugestie jak to mozna naprawić...

    Konsola jest zflashowana.. Jesli wyśle do m$ to czy konsola po naprawie (jesli naprawią) wroci z ixtreme?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    od kiedy sie tak dzieje? jak tylko przerobiles?
     
  4. Sunday

    Sunday Banned

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Przerobiłem ją ponad miesiac temu.. chodzila elegancko.. wczoraj również.. wylaczyłem ją normalnie potem wlaczyłem i juz tacka świrowała...
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    trzeba sprawdzic inny naped, jak dalej to samo to wskazuje to na uszkodzony southbridge.
     
  6. Sunday

    Sunday Banned

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    hmm niewiem co to southbridge ale... wiem tyle że jak uda sie zatrzymać naped z płytą w srodku (siłą) to plyte odczyta...
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    a nie ściągałeś przypadkiem faceplata (tej czołówki,tego plastiku z przodu ?)
    może coś źle założyłeś i blokuje przycisk od wysuwania tacki
    no i tacka sama wyjeżdża :D ? i takie czary mary .....
    naciśnij kilka razy ten przycisk od wysuwania tacki i zobacz czy jest
    charakterystyczny klik ....

    .
     
  8. Sunday

    Sunday Banned

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    klik jest nawet na klik reaguje tylko ze nie zamyka sie do konca tylko idzie do polowy zatrzymuje sie w polowie i znow sie otwiera...
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Gdyby cos bylo z przyciskiem to konsola by sie sama wlaczala. a tak to tacka sie wysuwa po wlaczeniu dopiero.
     
  10. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    no przecież nie napisał jak włącza konsole ,może poprzez włożenie wtyczki do kontaktu :)
    i tacka mu sie wysuwa od razu no nie ...
    później dopiero dopisał że jak przyciśnie eject to jednak tacka reaguje i się wsuwa do połowy
    napisz jaki masz napęd (pewnie liteon ?),jak masz możliwość to zrób filmik aparatem foto
    bo może pasek się ślizga i przez to tak dziwnie reaguje ,a na filmie będzie
    widać i słychać co sie dzieje ,może coś przy przeróbce źle poskładane ,albo coś się urwało i lata w środku i blokuje
    raz tak miałem że jak rozkreciłem napęd to kilka plastikowych elementów mi sie wysypało na stół :D ,a reszta blokowała wysuwanie tacki ,tak to jest jak sie po kims naprawia :D
     
  11. Sunday

    Sunday Banned

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    zrobie wam filmik powinien być poźniejszym wieczorem koło 22:30
     
  12. szajba19

    szajba19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ZG
    Spróbuj może rozebrać całą konsole razem z napędem to może pomoże...
     
  13. Piachu007

    Piachu007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Może dostał się syf do tych ząbków odpowiadających za zamykanie/otwieranie tacki.
     
  14. Sunday

    Sunday Banned

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  15. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    hmmm.... to wygląda na uszkodzenie elektroniki ,na początek trzeba podmienić inny napęd i sprawdzić czy jest poprawa czy nie ,sterowanie otwieraniem tacki odbywa się
    z xboxa poprzez kabel zasilajacy napęd więc może to być zarówno uszkodzenie elektroniki napędu (lub FW) jak i uszkodzenie na pł.głównej xboxa ,najpierw poszedłbym do gościa od przeróbki żeby obejrzał napęd od środka i spróbował wgrać jeszcze raz FW
    jak to nie pomoże ,a masz gwarancję to niech wgra oryginalny FW i wysyłaj do M$
    .
     
  16. Sunday

    Sunday Banned

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    slyszałem ze do liteonów nie da sie ponownie wgrać originalny soft....
    kapną sie w m$ ze jest pirat?
     
  17. swistak1100

    swistak1100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Oczywiscie, że się kapną! nawet nie wysyłaj do M$ bo jeszcze kare dostaniesz.. Wyraźnie jest zabronione przerabianie konsoli.. a myślisz dlaczego jak polączysz sie z netem na sflashowanej konsoli to bana dostajesz?
     
  18. dziewczyna

    dziewczyna Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Podkarpacie
    :O

    FAIL
    W większości tego nie sprawdzają. Wystarczy jak masz całe plomby i niezniszczoną obudowę. Wgranie oryginalnego firmware do liteon'a jest już od dłuższego czasu możliwe.
     
Wczytywanie...

Poleć forum